Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вершковий соус - рецепт

Вершковий соус - рецепт

10-11-2015, 18:20
1 467
Вершковий соус - рецепт
Найчастіше соуси є не просто доповненням до ряду гарячих і холодних страв, а входять в їх складову частину. Вони вносять родзинку до смаковими якостями приготовленої їжі і дуже калорійні, тому страви з їх поєднанням виходить дуже ситною. Одним з таких чудових доповнень, є вершковий соус, в основу якого входять вершки. Він дуже простий у приготуванні, а за рахунок своєї гладенької текстури має приємний, ніжний смак.

Рецепт вершкового соусу для пасти


Інгредієнти:

  • вершки – 180 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • помідори – 2 штуки;

  • сир вершковий (мякий) – 100 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • перець – за смаком.


  • Приготування
    Беремо потрібну кількість хорошого вершкового масла, кладемо в каструлю і нагріваємо на помірному вогні. Коли масло розпуститься, додаємо до нього очищені від шкірки і насіння, порізані кубиками томати. Смажимо їх з вершковим маслом, присипавши сіллю з перцем. Тепер викладаємо вершковий сир, тільки не цілком, а чайними ложками. Постійно помішуючи суміш, чекаємо повного розчинення сиру, після чого виливаємо сюди вершки. На дуже маленькому вогні даємо соусу потомитися близько 7-9 хвилин.

    Вершковий соус для піци - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 90 г;

  • вершки – 220 мл;

  • сіль, перець – за смаком;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • яєчні жовтки – 2 шт.


  • Приготування
    У невеликій каструлі розтоплюємо масло і висипаємо до нього підсмажену на сухій сковороді борошно. Розмішуємо їх разом до однорідної кашки. До неї виливаємо вершки, солимо, перчимо і розмішуємо всі лопаткою. На ледве тліючому вогні тушкуємо соус 8-10 хвилин. Потім, на цьому ж режимі вогню, вводимо збиті жовтки, швидко змішавши їх із загальною масою, даємо соусу закипіти і відставляємо.

    Вершково-грибний соус - рецепт


    Інгредієнти:

  • гриби (печериці) – 150 г;

  • цибуля – 1 штука;

  • оливкова олія – 5-7 ст. ложок;

  • вершкове масло – 75 г;

  • борошно – 2 ч. ложки;

  • вершки – 170 мл;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    У сковороді з антипригарним покриттям обсмажуємо на оливковій олії дрібно порізані цибулю і гриби. Додаємо до них борошно і порізане на кубики вершкове масло, все посоливши і поперчив. Коли масло розтане, розчинившись в загальній масі, виливаємо сюди вершки. Перемішавши і накривши кришкою, залишаємо на сковороду ледве тліючому вогні, хвилин на шість. Після, знову все перемішуємо і відставляємо.

    Вершково-сирний соус - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки – 150 мл;

  • вершкове масло – 65 г;

  • сир (російський) – 90 г;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    У ємність, яку в процесі можна буде поставити на плиту, з'єднуємо: вершки, тертий сир, окремо розтоплене вершкове масло, сіль. Ставимо отриману суміш на газову конфорку і варимо її в режимі слабкого вогню близько 12 хвилин, не забуваючи весь час заважати. Рекомендуємо застосовувати соус в їжу гарячим.

    Рецепт вершкового соусу для риби


    Інгредієнти:

  • вершки – 160 мл;

  • сік лимона – 4 ч. ложки;

  • вершкове масло – 40 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • зелень кропу – 10 р.


  • Приготування
    Вершки виливаємо в каструльку і, додавши до них сік лимона, підсмажуємо на плиті 16-18 хвилин. Після, викладаємо сюди пропущений через прес часник, вершкове масло і розмішати їх з загальною масою, залишаємо побурлить на плиті ще на 4-5 хвилин. У вже готовий, але гарячий соус додаємо нарізану зелень кропу і перемішуємо.
    Цей соус надає пікантний, ніжний смак страв з риби.

    Солодко-вершковий соус - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки – 210 мл;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • цукор – 120 г;

  • ванілін – 1 пакет;
  • Вершковий соус - рецепт

  • яєчні жовтки – 3 штуки;

  • мелені волоські горіхи – 25 г;


  • Приготування
    Вершки з'єднайте з цукровим піском, добре розмішуємо і ставимо на плиту. Висипаємо сюди ж ванілін і варимо вершки 13-15 хвилин. В окремому посуді добре розмішуємо жовтки зі сметаною, застосувавши при цьому віночок. Виливаємо їх в гарячу, вершкову суміш і постійно помішуючи, тримаємо соус на мінімальному вогні 3 хвилини. У готовий солодкий соус вводимо мелені волоські горіхи.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вершково-часниковий соус
    Вершково-часниковий соус
    Для того, щоб підкреслити смак будь-якої страви, достатньо правильно вибрати соус. Пропонуємо кілька варіантів цілком універсальною добавки до різних
    Кенігсберзькі клопси
    Кенігсберзькі клопси
    Ви знаєте, що таке кенігсберзькі клопси? Німецьке м'ясне блюдо, яке складається з биточків, приправлених каперсовым соусом. Щоб спробувати цю страву,
    Вершковий соус для спагетті
    Вершковий соус для спагетті
    Дуже часто ми готуємо спагетті в якості гарніру до м'ясних страв. А адже з спагетті можна зробити самостійне основне блюдо, якщо приготувати до них,
    Соус для піци
    Соус для піци
    Піца, мабуть, одне з найбільш улюблених і популярних італійських страв. А що може прикрасити цю страву, надати йому особливий, ні з чим не
    Білий соус до риби
    Білий соус до риби
    Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких
    Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
    Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
    Без соусів практично не обходиться ні одне друге блюдо, адже вони доповнюють і поліпшують смак їжі. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та