Аджика з аличі
![Аджика з аличі Аджика з аличі](/uploads/posts/2015-11/adzhika-z-alich_651.png)
Простий варіант
Найпростіший варіант цього соусу готується досить легко, однак далеко відходити від плити не варто, так як він легко підгорає.
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо аличу – видаляємо пошкоджені і м'яті плоди, листочки і гілочки, моєму сливу, даємо стекти, перекладаємо в каструлю, наливаємо трохи води, щоб слива була нею покрита повністю і ставимо на вогонь. Вариться наша зливу не дуже довго – хвилин 10. Виловлюємо її і відкидаємо на сито або друшляк. Протираємо, залишаючи кісточки і шкірку. Поміщаємо В блендер протерту м'якоть, сіль, цукор, часник, спеції. У перцю видаляємо насіння, ріжемо дрібно і теж кладемо в чашу. Туди ж кладемо листочки зелені (гілочки викидаємо – вони занадто грубі). Подрібнюємо все разом – виходить однорідна кашка. Розбавляємо її відваром аличі і переливаємо в каструлю або казан. Аджика з аличі вариться недовго – наше завдання зберегти максимально корисні властивості всіх інгредієнтів. Кип'ятимо 10 хвилин, не забуваючи помішувати, щоб не пригоріла, а тим часом моєму і стерилізуємо банки і кришки. Наливаємо аджику в банки, закатуємо і даємо охолонути в теплі. Аджика з аличі на зиму – чудова приправа, яка допоможе впоратися з авітамінозом у холодну пору.
М'яка аджика
Не всі люблять гостре, та й чи можна такий соус не кожному. Є інший варіант – дуже ніжна аджика з аличі з болгарським перцем. Готувати її теж не складно.
Інгредієнти:
Приготування
Аличу перебираємо, щоб виключити потрапляння порченных плодів в аджику, ретельно миємо, складаємо в казан, заливаємо водою і проварюємо після закипання чверть години. Знімаємо шкірку від м'якоті і кісточки сливи, для чого протираємо через сито. Чистимо перець солодкий і гострий, пропускаємо через м'ясорубку разом із зеленню. В ступці ретельно розтираємо залишилися інгредієнти: часник з сіллю, цукром, перцем і коріандром. Повинна вийти однорідна суміш. У казан поміщаємо протерту сливу і відвар, перець і часникову кашку. Добре перемішуємо і варимо на повільному вогні близько 20 хвилин. Вийде смачна негостра аджика з аличі, рецепт її можна доповнити, наприклад, уцхо-сунелі, насіння кропу, іншими інгредієнтами за смаком.
Аджика з аличею і помідорами
Інгредієнти:
![Аджика з аличі Аджика з аличі](/uploads/posts/2015-11/adzhika-z-alich_182.jpeg)
Приготування
Моєму сливу, помідори, перець. Сливу відварюємо і протираємо через сито, поміщаємо в блендер з іншими інгредієнтами і як слід подрібнюємо. Додаємо сливовий відвар і варимо наш соус трохи більше чверті години, помішуючи. Можна закатати, а можна розлити по стерилізованим банкам і зберігати в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Зелена аджика на зиму - рецепт](/uploads/posts/2015-11/zelena-adzhika-na-zimu-recept_471.jpeg)
Зелена аджика на зиму - рецепт
Смачна, ароматна, неймовірно аджика пекуча у вас вийде, якщо скористаєтеся деякими нашими порадами. Зробити такий соус самостійно зовсім не складно,
![Аджика з аличі – приготування на зиму](/uploads/posts/2015-11/adzhika-z-alich-prigotuvannya-na-zimu_931.jpeg)
Аджика з аличі – приготування на зиму
Алича - дуже кислий фрукт, завдяки чому з неї роблять абсолютно різні заготовки. І коли всі компоти та варення закатані, можна спробувати закрити
![Гостра аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/gostra-adzhika-na-zimu_701.jpeg)
Гостра аджика на зиму
Будь якісний соус здатний вигідно доповнити смак м'ясної страви. І, звичайно краще, якщо пікантний соус буде домашнім. Витративши трохи часу в сезон
![Як приготувати ткемалі з аличі?](/uploads/posts/2015-09/yak-prigotuvati-tkemal-z-alich_991.jpeg)
Як приготувати ткемалі з аличі?
Ідеальне доповнення для будь-яких м'ясних страв - ткемалі з аличі. Цей незвичайний грузинський соус має приємний кисло-солодкий, трохи гострий і
![Ткемалі з червоної аличі – рецепт](/uploads/posts/2015-09/tkemal-z-chervonoyi-alich-recept_731.jpeg)
Ткемалі з червоної аличі – рецепт
Якщо традиційні соуси до м'яса вам набридли і хочеться спробувати що-небудь нове і цікаве, приготуйте ткемалі з червоної аличі. Рецепт цього
![Ткемалі з аличі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/tkemal-z-alich-recept_751.jpeg)
Ткемалі з аличі - рецепт
Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.