Гостра аджика на зиму
![Гостра аджика на зиму Гостра аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/gostra-adzhika-na-zimu_701.jpeg)
Гострий соус
Звичайно, поняття про гостроту аджики у кожного своє, тому кількість гострого перцю і його сорт краще підбирати індивідуально. Найбільш гострі перці чилі «Хабанера» і «Халапеньо», їх краще додавати обережно. А ось більш звичні «Вогник» або «Український гіркий» можна класти у великих кількостях.
Інгредієнти:
Приготування
Готується гостра аджика на зиму досить швидко. Овочі миємо, з перців і гогошаров виймаємо насіння, видаляємо перегородки, вирізаємо білі частини з помідорів. Часник пропускаємо через прес або трьом на дрібній тертці, помідори та перці подрібнюємо: любо з допомогою блендера або кухонним комбайном, або просто прокручуємо через м'ясорубку з невеликою насадкою. Зелень ретельно промиваємо, даємо стекти і дрібно рубаємо. Коріандр з сіллю перетираємо в порошок. Змішуємо всі разом і починаємо варити нашу аджику на малому вогні, періодично перемішуючи. За бажанням, можна додати соусу смаку, поклавши сушені трави (базилік, чебрець) або їх суміш. Добре поєднуються з аджикою приправа хмелі-сунелі або уцхо-сунелі. Вариться така аджика з солодкого та гострого перцю на зиму не дуже довго – не більше чверті години. Після цього розкладаємо соус в стерилізовані банки і закручуємо. Зберігати аджику потрібно у досить холодному місці: на балконі, у погребі або коморі.
Менш гострий варіант
Аджика менш гостра виходить з яблуками, на зиму такий соус теж готується швидко і легко. При цьому смак соусу, звичайно, буде зовсім іншим. Проте і таку аджику можна зробити як вельми делікатним, так і досить гострою.
Інгредієнти:
![Гостра аджика на зиму Гостра аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/gostra-adzhika-na-zimu_652.jpeg)
Приготування
Моєму яблука, розрізаємо, виймаємо серцевини, зрізаємо шкірку. Перці і гогошари миємо, розрізаємо, ретельно видаляємо насіння. Томати моєму, вирізаємо білу частину і все пропускаємо через м'ясорубку. Краще, звичайно, подрібнити все блендером – соус буде більш однорідним. Чистимо і продавлюємо через прес часник. У казані або сотейнику змішуємо овочі, солимо, додаємо цукор, часник і спеції, дрібно нарубану зелень. Варимо все разом на самому малому вогні близько 20 хвилин. Така варена аджика – хороша закачування на зиму, вона гостра, але вельми делікатна, прекрасно зберігається без консервантів. Також смачна приправа – гостра аджика з буряка, її теж варять на зиму. Рецепт схожий – тільки яблука замінюємо буряком.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Зелена аджика на зиму - рецепт](/uploads/posts/2015-11/zelena-adzhika-na-zimu-recept_471.jpeg)
Зелена аджика на зиму - рецепт
Смачна, ароматна, неймовірно аджика пекуча у вас вийде, якщо скористаєтеся деякими нашими порадами. Зробити такий соус самостійно зовсім не складно,
![Смачна аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/smachna-adzhika-na-zimu_331.jpeg)
Смачна аджика на зиму
Будь-яке м'ясне блюдо виходить набагато смачніше, якщо його доповнити пікантним соусом. Рецептів аджики існує досить багато, тому пропонуємо тільки
![Гостра аджика](/uploads/posts/2015-09/gostra-adzhika_241.jpeg)
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
![Аджика з зелених помідорів на зиму](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-zelenih-pomdorv-na-zimu_121.jpeg)
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
![Аджика у мультиварці](/uploads/posts/2015-09/adzhika-u-multivarc_941.jpeg)
Аджика у мультиварці
Класична аджика готується без варіння і може довго зберігатися без закочування банок. Ми ж пропонуємо не традиційний варіант соусу - на томатній
![Аджика на зиму](/uploads/posts/2015-03/adzhika-na-zimu_691.jpeg)
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її