Смачна аджика на зиму
Більшість людей воліють доповнювати м'ясні страви кетчупом , купленим в найближчому маркеті. Однак подібні соуси зовсім не корисні, так і не завжди смачні. Набагато краще підійде до м'яса домашня аджика – ви будете самі регулювати гостроту соусу, а в користь подібної приправи не виникає жодних сумнівів. До того ж ця пряна приправа вигідно відтіняє смак страви, підвищує апетит.
Далі в статті ми зібрали тільки найоригінальніші і незвичайні рецепти смачною аджики, яку можна заготовити на зиму.
Така аджика виходить менш гостра, при цьому смак соусу, звичайно, буде відрізнятися від класичного аналога. Проте і таку аджику можна зробити легкою і ніжною, так і вельми гострою.
Інгредієнти:
жовті солодкі яблука – 2 кг;
перець болгарський або паприка – 2 кг;
щільні червоні помідори – 4 кг;
зелень (кінза, петрушка) – 1 пучок;
сіль йодована – 2 ст. ложки;
цукор – 4 ст. ложки;
коріандр – 2 ст. ложки;
хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;
часник – 8 зубчиків;
гострий перець «Вогник» – 2 шт.
Приготування
Моєму яблука, розрізаємо, виймаємо серцевинки, зрізаємо шкірку. Перець миємо, розрізаємо, видаляємо все насіння. Томати і всі овочі пропускаємо через м'ясорубку. Щоб соус вийшов більш однорідним, краще скористатися блендером або кухонним комбайном. Чистимо і пюрируем часник. У сотейнику з'єднуємо всі овочі, солимо, додаємо цукор, часник і спеції, дрібно нарубану зелень. Варимо на малому вогні 25 хвилин. Далі розливаємо по стерильним банкам, щільно закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після визначаємо консервацію в холодильник.
Гостра аджика з помідорами
Інгредієнти:
солодкий перець (м'ясистий) – 1 кг;
томати щільні (сорт «Сливка») – 5 кг;
гострий перець будь-якого сорту (чилі) – 7 шт.;
йодована сіль – 1 ст. ложка;
білий цукор – 3 ст. ложки;
хрін (корінь) – близько 250 г;
насіння коріандру і фенхеля – по 2 ч. ложки;
часник – 10-12 зубчиків (2 великі головки).
Приготування
Гарненько промиваємо томати, перець солодкий і чилі, чистимо часник і хрін. Перці розрізаємо і видаляємо насіння і перегородки – особливо ретельно біля гострого перцю. Хрін натираємо на середній тертці, томати і перець прокручуємо через м'ясорубку, часник пюрируем, сіль і цукор розтираємо в ступці з насінням, до отримання однорідної маси. Змішуємо всі разом і розміщуємо за невеликим стерильним баночках.
Смачна і досить гостра аджика з помідорів готова, рецепт якої простий і зберегти її на зиму теж можна, визначивши в холодильник.
І як же обійтися без нетрадиційного рецепта. Цим соусом ви зможете чудово розбавити ваші полички з заготовками в коморі.
Інгредієнти:
кабачки молоденькі - 1 кг;
томатна паста - 180 г;
оцет столовий 6% - 80 мл;
рослинна олія (рафінована) - 70 мл;
часникові зубчики – 7-10 шт.;
цукор білий (дрібний) - 90 р.
Приготування
Кабачки перетворити на пюре або натріть на дрібній тертці. Отриману овочеву масу присолите і викладіть на друшляк, щоб стекли надлишки соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте до кабачка. Поставте ємність з аджикою на вогонь і варіть 30 хвилин, попередньо додавши томатну пасту. По закінченні часу, додайте кабачки цукор і оцет, залиште все покипіти ще дві хвилинки і розливайте по стерильним ємкостей.
Смачна аджика з перцю без помідорів
Інгредієнти:
червоний солодкий перець – 13 кг;
гострий перець - 7 стручків;
оцет столовий 9% - 170 мл;
часник - 115 г;
сіль, цукор - по 1 ч. ложці.
Приготування
Очистивши перці, подрібніть їх в кухонному комбайні з оцтом, часником і спеціями. Як тільки маса стане однорідною, розлийте її по стерильним ємкостей і хорошенечко закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику до моменту потреби.
Далі в статті ми зібрали тільки найоригінальніші і незвичайні рецепти смачною аджики, яку можна заготовити на зиму.
Смачна аджика з яблуками - рецепт на зиму
Така аджика виходить менш гостра, при цьому смак соусу, звичайно, буде відрізнятися від класичного аналога. Проте і таку аджику можна зробити легкою і ніжною, так і вельми гострою.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму яблука, розрізаємо, виймаємо серцевинки, зрізаємо шкірку. Перець миємо, розрізаємо, видаляємо все насіння. Томати і всі овочі пропускаємо через м'ясорубку. Щоб соус вийшов більш однорідним, краще скористатися блендером або кухонним комбайном. Чистимо і пюрируем часник. У сотейнику з'єднуємо всі овочі, солимо, додаємо цукор, часник і спеції, дрібно нарубану зелень. Варимо на малому вогні 25 хвилин. Далі розливаємо по стерильним банкам, щільно закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після визначаємо консервацію в холодильник.
Гостра аджика з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Гарненько промиваємо томати, перець солодкий і чилі, чистимо часник і хрін. Перці розрізаємо і видаляємо насіння і перегородки – особливо ретельно біля гострого перцю. Хрін натираємо на середній тертці, томати і перець прокручуємо через м'ясорубку, часник пюрируем, сіль і цукор розтираємо в ступці з насінням, до отримання однорідної маси. Змішуємо всі разом і розміщуємо за невеликим стерильним баночках.
Смачна і досить гостра аджика з помідорів готова, рецепт якої простий і зберегти її на зиму теж можна, визначивши в холодильник.
Як приготувати смачну аджику на зиму?
І як же обійтися без нетрадиційного рецепта. Цим соусом ви зможете чудово розбавити ваші полички з заготовками в коморі.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки перетворити на пюре або натріть на дрібній тертці. Отриману овочеву масу присолите і викладіть на друшляк, щоб стекли надлишки соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте до кабачка. Поставте ємність з аджикою на вогонь і варіть 30 хвилин, попередньо додавши томатну пасту. По закінченні часу, додайте кабачки цукор і оцет, залиште все покипіти ще дві хвилинки і розливайте по стерильним ємкостей.
Смачна аджика з перцю без помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши перці, подрібніть їх в кухонному комбайні з оцтом, часником і спеціями. Як тільки маса стане однорідною, розлийте її по стерильним ємкостей і хорошенечко закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику до моменту потреби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гостра аджика на зиму
Будь якісний соус здатний вигідно доповнити смак м'ясної страви. І, звичайно краще, якщо пікантний соус буде домашнім. Витративши трохи часу в сезон
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
Аджика у мультиварці
Класична аджика готується без варіння і може довго зберігатися без закочування банок. Ми ж пропонуємо не традиційний варіант соусу - на томатній
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її