Смачна аджика на зиму
![Смачна аджика на зиму Смачна аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/smachna-adzhika-na-zimu_331.jpeg)
Далі в статті ми зібрали тільки найоригінальніші і незвичайні рецепти смачною аджики, яку можна заготовити на зиму.
Смачна аджика з яблуками - рецепт на зиму
Така аджика виходить менш гостра, при цьому смак соусу, звичайно, буде відрізнятися від класичного аналога. Проте і таку аджику можна зробити легкою і ніжною, так і вельми гострою.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму яблука, розрізаємо, виймаємо серцевинки, зрізаємо шкірку. Перець миємо, розрізаємо, видаляємо все насіння. Томати і всі овочі пропускаємо через м'ясорубку. Щоб соус вийшов більш однорідним, краще скористатися блендером або кухонним комбайном. Чистимо і пюрируем часник. У сотейнику з'єднуємо всі овочі, солимо, додаємо цукор, часник і спеції, дрібно нарубану зелень. Варимо на малому вогні 25 хвилин. Далі розливаємо по стерильним банкам, щільно закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після визначаємо консервацію в холодильник.
Гостра аджика з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Гарненько промиваємо томати, перець солодкий і чилі, чистимо часник і хрін. Перці розрізаємо і видаляємо насіння і перегородки – особливо ретельно біля гострого перцю. Хрін натираємо на середній тертці, томати і перець прокручуємо через м'ясорубку, часник пюрируем, сіль і цукор розтираємо в ступці з насінням, до отримання однорідної маси. Змішуємо всі разом і розміщуємо за невеликим стерильним баночках.
Смачна і досить гостра аджика з помідорів готова, рецепт якої простий і зберегти її на зиму теж можна, визначивши в холодильник.
Як приготувати смачну аджику на зиму?
І як же обійтися без нетрадиційного рецепта. Цим соусом ви зможете чудово розбавити ваші полички з заготовками в коморі.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки перетворити на пюре або натріть на дрібній тертці. Отриману овочеву масу присолите і викладіть на друшляк, щоб стекли надлишки соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте до кабачка. Поставте ємність з аджикою на вогонь і варіть 30 хвилин, попередньо додавши томатну пасту. По закінченні часу, додайте кабачки цукор і оцет, залиште все покипіти ще дві хвилинки і розливайте по стерильним ємкостей.
Смачна аджика з перцю без помідорів
![Смачна аджика на зиму Смачна аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/smachna-adzhika-na-zimu_222.jpeg)
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши перці, подрібніть їх в кухонному комбайні з оцтом, часником і спеціями. Як тільки маса стане однорідною, розлийте її по стерильним ємкостей і хорошенечко закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику до моменту потреби.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Гостра аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/gostra-adzhika-na-zimu_701.jpeg)
Гостра аджика на зиму
Будь якісний соус здатний вигідно доповнити смак м'ясної страви. І, звичайно краще, якщо пікантний соус буде домашнім. Витративши трохи часу в сезон
![Гостра аджика](/uploads/posts/2015-09/gostra-adzhika_241.jpeg)
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
![Аджика з зелених помідорів на зиму](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-zelenih-pomdorv-na-zimu_121.jpeg)
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
![Аджика на зиму - простий рецепт](/uploads/posts/2015-09/adzhika-na-zimu-prostiy-recept_441.jpeg)
Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
![Аджика у мультиварці](/uploads/posts/2015-09/adzhika-u-multivarc_941.jpeg)
Аджика у мультиварці
Класична аджика готується без варіння і може довго зберігатися без закочування банок. Ми ж пропонуємо не традиційний варіант соусу - на томатній
![Аджика на зиму](/uploads/posts/2015-03/adzhika-na-zimu_691.jpeg)
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її