Домашній печінковий паштет – рецепт
Широке різноманітність паштетів, розставлених на прилавках супермаркетів, привертає смішне кількість покупців завдяки своєму складу. Крім самої печінки, в жерстяну банку можуть потрапити й інші субпродукти, а разом з ними консерванти і загусники. Все це, збите в брудно-сіру масу, не йде ні в яке порівняння з банкою домашнього печінкового паштету, про рецепти якого ми розповімо далі.
Для того, щоб паштет довше зберігався і не обветривался, його не рідко заливають маслом. Але існують заливки і іншого роду, покликані урізноманітнити і доповнити смак печінкової суміші. Однією з таких є солодкувато-кислий журавлинне желе , яке надає малопривабливою паштетної маси яскравий і мальовничий вигляд.
Для паштету:
оливкова олія - 45 мл;
вершкове масло - 55 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
морква - 75 г;
печериці - 65 г;
часниковий зубок - 1 шт.;
куряча печінка - 460 м;
сухе біле вино - 30 мл
Для желе:
червоне вино - 230 мл;
журавлина - 35 г;
цукровий пісок - 25 г;
щіпка меленого мускату;
желатин - 1 ч. ложка;
цедра 1/2 лимона.
Приготування
Приготування печінкового паштету в домашніх умовах краще всього почати з заливки журавлинного желе, оскільки їй потрібен час на охолодження. Для приготування желе ягоди журавлини слід залити вином і поставити на вогонь. Через 10 хвилин варіння у вино додають цукор і спеції, розчиняють желатин і знімають суміш з вогню. Через пару хвилин, коли желатин повністю розчиниться, суміш пропускають через сито і витягують з неї ягоди.
У сковороді розігріваємо суміші вершкового і оливкового масла. Пасеруємо на олії цибулю з морквою і грибами близько 5 хвилин, після чого додаємо часник і чекаємо ще 2 хвилини. Додаємо до овочів промиту курячу печінку, чекаємо, поки та схопиться, і вливаємо на сковороду вино. Смажимо печінка 13-15 хвилин, ледь охолоджуємо і збиваємо. Розклавши печінковий паштет по ємностях, заливаємо його желе і ставимо в холодильник.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 740 г;
яєчні жовтки - 8 шт.;
бренді - 45 мл;
щіпка мускату;
вершкове масло - 330 г;
жирні вершки - 470 мл
Приготування
Поставте духовку розігрітися до 135 градусів. У чашу блендера покладіть очищену свинячу печінку і збийте її разом з бренді, яйцями, мускатом і пучкою солі в однорідну пасту. Не зупиняючи ходу міксера, почніть вводити в пасту кубики м'якого масла, після чого протріть паштет через сито і збийте з вершками. Перелийте паштет у форму для запікання і додайте її на деко з водою так, щоб рідина покривала форму наполовину. Запікайте паштет 1 годину і 10 хвилин, а до дегустації приступайте лише після повного його охолодження.
Якщо у вас під рукою є велика птиця, її печінки може вистачити для приготування кількох порцій смачного домашнього паштету. Виходить таке собі безвідходне виробництво, в рамках якого з однієї курки можна зробити відразу кілька смачних страв.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
куряча печінка - 190 г;
вершкове масло - 55 г;
ріпчаста цибуля - 45 г;
червоний винний оцет - 15 мл;
свіжий чебрець - 1 ч. ложка;
кайенский перець - за смаком.
Приготування
Швидко обсмажте курячу печінку з цибулею на половині масла, злегка охолодіть її і збийте блендером до пастоподібної консистенції. До паштету додайте чебрець, оцет, перець, щедру дрібку солі, олію, перець і зварене круто яйце. Повторно збивши паштет, перекладіть його в невелику герметичну ємність і поставте охолонути перед сервіруванням.
Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?
Для того, щоб паштет довше зберігався і не обветривался, його не рідко заливають маслом. Але існують заливки і іншого роду, покликані урізноманітнити і доповнити смак печінкової суміші. Однією з таких є солодкувато-кислий журавлинне желе , яке надає малопривабливою паштетної маси яскравий і мальовничий вигляд.
Для паштету:
Для желе:
Приготування
Приготування печінкового паштету в домашніх умовах краще всього почати з заливки журавлинного желе, оскільки їй потрібен час на охолодження. Для приготування желе ягоди журавлини слід залити вином і поставити на вогонь. Через 10 хвилин варіння у вино додають цукор і спеції, розчиняють желатин і знімають суміш з вогню. Через пару хвилин, коли желатин повністю розчиниться, суміш пропускають через сито і витягують з неї ягоди.
У сковороді розігріваємо суміші вершкового і оливкового масла. Пасеруємо на олії цибулю з морквою і грибами близько 5 хвилин, після чого додаємо часник і чекаємо ще 2 хвилини. Додаємо до овочів промиту курячу печінку, чекаємо, поки та схопиться, і вливаємо на сковороду вино. Смажимо печінка 13-15 хвилин, ледь охолоджуємо і збиваємо. Розклавши печінковий паштет по ємностях, заливаємо його желе і ставимо в холодильник.
Домашній печінковий паштет із свинини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Поставте духовку розігрітися до 135 градусів. У чашу блендера покладіть очищену свинячу печінку і збийте її разом з бренді, яйцями, мускатом і пучкою солі в однорідну пасту. Не зупиняючи ходу міксера, почніть вводити в пасту кубики м'якого масла, після чого протріть паштет через сито і збийте з вершками. Перелийте паштет у форму для запікання і додайте її на деко з водою так, щоб рідина покривала форму наполовину. Запікайте паштет 1 годину і 10 хвилин, а до дегустації приступайте лише після повного його охолодження.
Домашній курячий печінковий паштет – рецепт
Якщо у вас під рукою є велика птиця, її печінки може вистачити для приготування кількох порцій смачного домашнього паштету. Виходить таке собі безвідходне виробництво, в рамках якого з однієї курки можна зробити відразу кілька смачних страв.
Інгредієнти:
Приготування
Швидко обсмажте курячу печінку з цибулею на половині масла, злегка охолодіть її і збийте блендером до пастоподібної консистенції. До паштету додайте чебрець, оцет, перець, щедру дрібку солі, олію, перець і зварене круто яйце. Повторно збивши паштет, перекладіть його в невелику герметичну ємність і поставте охолонути перед сервіруванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет із курячої грудки
Приготувавши будь паштет ви забезпечуєте себе чудовим варіантом закуски, яка згодиться і на домашній сніданок, і для святкового фуршету. Однак не всі
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
Будь-які страви домашнього приготування завжди виходять смачніше і, звичайно корисніше. Приготувавши паштет з курячої печінки самостійно, ви
Як приготувати печінковий паштет?
Приготувати печінковий паштет - справа зовсім не хитре. Цей прекрасний вид закуски завжди виручить, якщо потрібно оригінально заповнити святковий
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
Паштет на зиму
Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні