Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки з патисонів

Оладки з патисонів

1-11-2015, 23:06
1 460
Оладки з патисонів
Патисон, як і кабачок, відноситься до сімейства гарбузових, а тому смак обох дуже схожий і відрізняється ненав'язливістю. Саме тому патисони можна варити і тушкувати, смажити, запікати і їсти в сирому вигляді, попередньо поливши соусом або маринадом. У рецептах далі ми використовуємо цей не зовсім звичний овоч в якості інгредієнта самого популярного річного страви – овочевих оладок.

Оладки з кабачків і патисонів


Так як кабачки і патисони дуже схожі за своїм смаком, то вони взаємозамінні і можуть легко «потоваришувати» в рамках однієї страви. Прямий тому доказ – ці рум'яні і хрусткі оладки, які готуються в духовій шафі.
Інгредієнти:

  • кабачки - 180 г;

  • патисони - 240 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • хлібні крихти - 35 г;

  • часниковий зубок;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • жменя зелені петрушки;

  • щіпка сушеного чебрецю;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    Розділіть овочі на великі шматки щоб полегшити натирання. Натріть кабачки, патисони та цибулю на терці з найбільшими осередками. Посоліть і залиште овочі на півгодини, після чого відіжміть зайву вологу і вбийте в суміш пару яєць. Доповніть всі пюрированным зубком часнику, розпушувачем, зеленню і хлібної крихтою. Останню, при її відсутності, можна замінити борошном або меленими вівсяними пластівцями. Розділіть суміш на рівні порції і викладіть їх на промаслений лист. Випікайте оладки з патисонів в розігрітій до 190 градусів духовці до зарум'янювання (близько 10 хвилин), а потім сервіруйте з йогуртом або сметаною.

    Оладки з патисонів з часником


    Інгредієнти:

  • патисони - 640 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цільнозернові борошно - 135 г;

  • вівсяні пластівці - 25 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • сметана - 120 г;

  • цедра одного лимона.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати оладки з патисонів, покладіть вівсяні пластівці в кавомолку і збийте в борошно. З'єднайте вівсяну муку з цільнозерновий і додайте дрібку солі. Натріть патисони і відіжміть з овочів надлишки вологи. Додайте терті овочі до борошні, слідом вбийте яйця, покладіть пасту з часникових зубков і з'єднайте всі інгредієнти до утворення густого і однорідного тіста. Вилийте порції тіста на розігріту сковороду і підрум'яньте з обох сторін. Як тільки оладки стануть золотистими, складіть їх на блюдо і подавайте з соусом на основі сметани, змішаної з цедрою лимона і свіжомеленим перцем.

    Оладки з патисонів з сиром


    Інгредієнти:

  • патисони - 430 г;

  • тертий сир - 85 м;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 25 г;

  • хлібні крихти - 25 г;

  • сушений лук - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Приготування цих оладок також зводиться до елементарного змішування всіх складових разом. Вимиті патисони натріть і відіжміть зайву вологу. З'єднайте тертий овоч зі збитими яйцями і тертим сиром. Всипте до суміші борошно і крихти, приправте все пучкою солі і сушеним цибулею, а потім починайте обсмажувати порції готового тіста на сковороді з краплею олії. Як тільки оладки змінять свій колір на золотисто-коричневий, перекладайте їх на блюдо і відразу ж подавайте гарячими вони смачніше всього.

    Солодкі оладки з патисонів


    Завдяки нейтрального смаку, патисони можна використовувати і для приготування солодких страв, начебто цих оладок, які неодмінно сподобаються дітям.
    Інгредієнти:
    Оладки з патисонів


  • патисони - 310 г;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • борошно - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • щіпка ваніліну.


  • Приготування
    Вимиті патисони натріть і змішайте з цукровим піском, яйцем і борошном. Доповніть суміш пучкою ваніліну і готово! Можна приступати до обжарке. Порції тіста підрум'яньте на краплі розігрітого масла і подавайте до столу з порцією сметани і кулькою ванільного морозива.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оладки з кабачків з часником
    Оладки з кабачків з часником
    Рецептів приготування кабачкового оладок з додаванням часнику існує величезна безліч, і ми не будемо обмежуватися стандартними смаковими рішеннями.
    Як приготувати оладки з кабачків?
    Як приготувати оладки з кабачків?
    Приготувати кабачкові оладки не складе труднощів, навіть самому невмілого кулінару. Це зовсім нехитре блюдо готується в два рахунки, тому так любимо
    Консервовані патисони
    Консервовані патисони
    Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Давайте
    Страви з патисонів
    Страви з патисонів
    Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
    Фаршировані патисони
    Фаршировані патисони
    Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
    Патисони на зиму
    Патисони на зиму
    Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або