Який рис потрібен для плову?

Який потрібен рис для узбецького плову в казані?
Рис для плову повинен володіти рядом властивостей, які забезпечать ідеальний смак готової страви. Серед них здатність прекрасно вбирати в себе вологу, жири і поглинати аромати, збільшуючись в кілька разів. Поряд з цим рисинків повинні прекрасно тримати форму, не склеюватися в процесі приготування і тим самим сприяти розсипчастості плову.
Для приготування узбецького плову кулінари вважають за краще використовувати рис сорту «Девзира», який був спеціально виведений селекціонерами для цієї мети. Він має специфічний кремовий відтінок, солодкуватий солодовий смак і чудовий аромат, який досягається завдяки особливому принципом обробки зерняток лущенням.
Проте можна також взяти за основу пропарений рис і рис сортів «Жасмин» і «Супер Басматі». Вони також відповідають всім необхідним перерахованим вище вимогам, чудово просочуються прянощами, жирами і вологою і створюють неповторний смак східного блюда.
Який рис потрібен для розсипчастого плову в мультиварці?
При виборі рису для приготування плову в мультиварці дуже важливо, який результат ви хочете отримати. Якщо ви прихильник традиційного узбецького плову і не визнаєте «підробок», то ідеальними будуть сорту перераховані вище. Тільки вони дозволять насолодитися тим самим незабутнім східним смаком.
Менш педантичним і вибагливим споживачам можна використовувати абсолютно будь-рис, який є у вас в запасі. Головне, щоб він не мав сторонніх запахів, домішок сміття і був якісним. При правильному приготуванні і дотримання пропорцій крупи і води в мультиварці можна отримати гідний результат. Чудо-девайс сучасної кулінарії створює кращі умови для цього.
Як вибрати рис для плову?
Навіть якщо рис, який ви збираєтеся придбати для приготування плову, потрібного сорту і як стверджує продавець відмінної якості, зверніть увагу на його поверхню і структуру. Особливо серед елітних сортів досить часто зустрічаються підробки.
У справжнього якісного рису ребриста структура і ніяк не гладка. Серед загальної маси не повинно бути надломанных і ушкоджених зерен, інакше це буде свідчити про їх крихкості і абсолютної непридатності такого рису для приготування плову. Швидше за все, у вас при використанні такої крупи вийде густа кашка. Якщо є така можливість, краще перевірити рис як говориться «на зуб». При раскусывании якісне зерно не повинно кришитися, а тільки розділяється на дві пружні половинки.

Єдиним незаперечним вимогою при приготуванні будь-якого плову є ретельне промивання рису до отримання прозорої води. Деякі кулінари вважають за краще замочувати рисову крупу протягом тридцяти хвилин. Це дозволяє знизити клейкість зерен і скоротити ймовірність отримання в результаті липкою каші.
Тепер ви знаєте, як вибрати хороший рис для правильного приготування плову. Але не забуваємо також, що крім рису якісними повинні бути інші компоненти страви і спеції . Тільки в цьому випадку страва буде мати відмінний результат і порадує вас і ваших близьких і друзів ідеальним смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти

Види стейків
Сьогодні у продажу, особливо в магазинах чи на ринку можна зустріти стейки з будь-якого м'яса. Проте новачкові досить проблематично визначитися з

Як приготувати смачний плов?
Запорукою смачного плову є правильний підбір якісних складових. Пропонуємо три різних і досить оригінальних рецептів цієї страви і розповімо, як з

Як приготувати узбецький плов?
Рецептів класичного плову можна нарахувати кілька десятків, проте найпоширенішим і найбільш смачним можна з упевненістю назвати традиційний узбецький

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Спеції для плову
Хороший узбецький плов роблять спеції, але розібратися в їх різноманітті - справа непроста. У цій статті ми розповімо про те, які спеції потрібні для

Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті