Вершкове масло в домашніх умовах - рецепт
Вершкове масло може приготувати на кухні кожна господиня. Для цього знадобиться всього один інгредієнт — густі, жирні вершки. Магазинні для цієї мети не підійдуть. Вони зроблені з продуктів, що пройшли теплову обробку, а тому процес відділення густий частини від рідкої в них складно здійснити. А ось домашні будуть в самий раз.
Деякі господині пристосувалися класти в готову олію різні продукти. У підсумку виходить ароматна маса, яку можна використовувати по-різному. Найпростіше — для бутербродів. Для цього достатньо намазати його як зазвичай на хліб. Добре підходить таке масло і для різних страв. Наприклад, можна покласти невеликий шматочок готові макарони, каші, рагу. Але ще краще готувати з них котлети, зрази . Для цього потрібно всього лише покласти шматочок масла в якості начинки.
Зберігати цей продукт можна у вигляді одного бруска або ж порізаним на шайби. Останній варіант підходить у тому випадку, якщо масло потрібно не для бутербродів, а для приготування будь-яких страв. Дуже зручно дістати необхідну кількість шматочків і зробити свій кулінарний шедевр.
Сьогодні розглянемо рецепти приготування вершкового масла в домашніх умовах з добавками і без.
Інгредієнти:
густі домашні вершки — 1 л.
Приготування
Вершки охолоджуємо, для чого відправляємо в холодильник годин на 5. Потім перекладаємо в миску і відразу починаємо збивати міксером, встановивши високі обороти. Вже через 10 секунд вершки почнуть ділитися на 2 шару — масло і рідина. Як тільки це помічаємо, зменшуємо обороти, щоб рідина (маслянка) не разбрызгалась. Дістаємо отриманий масляний шматок. Поки що він ще не готовий до вживання. Викладаємо його в крижану воду, промиваємо. Потім міняємо воду і повторюємо процедуру. Так вчиняємо разів 5. Віджимаємо масло, щоб у ньому не залишилася вода, і формуємо брусок. Кладемо його в морозильну камеру.
Інгредієнти:
вершкове масло — 130-150 г;
кріп — 3 гілочки;
часникові часточки — 3 шт.;
сіль.
Приготування
Беремо кріп і відокремлюємо від його стебел ніжні листочки. Додаємо до кроповим листочкам часникові часточки і пробиваємо їх малість блендером. Це потрібно зробити для подрібнення продуктів і появи соку. Масло перекладаємо в блендер, додаємо сіль і збиваємо, домагаючись отримання маси з кремоподібною текстурою і гранично однаковим кольором. Пакуємо часникове масло в плівку і прибираємо в холодильник.
Інгредієнти:
базилік — 2 гілочки;
тархун — 2 гілочки;
сік лайма — 1 ст. ложка;
сушені трави (розмарин, чебрець);
часникові часточки — 1 шт.;
вершкове масло — 90-110 г;
оливкова олія — 1 ч. ложка;
сіль.
Приготування
Промиваємо трави (тархун, базилік), обсушуємо. Відокремлюємо у них листочки — тверді частини для цього рецепту не годяться. Ріжемо листочки дрібно. Пропускаємо часникові часточки через прес. В злегка розм'якшене масло додаємо по ложці оливкової олії і соку лайма, свіжі трави, часник, сіль. Перемішуємо вручну. Формуємо цеглинка, посипаємо його сушеним розмарином і чебрецем. Ароматне масло готове!
Інгредієнти:
масло вершкове — 130-140 г;
розмарин сушений;
кріп — 5 гілочок;
базилік — 3 гілочки;
цибулю-шалот — 25-30 г;
сіль.
Приготування
Кріп і базилік миємо, підсушуємо. Видаляємо у них грубі стебла. Листя рубаємо. Цибулю-шалот очищаємо і рубаємо як можна дрібніше. У глибокій посудині змішуємо масло, трави, розмарин, цибуля-шалот, сіль. Перемішуємо вручну. Формуємо на фользі брусочок і кладемо його в холодильник.
Деякі господині пристосувалися класти в готову олію різні продукти. У підсумку виходить ароматна маса, яку можна використовувати по-різному. Найпростіше — для бутербродів. Для цього достатньо намазати його як зазвичай на хліб. Добре підходить таке масло і для різних страв. Наприклад, можна покласти невеликий шматочок готові макарони, каші, рагу. Але ще краще готувати з них котлети, зрази . Для цього потрібно всього лише покласти шматочок масла в якості начинки.
Зберігати цей продукт можна у вигляді одного бруска або ж порізаним на шайби. Останній варіант підходить у тому випадку, якщо масло потрібно не для бутербродів, а для приготування будь-яких страв. Дуже зручно дістати необхідну кількість шматочків і зробити свій кулінарний шедевр.
Сьогодні розглянемо рецепти приготування вершкового масла в домашніх умовах з добавками і без.
Домашнє вершкове масло - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вершки охолоджуємо, для чого відправляємо в холодильник годин на 5. Потім перекладаємо в миску і відразу починаємо збивати міксером, встановивши високі обороти. Вже через 10 секунд вершки почнуть ділитися на 2 шару — масло і рідина. Як тільки це помічаємо, зменшуємо обороти, щоб рідина (маслянка) не разбрызгалась. Дістаємо отриманий масляний шматок. Поки що він ще не готовий до вживання. Викладаємо його в крижану воду, промиваємо. Потім міняємо воду і повторюємо процедуру. Так вчиняємо разів 5. Віджимаємо масло, щоб у ньому не залишилася вода, і формуємо брусок. Кладемо його в морозильну камеру.
Часникове масло рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Беремо кріп і відокремлюємо від його стебел ніжні листочки. Додаємо до кроповим листочкам часникові часточки і пробиваємо їх малість блендером. Це потрібно зробити для подрібнення продуктів і появи соку. Масло перекладаємо в блендер, додаємо сіль і збиваємо, домагаючись отримання маси з кремоподібною текстурою і гранично однаковим кольором. Пакуємо часникове масло в плівку і прибираємо в холодильник.
Ароматне масло - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо трави (тархун, базилік), обсушуємо. Відокремлюємо у них листочки — тверді частини для цього рецепту не годяться. Ріжемо листочки дрібно. Пропускаємо часникові часточки через прес. В злегка розм'якшене масло додаємо по ложці оливкової олії і соку лайма, свіжі трави, часник, сіль. Перемішуємо вручну. Формуємо цеглинка, посипаємо його сушеним розмарином і чебрецем. Ароматне масло готове!
Вершкове масло з травами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кріп і базилік миємо, підсушуємо. Видаляємо у них грубі стебла. Листя рубаємо. Цибулю-шалот очищаємо і рубаємо як можна дрібніше. У глибокій посудині змішуємо масло, трави, розмарин, цибуля-шалот, сіль. Перемішуємо вручну. Формуємо на фользі брусочок і кладемо його в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки у вершковому соусі
Креветки у вершковому соусі чудово підійдуть до сімейного вечері під келих вина, а може і для дружньої вечірки з пивом. У будь-якому випадку вишукану
Як зробити вершкове масло будинку?
Вершкове масло на будь-який смак можна придбати в магазині. Але сьогодні ми хочемо вам розповісти, як в домашніх умовах зробити цей продукт, який
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
Як зберігати зелень в холодильнику?
Кожна господиня хоче, що б зелень, яку вона купила на ринку або зрізала на грядці, зберігалася в холодильнику як можна довше. Але зелень часто дуже
Як зберігати зелень?
Дуже багато страви ми готуємо з додаванням зелені. Кріп, петрушка, зелена цибуля - найбільш часті гості на нашому столі. Деколи буває складно знайти
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів