Вершкове масло може приготувати на кухні кожна господиня. Для цього знадобиться всього один інгредієнт — густі, жирні вершки. Магазинні для цієї мети не підійдуть. Вони зроблені з продуктів, що пройшли теплову обробку, а тому процес відділення густий частини від рідкої в них складно здійснити. А ось домашні будуть в самий раз.
Деякі господині пристосувалися класти в готову олію різні продукти. У підсумку виходить ароматна маса, яку можна використовувати по-різному. Найпростіше — для бутербродів. Для цього достатньо намазати його як зазвичай на хліб. Добре підходить таке масло і для різних страв. Наприклад, можна покласти невеликий шматочок готові макарони, каші, рагу. Але ще краще готувати з них котлети, зрази . Для цього потрібно всього лише покласти шматочок масла в якості начинки.
Зберігати цей продукт можна у вигляді одного бруска або ж порізаним на шайби. Останній варіант підходить у тому випадку, якщо масло потрібно не для бутербродів, а для приготування будь-яких страв. Дуже зручно дістати необхідну кількість шматочків і зробити свій кулінарний шедевр.
Сьогодні розглянемо рецепти приготування вершкового масла в домашніх умовах з добавками і без.
Домашнє вершкове масло - рецепт
Інгредієнти: густі домашні вершки — 1 л. Приготування Вершки охолоджуємо, для чого відправляємо в холодильник годин на 5. Потім перекладаємо в миску і відразу починаємо збивати міксером, встановивши високі обороти. Вже через 10 секунд вершки почнуть ділитися на 2 шару — масло і рідина. Як тільки це помічаємо, зменшуємо обороти, щоб рідина (маслянка) не разбрызгалась. Дістаємо отриманий масляний шматок. Поки що він ще не готовий до вживання. Викладаємо його в крижану воду, промиваємо. Потім міняємо воду і повторюємо процедуру. Так вчиняємо разів 5. Віджимаємо масло, щоб у ньому не залишилася вода, і формуємо брусок. Кладемо його в морозильну камеру.
Часникове масло рецепт приготування
Інгредієнти: вершкове масло — 130-150 г; кріп — 3 гілочки; часникові часточки — 3 шт.; сіль. Приготування Беремо кріп і відокремлюємо від його стебел ніжні листочки. Додаємо до кроповим листочкам часникові часточки і пробиваємо їх малість блендером. Це потрібно зробити для подрібнення продуктів і появи соку. Масло перекладаємо в блендер, додаємо сіль і збиваємо, домагаючись отримання маси з кремоподібною текстурою і гранично однаковим кольором. Пакуємо часникове масло в плівку і прибираємо в холодильник.
Ароматне масло - рецепт
Інгредієнти: базилік — 2 гілочки; тархун — 2 гілочки; сік лайма — 1 ст. ложка; сушені трави (розмарин, чебрець); часникові часточки — 1 шт.; вершкове масло — 90-110 г; оливкова олія — 1 ч. ложка; сіль. Приготування Промиваємо трави (тархун, базилік), обсушуємо. Відокремлюємо у них листочки — тверді частини для цього рецепту не годяться. Ріжемо листочки дрібно. Пропускаємо часникові часточки через прес. В злегка розм'якшене масло додаємо по ложці оливкової олії і соку лайма, свіжі трави, часник, сіль. Перемішуємо вручну. Формуємо цеглинка, посипаємо його сушеним розмарином і чебрецем. Ароматне масло готове!
Вершкове масло з травами - рецепт
Інгредієнти: масло вершкове — 130-140 г; розмарин сушений; кріп — 5 гілочок; базилік — 3 гілочки; цибулю-шалот — 25-30 г; сіль. Приготування Кріп і базилік миємо, підсушуємо. Видаляємо у них грубі стебла. Листя рубаємо. Цибулю-шалот очищаємо і рубаємо як можна дрібніше. У глибокій посудині змішуємо масло, трави, розмарин, цибуля-шалот, сіль. Перемішуємо вручну. Формуємо на фользі брусочок і кладемо його в холодильник.