Тушковані баклажани з картоплею
Якщо ви заморозили нарізані баклажани запас, то всі прийдешні холоду вони можуть стати основою приголомшливих овочевих рагу, покликаних зігріти і наситити в негоду. Кілька найбільш цікавих рецептів тушкованих баклажанів з картоплею ми розповімо вам далі.
Традиційне грузинське блюдо на основі тушкованої баранини з овочами носить назву чанахи. Це проста й ситна страва готується з доступних продуктів і подається в компанії зелені.
Інгредієнти:
баранина - 950 г;
рослинне масло - 55 мл;
ріпчаста цибуля - 240 г;
часник - 10 зубчиків;
томати у власному соку - 620 г;
винний оцет - 25 мл;
картопля - 340 г;
солодкий перець - 340 г;
жменя зелені базиліка, петрушки і кінзи;
свіжі томати - 420 р.
Приготування
Перед тим, як готувати тушковані баклажани з картоплею, необхідно позбавити самі баклажани від гіркоти, для цього наріжте овочі, посипте щедрою пучкою солі і залиште на годину. Через 60 хвилин злийте сік, що виділився, і обполосніть шматочки.
Наріжте баранину кубиками і також приправити морською сіллю і сумішшю перців. Приправлене м'ясо підрум'яньте в жаровні і відкладіть на окрему страву, а замість нього припустіть цибульні кільця. Додайте до зажарки часник і поверніть в посуд м'ясо. Слідом влийте томати разом з соком і оцет. Поверх соусу і м'яса по черзі викладіть картоплю і баклажани в декілька шарів, приправляючи кожен морською сіллю. Вінчають блюдо кружечки свіжих томатів. Влийте в жаровню літр води і поставте рагу в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Після закінчення часу, збільшіть температуру до позначки в 200 градусів, покладіть свіжі трави і поверніть запікатися ще на 15 хвилин. Картопля, тушкована з баклажанами і м'ясом смачніше всього в гарячому вигляді зі скибкою свіжого хліба.
Інгредієнти:
бульби картоплі - 340 г;
баклажани - 780 г;
рослинне масло - 55 мл;
мелений кумін, гвоздика, кориця, кардамон, імбир - по 1/2 ч. ложки;
фіолетовий цибулю - 70 г;
томатна паста - 15 г;
томати свіжі - 230 г;
йогурт - 65 мл;
вода - 115 мл;
лавр - 2 листа.
Приготування
У розігрітому маслі підрум'яньте картоплю і шматочки баклажанів, останні попередньо просолите. Перетворіть цибулю в пюре за допомогою ступи або блендера, додайте мелені спеції. Отриманою пастою заправте овочі в жаровні. Розведіть томатну пасту у воді і влийте розчин до вмісту посуду, слідом відправте та свіжі томати, а за ними – листя лавра. Залиште овочі тушкуватися 20-25 хвилин, а перед зняттям з вогню, заправте йогуртом.
Баранина, тушкована з баклажанами і картоплею
Традиційне грузинське блюдо на основі тушкованої баранини з овочами носить назву чанахи. Це проста й ситна страва готується з доступних продуктів і подається в компанії зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати тушковані баклажани з картоплею, необхідно позбавити самі баклажани від гіркоти, для цього наріжте овочі, посипте щедрою пучкою солі і залиште на годину. Через 60 хвилин злийте сік, що виділився, і обполосніть шматочки.
Наріжте баранину кубиками і також приправити морською сіллю і сумішшю перців. Приправлене м'ясо підрум'яньте в жаровні і відкладіть на окрему страву, а замість нього припустіть цибульні кільця. Додайте до зажарки часник і поверніть в посуд м'ясо. Слідом влийте томати разом з соком і оцет. Поверх соусу і м'яса по черзі викладіть картоплю і баклажани в декілька шарів, приправляючи кожен морською сіллю. Вінчають блюдо кружечки свіжих томатів. Влийте в жаровню літр води і поставте рагу в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Після закінчення часу, збільшіть температуру до позначки в 200 градусів, покладіть свіжі трави і поверніть запікатися ще на 15 хвилин. Картопля, тушкована з баклажанами і м'ясом смачніше всього в гарячому вигляді зі скибкою свіжого хліба.
Тушковані баклажани з картоплею і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
У розігрітому маслі підрум'яньте картоплю і шматочки баклажанів, останні попередньо просолите. Перетворіть цибулю в пюре за допомогою ступи або блендера, додайте мелені спеції. Отриманою пастою заправте овочі в жаровні. Розведіть томатну пасту у воді і влийте розчин до вмісту посуду, слідом відправте та свіжі томати, а за ними – листя лавра. Залиште овочі тушкуватися 20-25 хвилин, а перед зняттям з вогню, заправте йогуртом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована курка з кабачками
Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,
Тушковані овочі в духовці
У розпал сезону свіжих овочів, саме час готувати різні легкі низькокалорійні блюда. Самим корисним і безтурботним способом приготування є запікання в
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.