Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані овочі в духовці

Тушковані овочі в духовці

15-09-2015, 18:39
1 482
Тушковані овочі в духовці
Користуючись річним різноманітністю врожаю овочів, не пропустіть шанс приготувати ароматне овочеве рагу в духовій шафі. Завдяки тривалому томління в соусі і власному соку, овочі виходять приголомшливо смачними навіть в холодному вигляді.

Тушковані баклажани з овочами в духовці


Інгредієнти:

  • баклажани - 230 г;

  • солодкий перець - 165 г;

  • часник - 4 зубки;

  • оливки - 16 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • каперси - 3 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • томати - 560 г;

  • сушений орегано - 1 ст. ложка;

  • жменя листя м'яти, базиліка і петрушки.


  • Приготування
    Баклажан відомий тим, що може гірчити після приготування, тому, щоб уникнути неприємного сюрпризу, перед тим, як приготувати тушковані овочі в духовці, наріжте плід, щедро посоліть його і залиште пустити сік приблизно на півгодини. По закінченні часу злийте рідину, шматочки промийте, обсушіть і приступайте до обжарке. Коли баклажан підрум'яниться, додайте до нього півкільця цибулі, пюрированный часник і зелень. Як тільки зелень зів'яне, покладіть в рагу томати, солодкий перець, оливки і каперси, збризніть все яблучним оцтом і відправте запікати в розігрітій до 160 градусів духовій шафі на півгодини.
    Подавати італійське овочеве рагу слід поверх толстого скибки хліба, змащеного рікоттою.

    Овочі, тушковані в духовці на деку


    Інгредієнти:

  • часник - 12 зубков;

  • червоне сухе вино - 210 мл;

  • печериці - 475 г;

  • морква - 340 г;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • яловичий бульйон - 115 мл;

  • томатна паста - 35 г;

  • кабачки - 260 г;

  • солодкий перець - 320 Г4

  • гілочка чебрецю і розмарину;

  • томати у власному соку - 430 мл;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Поки духова шафа доходить до температури в 155 градусів, необхідно підготувати всі овочі, попередньо сполоснувши і довільно нарізавши їх. На сковороді спасеруйте великі кільця цибулі до зарум'янювання, додайте часник, а коли він пустить аромат, залийте все вином, покладіть сушені трави і дайте рідини випаруватися наполовину. До засмажки з вином і додайте інші підготовлені овочі, ретельно все перемішайте і перекладіть на покритий фольгою деко. Залийте овочі бульйоном, накрийте листом фольги зверху і відправте гаситися в духовій шафі на півгодини.
    Тушковані овочі в духовці

    Тушковані овочі в горщику в духовці


    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 25 мл;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • часник - 2 зубки;

  • спаржа - 260 г;

  • морква - 280 м;

  • овочевий бульйон - 235 мл;

  • сметана - 140 мл;

  • листя шпинату - 2 жмені.


  • Приготування
    Швидко спасеруйте овочі до зарум'янювання, додайте шпинат і розкладіть все по горщикам. Залийте вміст горщиків розведеним у бульйоні з сметаною і поставте в розігріту до 160 градусів духовку. Овочі, тушковані в сметані в духовці будуть готові через півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована спаржева квасоля – рецепти
    Тушкована спаржева квасоля – рецепти
    Багато незаслужено ігнорують спаржеву квасолю і вважають її не смачною. А даремно. Пропонуємо кілька цікавих ідей приготування тушкованою спаржі, які
    Тушковані кабачки з картоплею в мультиварці
    Тушковані кабачки з картоплею в мультиварці
    Тушковані овочі - це прекрасне блюдо, яке стане у пригоді, якщо треба швидко нагодувати велику компанію. А щоб страва вийшло ще й оригінальним і
    Тушковані кабачки з овочами в мультиварці
    Тушковані кабачки з овочами в мультиварці
    Тушкувати овочі зовсім не складно, однак процес можна більше спростити, скориставшись сучасної помічницею - мультиварка. Завдяки функції тривалого
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.