Користуючись річним різноманітністю врожаю овочів, не пропустіть шанс приготувати ароматне овочеве рагу в духовій шафі. Завдяки тривалому томління в соусі і власному соку, овочі виходять приголомшливо смачними навіть в холодному вигляді.
Тушковані баклажани з овочами в духовці
Інгредієнти: баклажани - 230 г; солодкий перець - 165 г; часник - 4 зубки; оливки - 16 шт.; цибуля ріпчаста - 90 г; каперси - 3 ст. ложки; яблучний оцет - 15 мл; томати - 560 г; сушений орегано - 1 ст. ложка; жменя листя м'яти, базиліка і петрушки. Приготування Баклажан відомий тим, що може гірчити після приготування, тому, щоб уникнути неприємного сюрпризу, перед тим, як приготувати тушковані овочі в духовці, наріжте плід, щедро посоліть його і залиште пустити сік приблизно на півгодини. По закінченні часу злийте рідину, шматочки промийте, обсушіть і приступайте до обжарке. Коли баклажан підрум'яниться, додайте до нього півкільця цибулі, пюрированный часник і зелень. Як тільки зелень зів'яне, покладіть в рагу томати, солодкий перець, оливки і каперси, збризніть все яблучним оцтом і відправте запікати в розігрітій до 160 градусів духовій шафі на півгодини.
Подавати італійське овочеве рагу слід поверх толстого скибки хліба, змащеного рікоттою.
Овочі, тушковані в духовці на деку
Інгредієнти: часник - 12 зубков; червоне сухе вино - 210 мл; печериці - 475 г; морква - 340 г; ріпчаста цибуля - 210 г; яловичий бульйон - 115 мл; томатна паста - 35 г; кабачки - 260 г; солодкий перець - 320 Г4 гілочка чебрецю і розмарину; томати у власному соку - 430 мл; лист лавра. Приготування Поки духова шафа доходить до температури в 155 градусів, необхідно підготувати всі овочі, попередньо сполоснувши і довільно нарізавши їх. На сковороді спасеруйте великі кільця цибулі до зарум'янювання, додайте часник, а коли він пустить аромат, залийте все вином, покладіть сушені трави і дайте рідини випаруватися наполовину. До засмажки з вином і додайте інші підготовлені овочі, ретельно все перемішайте і перекладіть на покритий фольгою деко. Залийте овочі бульйоном, накрийте листом фольги зверху і відправте гаситися в духовій шафі на півгодини.
Тушковані овочі в горщику в духовці
Інгредієнти: рослинна олія - 25 мл; ріпчаста цибуля - 110 г; часник - 2 зубки; спаржа - 260 г; морква - 280 м; овочевий бульйон - 235 мл; сметана - 140 мл; листя шпинату - 2 жмені. Приготування Швидко спасеруйте овочі до зарум'янювання, додайте шпинат і розкладіть все по горщикам. Залийте вміст горщиків розведеним у бульйоні з сметаною і поставте в розігріту до 160 градусів духовку. Овочі, тушковані в сметані в духовці будуть готові через півгодини.