Львівський сирник

Львівський сирник – рецепт
Інгредієнти:
Для сирника:
Для глазурі:
Приготування
Попередньо сир пропустіть через сито або перетворіть в пасту з допомогою блендера. Занадто вологий сир перед перетиранием краще залишити стікати від зайвої сироватки в марлевому мішку, інакше сирна основа десерту вийде твердою, як камінь.
Перетертий сир збийте з м'яким маслом, цитрусової цедрою, цукром, манкою і яєчними жовтками. Додайте жменю родзинок, горіхів або цукатів. Білки перетворіть в пишну піну і введіть в суміш максимально обережно. Перелийте все покриту пергаментом форму і залиште запікати при 180 градусах протягом години. Остиглий львівський сирник покрийте простий глазур'ю на основі какао, для якої разом необхідно змішати розтоплене масло, цукровий пісок, какао і сметану. У такому вигляді сирник краще залишити на всю ніч або на 6 годин як мінімум.
При бажанні, львівський сирник можна зробити в мультиварці, для цього сирну суміш виливають у промаслений чашу і встановлюють режим «Випічка» на годину, а потім переключаються на «Підтримання тепла» на аналогічний період часу. Охолоджувати десерт необхідно також протягом всієї ночі.
Львівський сирник з крохмалем – рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Першим ділом перетворіть цукровий пісок, ваніль і яйця в повітряну белесую масу. До цієї маси додати м'який сир і шматочки вершкового масла (половина від загальної кількості) кімнатної температури. Продовжуйте працювати міксером, поки суміш не стане однорідною, а потім всипте крохмаль, сухофрукти і знову перемішайте все. Наповніть сирною масою форму для випікання і поставте сирник на годину в розігріту до 190 градусів духовку. Остиглий десерт покрийте глазур'ю з розтопленого з рештою олією і вершками шоколаду.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сирники із сиру в духовці
Традиційно сирники готують з жирного сиру з борошном або манкою і обсмажують на сковороді. Сильно від класики не будемо відступати, проте невелика

Сирники з сирної маси
Самі ніжні, повітряні і м'які сирники можуть вийти тільки з однорідної сирної маси. Пропонуємо кілька цікавих і вельми незвичайних варіантів такого

Сирник - класичний рецепт
Сирник - улюблені ласощі багатьох, особливо до сніданку. Смачні, ситні і навіть корисні сирник можна приготувати різними способами, про які ми і

Сирник в духовці
Сирник найчастіше смажать на сковороді, але як ми всі знаємо, корисніше запікати їх у духовці. Корисне і дуже смачне блюдо ідеально підійде до

Сирник - рецепт
Сирник за своїм смаком нагадують сирники, проте відрізняються від останніх технологією приготування: у творожниках менше борошна, і, як правило, їх у

Сирники для дітей
Сирник для дітей мало чим відрізняються від таких для дорослих, ось правда сирна маса повинна бути трохи більш ніжної в результаті зменшення