Купати на мангалі
![Купати на мангалі Купати на мангалі](/uploads/posts/2015-07/kupati-na-mangal_861.jpeg)
Купати - це подрібнене м'ясо з жиром зі спеціями і іноді овочами, начинений в натуральну кишку, оформлену у вигляді ковбасок.
Як правильно приготувати і скільки смажити купати на мангалі ми розповімо в нашій статті.
Як приготувати і посмажити купати на мангалі?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану на шматочки свинину, очищений і порізаний на часточки цибулю і часник подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Потім додаємо сіль, лимонний сік, всі спеції і перемішуємо.
Кишки краще брати вже вичищені і вимиті, т. к. підготовка необроблених – заняття не з приємних. Але якщо ви вирішили всю роботу з приготування ковбасок зробити самостійно, то з кишок тупою стороною ножа гарненько зчищають наліт, періодично промиваючи теплою водою, вивертаємо, теж очищаємо і моєму. В результаті кишки повинні вийти напівпрозорими. На заключному етапі обробки замочуємо їх у теплій воді з оцтом приблизно на три години.
Один край підготовленої кишки зав'язуємо вузликом і наповнюємо її з іншого кінця приготованим м'ясним фаршем за допомогою спеціальної насадки для приготування ковбас або скориставшись звичайної обрізаної пластикової пляшкою, вставивши горлечко в кишку. З обраної вами періодичністю перев'язуємо кишку вузликом або ниткою, поділяючи, таким чином, її на ковбаски (купати).
Купати готові. Можна їх відразу смажити на мангалі, уклавши на решітку або заморозити про запас і скористатися за потреби, попередньо розморозивши при кімнатній температурі.
![Купати на мангалі Купати на мангалі](/uploads/posts/2015-07/kupati-na-mangal_412.jpeg)
Готуємо купати на майже прогорілих вугіллі або, якщо є можливість, укладаємо ґрати вище рівнем, ніж для смаження м'яса, так як жар повинен бути не дуже сильним. Час приготування не повинна перевищувати 15-25 хвилин, залежно від розміру купат. Перед смаженням проколюємо ковбаски в декількох місцях зубочисткою.
Подаємо блюдо з будь на ваш смак соусом і свіжими овочами.
Таким же чином можна приготувати курячі купати на мангалі, замінивши на свинину м'ясо курки з додаванням свинячого жиру. Спеції можна варіювати за своїм смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Короп на мангалі](/uploads/posts/2015-07/korop-na-mangal_511.jpeg)
Короп на мангалі
Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
![Реберця на мангалі](/uploads/posts/2015-07/rebercya-na-mangal_621.jpeg)
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
![Креветки на мангалі](/uploads/posts/2015-07/krevetki-na-mangal_251.jpeg)
Креветки на мангалі
Ніжні, ароматні, пряні маленькі шашлички з креветок і з легким салатом із зелені – прекрасний вечеря для теплого літнього вечора. Принадність цієї
![Як правильно смажити шашлик на мангалі?](/uploads/posts/2015-07/yak-pravilno-smazhiti-shashlik-na-mangal_191.jpeg)
Як правильно смажити шашлик на мангалі?
На подив, багато хто не знають, як правильно смажити шашлик, хоча це улюблене всіма блюдо. Давайте детально розберемося в процесі приготування.
![Домашня ковбаса в кишках – рецепт](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/domashnyaya_kolbasa_v_kishkah_0.jpg)
Домашня ковбаса в кишках – рецепт
Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
![Ковбаски для смаження](/uploads/posts/2015-03/kovbaski-dlya-smazhennya_251.jpeg)
Ковбаски для смаження
Якщо вам хочеться чогось смачненького і необремительного, то просто посмажте ковбаски. Таке блюдо без сумніву, припаде до смаку всім членам родини, і