Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранячі реберця на мангалі

Баранячі реберця на мангалі

28-07-2015, 20:07
2 233
Баранячі реберця на мангалі
Баранячі реберця , приготовані на природі на мангалі, чудово підійдуть до будь-якого застілля і порадують любителів м'яса з димком. Але, звичайно ж, за умови правильного їх приготування. Адже баранина - м'ясо зі своєрідним смаком і певними властивостями, які необхідно враховувати як при запіканні на вугіллі, так і при виборі маринаду.
Маринад для реберець на мангалі повинен містити компоненти, які не тільки підкреслять смакові нюанси цього м'яса, але і доповнять його, і тим самим дозволять насолодитися прекрасним соковитим смаком і чудовим ароматом страви.
Як правильно замаринувати і приготувати баранячі реберця на мангалі ми розповімо в нашій сьогоднішній статті.

Як вибирати і маринувати баранячі реберця для мангалу?


Прекрасним варіантом для приготування на мангалі буде, звичайно ж, свіже м'ясо і реберця молодого ягняти. Якщо ви придбали саме таке, то турбуватися маринуванням вам не доведеться, так як воно і без того володіємо достатньо ніжним і м'яким смаком. Трохи перцю і цибулі на одну годину – ось і вся програма маринування для такого м'яса. Якщо ви любите більш пікантні смаки, то можна додати будь-які спеції на свій розсуд, безпосередньо перед приготуванням або за годину до нього.
Реберця дорослих баранчиків з жорстким м'ясом потребують попередньому маринуванні і пом'якшення його структури. Для цього використовують різні інгредієнти в складі маринаду. Найпоширеніші з них – червоне або біле сухе вино, лимонний сік, соєвий соус . Деякі з успіхом використовують за основу маринаду горілку і кефір. Спеції при цьому можна додавати на свій смак. Якщо баранина дуже стара і жорстка, то можна за дві години до смаження додати до ребер в маринад нарізані шматочки ківі. Цей фрукт чудово розщеплює жорсткі волокна м'яса, і воно стає м'якше.
Запорукою прекрасного смаку готових реберець на мангалі є правильне їх запікання-на вугіллі. Баранину треба готувати довго, не менше однієї години при дуже слабкому спеки. Це важливий момент! Якщо помістити решітку з реберцями на мангал з палаючими вугіллями і швидко засмажити, отримаємо в результаті гумовий смак м'яса. Для чудового результату, – при смаженні не поспішайте.

Рецепт баранячих реберець на мангалі


Інгредієнти:

  • баранячі реберця – 15 кг;

  • свіжа зелень кінзи – 1 пучок;

  • свіжа зелень петрушки – 1 пучок;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • сухе біле вино – 200 мл;

  • гранатовий сік – 50 мл;
  • Баранячі реберця на мангалі

  • часник – 5 великих зубчиків;

  • сіль – за смаком;

  • чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Промиті реберця поділяємо на шматки по два або три ребра і заливаємо, злегка втираючи, маринадом, приготованим шляхом змішування вина, гранатового соку, розчавленого часнику, солі, перцю і нарубаної зелені. Залишаємо в прохолодному місці на кілька годин або на ніч.
    Запікаємо покладені на решітку баранячі реберця при слабкому спеці близько години, періодично перевертаючи і поливаючи рідиною від маринаду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для реберець на мангалі
    Маринад для реберець на мангалі
    Скільки смаків – стільки може бути маринадів для реберець. Використовуйте відповідні до різних видів м'яса трави і спеції, додавайте різні приправи –
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Свинячі реберця на мангалі
    Свинячі реберця на мангалі
    У кулінарії існує величезна кількість рецептів приготування шашлику. Вони відрізняються один від одного рецептом маринаду, видом м'яса і способом її
    Баранячі реберця в духовці
    Баранячі реберця в духовці
    Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це
    Смажені реберця
    Смажені реберця
    З баранячих, свинячих або яловичих реберець можна готувати смачні і вишукані страви. І сьогодні ми детально розберемося, як їх посмажити на сковороді
    Яловичі реберця в мультиварці
    Яловичі реберця в мультиварці
    Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,