Як правильно смажити шашлик на мангалі?
![Як правильно смажити шашлик на мангалі? Як правильно смажити шашлик на мангалі?](/uploads/posts/2015-07/yak-pravilno-smazhiti-shashlik-na-mangal_191.jpeg)
Як смажити шашлик на мангалі?
Спочатку пройдемося по загальним деталей, а потім перейдемо до деталей. Першим ділом вибирайте якісний шматок м'яса, зрізаний з правильної частини туші. Не віддавайте перевагу надмірно жирним або пісним зрізах. Нарізайте середніми шматками м'ясо проти волокон і залишайте в обраному маринаді перед обсмаженням.
Правильно розпалені вугілля – друга складова хорошого шашлику. Для смаження м'яса краще віддавати перевагу фруктовим порід дерев, вугілля із них тліють довше і залишають приголомшливий аромат. Над палаючими вугіллями готовий шашлик розміщують на певній висоті, зазвичай вона визначається з допомогою простого листа паперу: якщо аркуш паперу, розташований над жаром, не горить, а жовтіє і починає тліти – висота вибрана ідеально.
Як смажити шашлик зі свинини на мангалі?
Найпопулярнішим різновидом шашлику був і залишається той, що готується зі свинини. Ідеальна частина свинячої тушки для смаження на вугіллі – ошийок, жировий прошарок якого пронизує м'якоть рівномірно по всій товщині. Перед обсмаженням з м'яса видаляють плівки, ріжуть його і поміщають в маринад. Про різновиди останніх нам доводилося писати не один раз, а тому краще приділимо увагу технічних питань приготування, а конкретніше того, скільки смажити шашлик зі свинини на мангалі. Час смаження м'яса завжди визначається індивідуально, у відповідності з обраним зрізом, товщиною шматків і силою спека, а тому конкретну цифру назвати не вийде. В середньому, на смаження м'яса піде не більше 15-18 хвилин,
![Як правильно смажити шашлик на мангалі? Як правильно смажити шашлик на мангалі?](/uploads/posts/2015-07/yak-pravilno-smazhiti-shashlik-na-mangal_622.jpeg)
Як смажити шашлик з курки на мангалі?
Курятина куди ніжніше свинини і готується, відповідно, швидше – 10-12 хвилин. Крила і стегна птиці краще смажити, виклавши на решітку, а ось гомілки і шматки філе більш рівномірно готуються на шампурах. Всі частини туші, які готуються з шкірою, під час обжарювання можна додатково покривати соусом або маринадом з цукром в складі для отримання глянцевою карамельної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Реберця на мангалі](/uploads/posts/2015-07/rebercya-na-mangal_621.jpeg)
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
![Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт](/uploads/posts/2015-07/shashlik-z-somgi-na-mangal-recept_711.jpeg)
Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
Шашлик з сьомги виходить дуже смачним. Блюдо, приготоване на мангалі, порівняно з шашликом з м'яса є досить легким. Але щоб його приготувати,
![Кабачки на мангалі](/uploads/posts/2015-07/kabachki-na-mangal_231.jpeg)
Кабачки на мангалі
На багатті виходять чи не найбільш смачні страви. Пропонуємо вам приготувати дивовижні, легкі, але в теж час ситні кабачки на мангалі. Вони хороші як
![Шашлик з баранини - рецепт](/uploads/posts/2015-03/shashlik-z-baranini-recept_131.jpeg)
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
![Шашлик з кролика](/uploads/posts/2015-03/shashlik-z-krolika_351.jpeg)
Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
![Шашлик в майонезі](/uploads/posts/2015-03/shashlik-v-mayonez_971.jpeg)
Шашлик в майонезі
Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як