Печеня з яловичини з картоплею
Союз картоплі і м'яса є одним із стовпів кулінарії. Обидва ці інгредієнта залишили слід в кухнях всього світу і подавалися до столу ще сотні років тому. Серед сучасного кулінарного розмаїття картопля і яловичина також не втрачають своїх позицій і завжди залишаються бажаним пунктом в меню. Віддати данину цим приголомшливим інгредієнтів у черговий раз ми б хотіли з допомогою рецептів печені з яловичини з картоплею, які ми обговоримо далі.
Інгредієнти:
яловичина (зріз для гасіння) - 980 р;
картопля - 850 г;
кольрабі - 360 г;
морква - 320 г;
селера - 220 г;
темне пиво - 900 мл;
яловичий бульйон - 900 мл;
томатна паста - 35 г;
листя лавра - 3 шт.;
вершкове масло - 25 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати жарке з яловичини з картоплею, саму яловичину необхідно нарізати кубиками зі стороною близько півтора сантиметрів. Після, м'ясо кладуть у жаровню з розігрітим маслом і підрум'янюють її на сильному вогні. Золотисті шматочки яловичини перекладаємо на окреме блюдо, а на останньому жиру пасеруємо кубики кольрабі, картоплі, моркви і селери. Через 7-10 хвилин, коли овочі стануть золотистими, з'єднуємо їх з м'ясом, додаємо лавровий лист і заливаємо пивом, а також розчином томатної пасти в бульйоні. Поки рідина доходить до кипіння у нас залишається достатньо часу для того, щоб розігріти духовку до 180 градусів. Печеня з яловичини з картоплею в духовці має готуватися близько 25 годин, при цьому його можна зрідка перемішувати.
Відмінну компанію м'яса і картоплі становлять гриби, причому як ароматні лісові, так і прості і доступні гливи з печерицями.
Інгредієнти:
яловичина - 890 м;
ріпчаста цибуля - 65 г;
часникові зубки - 2 шт.;
гілочка чебрецю;
борошно - 10 г;
листя лавра - 2 шт.;
сухе червоне вино - 720 мл;
картопля - 70 г;
печериці - 165 г;
морква - 130 г;
маслини - 170 р.
Приготування
Обвалявши кубики яловичини в борошні, підрум'яньте їх в жаровні, доповніть пастою з часникових зубков, чебрецем і лавром, а потім залийте м'ясо червоним вином в рівних пропорціях з водою. Залиште спекотне побурлить на малому вогні близько півтори години, а потім додайте до нього картоплю, гриби, маслини і моркву. Дайте страві потушиться ще півгодини або поки овочі не стануть м'якими.
Печеня з яловичиною і картоплею також можна зробити і в мультиварці, для цього спершу необхідно залишити м'ясо на «Гасіння» близько години, додати овочі і залишити гаситися ще на 60 хвилин.
Печеня по-домашньому з яловичини з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати жарке з яловичини з картоплею, саму яловичину необхідно нарізати кубиками зі стороною близько півтора сантиметрів. Після, м'ясо кладуть у жаровню з розігрітим маслом і підрум'янюють її на сильному вогні. Золотисті шматочки яловичини перекладаємо на окреме блюдо, а на останньому жиру пасеруємо кубики кольрабі, картоплі, моркви і селери. Через 7-10 хвилин, коли овочі стануть золотистими, з'єднуємо їх з м'ясом, додаємо лавровий лист і заливаємо пивом, а також розчином томатної пасти в бульйоні. Поки рідина доходить до кипіння у нас залишається достатньо часу для того, щоб розігріти духовку до 180 градусів. Печеня з яловичини з картоплею в духовці має готуватися близько 25 годин, при цьому його можна зрідка перемішувати.
Печеня з яловичини з картоплею і грибами
Відмінну компанію м'яса і картоплі становлять гриби, причому як ароматні лісові, так і прості і доступні гливи з печерицями.
Інгредієнти:
Приготування
Обвалявши кубики яловичини в борошні, підрум'яньте їх в жаровні, доповніть пастою з часникових зубков, чебрецем і лавром, а потім залийте м'ясо червоним вином в рівних пропорціях з водою. Залиште спекотне побурлить на малому вогні близько півтори години, а потім додайте до нього картоплю, гриби, маслини і моркву. Дайте страві потушиться ще півгодини або поки овочі не стануть м'якими.
Печеня з яловичиною і картоплею також можна зробити і в мультиварці, для цього спершу необхідно залишити м'ясо на «Гасіння» близько години, додати овочі і залишити гаситися ще на 60 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Печеня з свинини в мультиварці
Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
Печеня з курки в мультиварці
Апетитна рум'яна курочка, м'яка картопелька, все це присмачено спеціями, що може бути смачніше? Поширене, улюблене багатьма жарке з куркою складно
Печеня з індички
Сьогодні ми з вами приготуємо дивовижно смачне, ніжне, апетитне жарке з індички. Взявшись за створення цього кулінарного шедевра, ви переконаєтеся в
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Печеня з яловичини
Спекотне є досить відомим і улюбленим багатьма стравою. Варіантів його створення існує безліч, і його роблять з найрізноманітніших продуктів. Давайте