Союз картоплі і м'яса є одним із стовпів кулінарії. Обидва ці інгредієнта залишили слід в кухнях всього світу і подавалися до столу ще сотні років тому. Серед сучасного кулінарного розмаїття картопля і яловичина також не втрачають своїх позицій і завжди залишаються бажаним пунктом в меню. Віддати данину цим приголомшливим інгредієнтів у черговий раз ми б хотіли з допомогою рецептів печені з яловичини з картоплею, які ми обговоримо далі.
Печеня по-домашньому з яловичини з картоплею
Інгредієнти: яловичина (зріз для гасіння) - 980 р; картопля - 850 г; кольрабі - 360 г; морква - 320 г; селера - 220 г; темне пиво - 900 мл; яловичий бульйон - 900 мл; томатна паста - 35 г; листя лавра - 3 шт.; вершкове масло - 25 р. Приготування Перед тим, як приготувати жарке з яловичини з картоплею, саму яловичину необхідно нарізати кубиками зі стороною близько півтора сантиметрів. Після, м'ясо кладуть у жаровню з розігрітим маслом і підрум'янюють її на сильному вогні. Золотисті шматочки яловичини перекладаємо на окреме блюдо, а на останньому жиру пасеруємо кубики кольрабі, картоплі, моркви і селери. Через 7-10 хвилин, коли овочі стануть золотистими, з'єднуємо їх з м'ясом, додаємо лавровий лист і заливаємо пивом, а також розчином томатної пасти в бульйоні. Поки рідина доходить до кипіння у нас залишається достатньо часу для того, щоб розігріти духовку до 180 градусів. Печеня з яловичини з картоплею в духовці має готуватися близько 25 годин, при цьому його можна зрідка перемішувати.
Печеня з яловичини з картоплею і грибами
Відмінну компанію м'яса і картоплі становлять гриби, причому як ароматні лісові, так і прості і доступні гливи з печерицями.
Інгредієнти: яловичина - 890 м; ріпчаста цибуля - 65 г; часникові зубки - 2 шт.; гілочка чебрецю; борошно - 10 г; листя лавра - 2 шт.; сухе червоне вино - 720 мл; картопля - 70 г; печериці - 165 г; морква - 130 г; маслини - 170 р. Приготування Обвалявши кубики яловичини в борошні, підрум'яньте їх в жаровні, доповніть пастою з часникових зубков, чебрецем і лавром, а потім залийте м'ясо червоним вином в рівних пропорціях з водою. Залиште спекотне побурлить на малому вогні близько півтори години, а потім додайте до нього картоплю, гриби, маслини і моркву. Дайте страві потушиться ще півгодини або поки овочі не стануть м'якими.
Печеня з яловичиною і картоплею також можна зробити і в мультиварці, для цього спершу необхідно залишити м'ясо на «Гасіння» близько години, додати овочі і залишити гаситися ще на 60 хвилин.