Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний соус з сушених грибів

Грибний соус з сушених грибів

21-06-2015, 14:26
3 132
Грибний соус з сушених грибів
Грибний соус з сушених грибів чудово доповнює і вносить різноманітність в м'ясні і картопляні страви. Приготувати його зовсім нескладно. Головне – запастися з осені сушеними грибочками і радувати родину оригінальними стравами хоч кожен день. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати грибний соус із сухих грибів.

Підлива з сушених грибів


Інгредієнти:

  • сушені білі гриби – 100 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • борошно вищого сорту – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 100 г;

  • спеції;

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Сухі гриби промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо настоюватися на всю ніч. Потім перекладаємо їх в чисту каструльку, додаємо води і відварюємо до повної готовності. Після цього, акуратно виймаємо їх шумівкою і подрібнюємо ножем. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо до м'якості на розігрітому маслечко. Далі додаємо білі гриби і, помішуючи, обсмажуємо до готовності. Борошно підрум'янюємо окремо на маслі, поступово вливаємо кілька склянок гарячого грибного бульйону і варимо, помішуючи, близько 15 хвилин. Потім викладаємо овочі, солимо, перчимо і знімаємо з вогню. Підлива з сушених білих грибів накриваємо кришкою і даємо йому трохи настоятися.

    Підлива з сушених грибів зі сметаною


    Інгредієнти:

  • гриби сухі – 100 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • масло вершкове – 50 мл;

  • спеції;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • зелень кропу – 1 пучок.


  • Приготування
    Гриби ретельно промиваємо і замочуємо в одному літрі фільтрованої води на кілька годин. Потім ставимо їх на середній вогонь, накриваємо кришкою і відварюємо до м'якості. Далі, акуратно, виймаємо їх шумівкою, злегка остуджуємо і ріжемо довільними шматочками. Чистимо цибулину, обполіскуємо, дрібно шаткуємо ножем і пасеруємо в невеликій кількості олії до придбання золотистого відтінку. Після цього додаємо підготовлені гриби і перемішуємо. Борошно злегка підрум'янюємо окремо на сухій сковороді, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно все перемішуємо. Поступово вливаємо гаряче грибний відвар і тушкуємо суміш при слабкому кипінні до загустіння. Тепер додаємо овочеву обжарку, додаємо подрібнену зелень і спеції. В самому кінці кладемо сметану, все розмішуємо ложкою, доводимо до закипання і знімаємо соус з вогню.

    Вершковий соус з сушеними грибами


    Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;

  • жирні вершки – 500 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • зелень петрушки;

  • спеції.


  • Приготування
    Очищену цибулину шаткуємо і пасеруємо до м'якого стану. Потім додаємо подрібнені гриби, перемішуємо і готуємо овочі 10 хвилин. Потім перекладаємо їх у чашу блендера, додаємо за смаком спеції, вводимо вершки і все добре збиваємо. Тепер виливаємо отриману масу в сотейник, трохи прогріваємо і знімаємо з вогню. При подачі прикрашаємо соус подрібненою свіжою зеленню.

    Грибний соус з сушених грибів з перцем


    Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;

  • цибулю-шалот – 2 шт.;

  • перець зелений болгарський – 2 шт.;

  • сухе біле вино – 250 мл;

  • базилік – за смаком;

  • спеції;

  • рисове масло.
  • Грибний соус з сушених грибів


    Приготування
    Цибулю-шалот обробляємо, подрібнюємо і обсмажуємо в невеликій кількості рисового масла 3 хвилини. Потім додаємо порубані невеликими скибочками гриби і болгарський перчик, попередньо очищений і промитий. Коли з печериць випарується вся волога, підсолюємо овочі і вливаємо трохи білого вина. Засікаємо хвилин 5 і коли алкоголь не багато вивітриться, кидаємо подрібнений базилік і знімаємо соус з вогню. Даємо йому трохи настоятися, при закритій кришці, а потім подаємо до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гриби в сметанному соусі
    Гриби в сметанному соусі
    Будь-яке блюдо приємніше їсти з соусом, ну а оскільки магазинні варіанти не дуже смачні, ми пропонуємо вам приготувати соус з грибами і сметаною
    Грибний соус з заморожених грибів
    Грибний соус з заморожених грибів
    Грибний соус з заморожених грибів по праву вважається найбільш універсальним. Адже цей продукт ідеально поєднується як з вершковою, так і з томатною
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон - відмінна основа для супів і різних соусів. Зазвичай для його приготування використовують білі гриби. У нашій статті ми пропонуємо
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
    Підлива з білих грибів
    Підлива з білих грибів
    Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
    Вершково-грибний соус
    Вершково-грибний соус
    Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам