Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хек, запечений в духовці

Хек, запечений в духовці

21-06-2015, 13:30
2 396
Хек, запечений в духовці
Як доступною і смачної риби, у нашому повсякденному меню хеку немає рівних. Неймовірно ніжна, не дуже жирна, але і не суха рибка підходить для смаження та навіть гасіння, але в рецептах далі ми обговоримо низькокалорійний спосіб готування – запікання.

Риба хек в духовці з соусом з перцю


Інгредієнти:

  • філе хека (середнього розміру) - 4 шт.;

  • креветки - 250 г;

  • великий солодкий перець;

  • бренді - 75 мл;

  • білий цибуля - 60 г;

  • часниковий зубчик;

  • оливкова олія;

  • борошно - 10 г;

  • рибний бульйон - 100 мл;

  • щіпка шафрану.


  • Приготування
    Рибне філе очищаємо від кісток і кладемо на деко, попередньо приправивши морською сіллю і полив маслом. Філе хека дуже ніжне і готується досить швидко, а тому 15-18 хвилин при 180°С буде цілком достатньо. Якщо ви хочете отримати зажаристую рибну шкірку, то перед тим, як приготувати хека в духовці, гарненько обсушіть його, а в останні 3-4 хвилини запікання залиште під грилем.
    Поки риба в духовці, займіться соусом. Перці обпаліть на конфорці, покладіть в пластиковий пакет і міцно зав'яжіть на пару хвилин. На оливковій олії спасеруйте цибулю 2-3 хвилини, додайте часник і шматочки м'якоті перцю. До овочів покладіть очищені і нарізані хвости креветок, залийте все вином, дайте рідини випарується, додайте борошно, а через півхвилини – щіпку шафрану і рибний бульйон. Як тільки соус загусне, подавайте його з філе хека запечений в духовці. Келих білого вина в такому випадку ніколи не буває зайвим.

    Хек з картоплею в духовці


    Риба і чіпси – класичний британський стріт-фуд, який палко любимо жителями за простоту і приємний смак, але ніяк не за низьку калорійність. В рецепті далі ми пропонуємо вам новий і більш корисний спосіб приготування цих ласощів.
    Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 2 бульби;

  • філе хека (без кісток) - 250-300 г;

  • хлібна паніровка;

  • борошно;

  • яйце - 1 шт.;

  • скибочки лимона.


  • Приготування
    Температуру духової шафи доводимо до позначки 220°С. Вимиті картопляні бульби не чищенными нарізаємо на дольки і обсушуємо серветками. Приправляємо шматочки морською сіллю і поливаємо краплею олії. Ставимо картоплю в духовку на 25-30 хвилин, не забувши перевернути на іншу сторону в середині готування.
    Доки картопля запікається, рибу обсушуємо і приправляємо. Шматочки хека обвалюємо в борошні, занурюємо у збите яйце, а у фіналі посипаємо хлібної крихтою. Стандартна процедура, чи не так? З єдиною різницею, далі ми не покладемо шматочки риби у фритюр, а розмістимо їх на деку. Приготування хека в духовці займе близько 20 хвилин.
    Коли і риба і картопля будуть готові, їх можна буде полити лимонним соком і пробувати просто так або з легким соусом на основі хрону і майонезу.

    Рецепт запеченого хека у фользі в духовці


    Ну і як можна закінчити список рецептів запеченого хека, не згадавши про самому головному члені цього списку – спосіб запікання риби у фользі, який дозволяє уникнути пересушування, навіть у разі, якщо час готування вийшло за рамки відведені на таймері.
    Інгредієнти:

  • філе хека - 4 шт. по 170 грам;

  • томати черрі - 280 м;

  • оливки - 70 г;

  • червоний цибуля - 80 г;
  • Хек, запечений в духовці

  • часник - 3 зубчики;

  • суміш спецій для риби;

  • каперси - 30 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Коли риба буде готова до запіканню, залиште духовку розігріватися до 200°С, а самого хека обсушіть, полийте маслом і натріть готовим міксом спецій для риби. Викладіть філе на дно форми для запікання, а зверху покрийте нехитрої сумішшю, що складається з нарізаних томатів черрі, оливок, цибулі, каперсів, часнику та зелені. Додатково збризніть все олією, його багато не буває, накрийте форму фольгою і готуйте хека в духовці з овочами 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хек в томатному соусі
    Хек в томатному соусі
    Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Хек з овочами
    Хек з овочами
    З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Хек в мультиварці
    Хек в мультиварці
    Хек - смачна і корисна рибка. Її можна тушкувати, запікати, смажити, варити. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо кілька універсальних і швидких