Ліниві голубці з рисом і капустою
Згортання голубців і підготовка листів – процес досить трудомісткий. Проте відомий і простий варіант рецепту: ліниві голубці, які приготувати значно простіше і не треба довго возитися.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 350 г;
морква – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
капуста білокачанна – 300 г;
рис – 250 г;
сік томатний – 300 мл;
зелень свіжа (петрушка, кінза, кріп);
рослинна олія або перетоплений жир;
часник;
сухі спеції;
сіль.
Приготування
Терту моркву і нарізану як можна дрібніше цибулю, злегка пасеруємо в сотейнику, потім додаємо фарш, спеції і тушкуємо, помішуючи, близько 15 хвилин під кришкою.
Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нашатковану білокачанну капусту (її треба попередньо присолити і прим'яти руками), а також добре промитий рис. Все заливаємо томатним соком і перемішуємо. Тушкуємо не більше 20 хвилин. Додаємо рубану зелень і часник.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 350 г;
морква – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
білокачанна капуста – 300 г;
рис – 250 г;
яйце куряче – 2 шт.;
масло або перетоплений жир;
сухі спеції;
сіль;
зелень свіжа;
Для заливки:
густий томатний сік – 200 мл (або розведена томатна паста).
Приготування
Окремо зваримо рис.
Моркву і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом (терка, блендер м'ясорубка, кухонний процесор) і змішуємо з сирим м'ясним фаршем, рисом і яйцем. Дрібно шаткуємо і тонко капусту, мнемо руками і чекаємо хвилин 10 потім бланшируем хвилин 5 щоб стала м'якою. Далі воду зливаємо в друшляк. Трохи віджимаємо руками. Додаємо капусту в фарш, він повинен вийти як на котлети (якщо вийшло рідкувате, консистенцію можна коригувати додаванням крохмалю). Приправляємо меленими спеціями і сіллю.
Формуємо голубці (бажана форма – зразок невеликих довгастих котлет) і злегка обсмажуємо їх на сковороді з двох сторін.
Далі не знімаємо ліниві голубці зі сковороди, якщо сковорода без ручки, або знімаємо і перекладаємо у форму, змащену жиром. Заливаємо голубці томатним соком і поміщаємо форму або сковороду в духовку (доводимо близько 25 хвилин).
Окремо подаємо часниково-сметанний соус, і свіжу зелень. До голубців також добре подати свіжі овочі, гриби і традиційні смакоту.
Ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
Терту моркву і нарізану як можна дрібніше цибулю, злегка пасеруємо в сотейнику, потім додаємо фарш, спеції і тушкуємо, помішуючи, близько 15 хвилин під кришкою.
Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нашатковану білокачанну капусту (її треба попередньо присолити і прим'яти руками), а також добре промитий рис. Все заливаємо томатним соком і перемішуємо. Тушкуємо не більше 20 хвилин. Додаємо рубану зелень і часник.
Рецепт лінивих голубців з рисом і грибами в духовці – оригінальний варіант
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Окремо зваримо рис.
Моркву і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом (терка, блендер м'ясорубка, кухонний процесор) і змішуємо з сирим м'ясним фаршем, рисом і яйцем. Дрібно шаткуємо і тонко капусту, мнемо руками і чекаємо хвилин 10 потім бланшируем хвилин 5 щоб стала м'якою. Далі воду зливаємо в друшляк. Трохи віджимаємо руками. Додаємо капусту в фарш, він повинен вийти як на котлети (якщо вийшло рідкувате, консистенцію можна коригувати додаванням крохмалю). Приправляємо меленими спеціями і сіллю.
Формуємо голубці (бажана форма – зразок невеликих довгастих котлет) і злегка обсмажуємо їх на сковороді з двох сторін.
Далі не знімаємо ліниві голубці зі сковороди, якщо сковорода без ручки, або знімаємо і перекладаємо у форму, змащену жиром. Заливаємо голубці томатним соком і поміщаємо форму або сковороду в духовку (доводимо близько 25 хвилин).
Окремо подаємо часниково-сметанний соус, і свіжу зелень. До голубців також добре подати свіжі овочі, гриби і традиційні смакоту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ліниві голубці на сковороді
Голубці - страва смачна, ситна та поживна чудово підходить як для столу урочисто-ритуальних подій і свят, так і для повсякденного сімейного меню. І
Вегетаріанські голубці
Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Ліниві голубці в мультиварці
Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати