Вернуться назад Распечатать

Ліниві голубці з рисом і капустою

Ліниві голубці з рисом і капустою
Згортання голубців і підготовка листів – процес досить трудомісткий. Проте відомий і простий варіант рецепту: ліниві голубці, які приготувати значно простіше і не треба довго возитися.

Ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою


Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 350 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • капуста білокачанна – 300 г;

  • рис – 250 г;

  • сік томатний – 300 мл;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза, кріп);

  • рослинна олія або перетоплений жир;

  • часник;

  • сухі спеції;

  • сіль.


  • Приготування
    Терту моркву і нарізану як можна дрібніше цибулю, злегка пасеруємо в сотейнику, потім додаємо фарш, спеції і тушкуємо, помішуючи, близько 15 хвилин під кришкою.
    Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нашатковану білокачанну капусту (її треба попередньо присолити і прим'яти руками), а також добре промитий рис. Все заливаємо томатним соком і перемішуємо. Тушкуємо не більше 20 хвилин. Додаємо рубану зелень і часник.

    Рецепт лінивих голубців з рисом і грибами в духовці – оригінальний варіант


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 350 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • білокачанна капуста – 300 г;

  • рис – 250 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • масло або перетоплений жир;

  • сухі спеції;

  • сіль;

  • зелень свіжа;


  • Для заливки:

  • густий томатний сік – 200 мл (або розведена томатна паста).


  • Приготування
    Окремо зваримо рис.
    Моркву і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом (терка, блендер м'ясорубка, кухонний процесор) і змішуємо з сирим м'ясним фаршем, рисом і яйцем. Дрібно шаткуємо і тонко капусту, мнемо руками і чекаємо хвилин 10 потім бланшируем хвилин 5 щоб стала м'якою. Далі воду зливаємо в друшляк. Трохи віджимаємо руками. Додаємо капусту в фарш, він повинен вийти як на котлети (якщо вийшло рідкувате, консистенцію можна коригувати додаванням крохмалю). Приправляємо меленими спеціями і сіллю.
    Формуємо голубці (бажана
    Ліниві голубці з рисом і капустою
    форма – зразок невеликих довгастих котлет) і злегка обсмажуємо їх на сковороді з двох сторін.
    Далі не знімаємо ліниві голубці зі сковороди, якщо сковорода без ручки, або знімаємо і перекладаємо у форму, змащену жиром. Заливаємо голубці томатним соком і поміщаємо форму або сковороду в духовку (доводимо близько 25 хвилин).
    Окремо подаємо часниково-сметанний соус, і свіжу зелень. До голубців також добре подати свіжі овочі, гриби і традиційні смакоту.