Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з картоплею і цибулею

Пиріг з картоплею і цибулею

21-06-2015, 11:53
361
Пиріг з картоплею і цибулею
Пиріг в Стародавній Русі був символом домовитості, хазяйновитості та ощадливості, тому мав особливе місце в раціоні харчування людей. Як багато років тому, так і сьогодні, основу несолодкого пирога становлять картопля і цибуля, будучи найкращим поєднанням смаків для цієї випічки. Для пирога використовується дріжджове, листкове, пісочне або бісквітне тісто . А за формою вони можуть бути відкриті, закриті або напіввідкриті за рахунок візерунка з тіста на поверхні. Картоплю використовують як сирої, так і відварний, наприклад, у вигляді пюре, що дозволяє скоротити час випікання. Простий пиріг з картоплею і цибулею використовують як заміну хлібу при вживанні різних супів. А пиріг до складу якого входить м'ясо, картопля і цибуля є найпоширенішим ситною, соковитою і ароматною стравою.
Розглянемо кілька варіантів приготування смачного пирога з картоплею і цибулею.

Пиріг з картоплею, цибулею і м'ясом в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершки – 1 склянка;

  • масло вершкове - 125 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сода – 1/4 ч. ложки;

  • сіль – 1/4 ч. ложки;

  • борошно пшеничне - приблизно 500 г;


  • Для начинки:

  • картопля – 300 г;

  • цибуля – 200 г;

  • м'якоть яловичини - 04 кг;

  • перець чорний мелений;

  • кмин - 9 р.


  • Приготування
    Приготуємо тісто. Для цього в розтоплене вершкове масло вливаємо вершки, додаємо сіль, соду і яйце і перемішуємо до однорідного стану. Потім поступово всипаючи борошно, замішуємо круте, еластичне тісто. Поділяємо його на дві частини і даємо постояти, накривши плівкою.
    Тим часом підготуємо продукти для начинки. Нарізаємо очищену картоплю і цибулю дрібненькими кубиками. Подрібнюємо м'ясо, як можна дрібніше. Змішуємо все з сіллю, перцем і кмином в одному посуді.
    На розкатаний перший лист тіста, покладений на змащений маслом деко викладаємо начинку, накриваємо другим пластом і защипуємо краю.
    Поміщаємо в духовку, попередньо змастивши збитим яйцем з водою і зробивши кілька розрізів для виходу пари. Випікаємо наш пиріг при температурі 180 градусів протягом п'ятдесяти хвилин.

    Пиріг з картоплею, сиром, цибулею і грибами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко – 1 стакан;

  • маргарин вершковий – 125 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • дріжджі – 25 г;

  • сіль – 1/4 ч. ложки;

  • цукор - 1/4 склянки;

  • борошно пшеничне - приблизно 800 г;


  • Для начинки:

  • картопля – 05 кг;

  • цибуля – 200 г;

  • печериці - 04 кг;

  • твердий сир - 150 г;

  • перець чорний мелений;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Для тіста молоко нагріваємо до приємної руці теплоти, розчиняємо в ньому дріжджі, додаємо сіль, цукор, збите яйце і перемішуємо. Потім, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м'яке, еластичне тісто до стану відставання від рук. Ставимо в тепле місце на сорок хвилин. Потім один раз обминаємо і даємо знову піднятися.
    Для начинки очищаємо картоплю відварюємо в підсоленій воді і перетворюємо в негусте пюре.
    Гриби промиваємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо з нарізаною цибулею на сковороді з рослинною олією, солимо і перчимо.
    Змішуємо остигле картопляне пюре з грибною піджаркою і натертим сиром.
    Пиріг з картоплею і цибулею
    Начинка готова.
    Тепер поділяємо тісто на дві частини, розкачуємо, розподіляємо одну з них на змащеному олією деку і викладаємо на неї начинку, залишивши по краях по два сантиметри. Накриваємо другим шаром розкатаного тіста і защипуємо краю кіскою. Даємо пирога підійти двадцять-тридцять хвилин.
    Змащуємо пиріг яйцем з додаванням води, проколюємо досить часто по всьому периметру і відправляємо в розігріту на 185 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. Час підбираємо з урахуванням особливостей своєї духовки.
    Подаємо пиріг до столу теплим. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Хто ж не любить соковитий і ароматний пиріг з рибою! Хоча останнім часом і стали популярні рецепти з листкового тіста, але традиційно російським
    Пиріг з яйцями і зеленим цибулею
    Пиріг з яйцями і зеленим цибулею
    У сезон свіжої зелені пропонуємо приготувати не тільки смачний, але і корисний пиріг з зеленою цибулею і яйцями. Дуже смачно подавати замість хліба
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
    Пиріг з сиром - рецепт
    Пиріг з сиром - рецепт
    Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.