Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Запіканка з брокколі і цвітної капусти – оригінальне і смачне блюдо, яке неодмінно стане улюбленим ласощами вашої родини.
Інгредієнти:
свіжа капуста цвітна – 400 г;
брокколі – 400 г;
сир – 150 г;
борошно – 1 ст. ложка;
масло вершкове – 10 г;
спеції;
вершки 10 % – 500 мл
Приготування
Капусту розбираємо на дрібні суцвіття і варимо до напівготовності, підсолюємо воду за смаком. Потім відразу ж відкидаємо гарячі овочі на друшляк і залишаємо, щоб стекла зайва рідина. Поки вариться капуста, переходимо до підготовки соусу. Для цього підрум'янюємо на вершкове масло борошно, вводимо нежирні вершки і доводимо майже до закипання. Кидаємо в гарячу суміш тертий сир і підсолюємо за смаком. Далі викладаємо овочі в керамічну форму і ретельно заливаємо соусом. Відправляємо запіканку з капусти та брокколі з заливкою в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
брокколі – 200 г;
капуста цвітна – 200 г;
сир твердий – 100 г;
яйце – 2 шт.;
кунжут і спеції;
вершки – 100 мл;
яйце – 2 шт.
Приготування
Капусту розбираємо на суцвіття, кидаємо в каструльку з теплою водою і відварюємо. Потім відкидаємо овочі на друшляк і промиваємо. Тепер робимо соус: вершки збиваємо з яйцем, приправляємо спеціями, кидаємо кунжут і перемішуємо. Викладаємо капусту у форму мультиварки, заливаємо зверху вершковою сумішшю і все ретельно розмішуємо. Посипаємо блюдо тертим сиром, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Випічка» на 30 хвилин.
Інгредієнти:
яловичий фарш – 150 г;
яйце – 1 шт.;
брокколі – 150 г;
цвітна капуста – 150 г;
сухарі мелені – 2 ч. ложки;
цибулина – 1 шт.;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Фарш викладаємо в миску, додаємо подрібнену цибульку, вбиваємо яйце, додаємо сіль і спеції. Брокколі з кольоровою капустою обполіскуємо, обробляємо на шматочки і відварюємо в киплячій воді, підсолюємо її за смаком. Потім відкидаємо на друшляк. Посуд промазуємо маслом, присипаємо сухарями і викладаємо на дно рівним шаром м'ясний фарш. Зверху кладемо капусту, злегка притискаючи суцвіття у фарш. Заливаємо все збитим яйцем, накриваємо кришкою і відправляємо запіканку з капусти броколі в духовку на 30 хвилин.
Рецепт запіканки з свіжої брокколі і цвітної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Капусту розбираємо на дрібні суцвіття і варимо до напівготовності, підсолюємо воду за смаком. Потім відразу ж відкидаємо гарячі овочі на друшляк і залишаємо, щоб стекла зайва рідина. Поки вариться капуста, переходимо до підготовки соусу. Для цього підрум'янюємо на вершкове масло борошно, вводимо нежирні вершки і доводимо майже до закипання. Кидаємо в гарячу суміш тертий сир і підсолюємо за смаком. Далі викладаємо овочі в керамічну форму і ретельно заливаємо соусом. Відправляємо запіканку з капусти та брокколі з заливкою в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів.
Запіканка з брокколі та цвітної капусти в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Капусту розбираємо на суцвіття, кидаємо в каструльку з теплою водою і відварюємо. Потім відкидаємо овочі на друшляк і промиваємо. Тепер робимо соус: вершки збиваємо з яйцем, приправляємо спеціями, кидаємо кунжут і перемішуємо. Викладаємо капусту у форму мультиварки, заливаємо зверху вершковою сумішшю і все ретельно розмішуємо. Посипаємо блюдо тертим сиром, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Випічка» на 30 хвилин.
Запіканка з кольорової капусти, броколі і фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Фарш викладаємо в миску, додаємо подрібнену цибульку, вбиваємо яйце, додаємо сіль і спеції. Брокколі з кольоровою капустою обполіскуємо, обробляємо на шматочки і відварюємо в киплячій воді, підсолюємо її за смаком. Потім відкидаємо на друшляк. Посуд промазуємо маслом, присипаємо сухарями і викладаємо на дно рівним шаром м'ясний фарш. Зверху кладемо капусту, злегка притискаючи суцвіття у фарш. Заливаємо все збитим яйцем, накриваємо кришкою і відправляємо запіканку з капусти броколі в духовку на 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з брокколі та цвітної капусти
З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром
Не знаєте, чим можна пригостити рідню, коли зовсім немає часу на підготовку? Пропонуємо запекти цвітну капусту з картоплею в духовці. Особливо
Запіканка з кольорової капусти в духовці
Цвітна капуста - овоч з ніжним і соковитим смаком, володіє приголомшливими поживними і дієтичними властивостями. З неї можна приготувати безліч
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна