Крем-суп з гарбуза

Урізноманітніть меню
Звичайно ж, можна в несолодкий гарбузовий суп додавати й інші овочі: картоплю, моркву, корінь імбиру, різні види цибулі, брокколі, хумус та ін. Можна додавати відварне м'ясо або шматочки відвареного рибного філе. Якщо ми готуємо крем-суп, всі компоненти протираємо або обробляємо в блендері. Добре приправити такий суп світлим вином - буде дуже смачно. Несолодкий гарбузовий крем-суп можна приправити подрібненою зеленню, товченим часником і меленим червоним гострим перцем. Готовий гарбузовий суп можна подавати з грінками, галушками, м'ясними фрикадельками і навіть горіхами.
Гарбузовий суп з сиром
Суп з гарбуза з сиром теж дуже смачний. Для приготування такого супу достатньо будь-гарбузовий суп при подачі в кожній тарілці присипати тертим твердим сиром. Так гарбузовий суп набуде більш вишуканий смак. Якщо сир натерти подрібніше і додати в гарячий суп, блюдо вийде більш густим і в'язким.
Додайте вершки
Суп з гарбуза з вершками можна приготувати за наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування:
М'якоть гарбуза наріжемо дрібними кубиками і заллємо окропом або бульйоном в сотейнику. Підсолимо і проваримо хвилин 15. Додамо мелений або товчений гострий червоний перець. Очищений лук наріжемо дрібно, моркву натремо на середній або великій тертці і злегка спассеруем в окремій сковороді на вершковому або рослинному маслі. Додамо пасерування в суп і проваримо 4-5 хвилин. Додамо вершки. Взобьем в блендері. Дамо настоятися 10 хвилин. Подамо суп, приправивши його з очищеним гарбузовим насінням, подрібненою зеленню і часником.
Дієтичний варіант
Дієтичний суп-пюре з гарбуза допомагає утримувати вагу на потрібному рівні.
Інгредієнти:
Приготування:
Можна використовувати плід фенхеля, корінь імбиру, гострий червоний перець, сухі спеції. Краще не солити. Розігріваємо в сотейнику масло, додаємо гарбуз, нарізану дрібними кубиками, і подрібнену цибулю (якщо хочете, подрібнений плід фенхеля і ін). Пасеруємо 8 хвилин на слабкому вогні. Додаємо терту моркву, бланшовані (ошпарені окропом і очищені від шкірки) помідори, зелень, а також трохи води, так, щоб овочі були повністю покриті. Проварюємо на слабкому вогні ще хвилин 8. Готовий суп приправляємо подрібненою зеленню, перцем і часником. Злегка остуджуємо і обробляємо в блендері. При подачі заправляємо вершками і прикрашаємо гілочками петрушки.
Суп-пюре з гарбуза і кабачків
Такий суп готується так само, як в рецептах, наведених вище, просто замість норми м'якоті гарбуза беремо м'якоть гарбуза + м'якоть кабачка (1:1 або 1:2 - як більше подобається).
Пряний суп з гарбуза
Інгредієнти:

Приготування:
Готуємо за принципом, описаним у наведених рецептах. Обробляємо в блендері і подаємо, заправивши вершками, вином і тертим сиром. Можна перед обробкою в блендері додати в суп трохи відвареного м'яса (курячого, індичого, відварної баранини) або навіть відвареної риби (філе судака або окуня). Такий суп буде досить вишуканим, до нього добре подати вина, того, яким він був заправлений.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп-гуляш по-угорськи
Гуляш - відоме всім нам страву, але мало хто знає, що це блюдо належить до угорської кухні і, більш того, сама його автентична форма - суп-гуляш.

Суп з кабачків
Суп з кабачків - дуже ніжне і легке блюдо, яке можна готувати постійно. Так що якщо у вас хороший урожай кабачків - дерзайте. Здійсніть рецепти,

Як варити кашу з гарбуза?
Якщо ви зібрали багатий урожай гарбуза, спробуйте приготувати просте, але оригінальне блюдо - гарбузову кашу. Тим більше, що є стільки варіантів -

Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і

Гарбузовий пиріг
Гарбузовий пиріг прийнято вважати традиційним американським стравою - там його завжди печуть на День подяки. Ми ж можемо порадувати сім'ю таким