Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вершковий суп з грибами

Вершковий суп з грибами

26-03-2015, 18:57
970
Вершковий суп з грибами
Коли грибний сезон у самому розпалі, час побалувати себе улюблених різними грибними стравами. І найголовніше, якщо ці смаколики готуються ще й дуже швидко. Наприклад, прийшли з роботи, втомилися, хочеться смачненько попоїсти, а вершковий грибний суп - раз, два - і готовий! Дивовижно смачний, божественний суп також може прикрасити будь-який святковий стіл. Так що це блюдо - і в світ, і в бенкет! Вершковий суп з грибами має дуже ніжну густувату консистенцію і трохи солодкуватий вершково-грибний смак. Варити цей суп можна як на овочевому, так і на м'ясному бульйоні або ж просто на воді.

Вершковий суп з печерицями


Рецепт вершкового супу з грибами досить простий і легкий у приготуванні, до того ж він виходить дуже смачним і ароматним. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:

  • вода або бульйон - 2 л;

  • картопля-200 г;

  • печериці - 200 г;

  • вершки - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія соняшникова - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції, зелень - за смаком.





  • Приготування
    Доводимо воду або бульйон до кипіння і додаємо заздалегідь очищений і порізаний кубиками картоплю. На сковороді обсмажуємо крупно нарізані шампіньйони з цибулею.
    У каструлю з картоплею додаємо обсмажені гриби, солимо, додаємо спеції за смаком і варимо на невеликому вогні 5 хвилин. Заважаємо і акуратно вводимо в суп вершки і подрібнену зелень: можете додати кріп, петрушку, базилік. Варимо ще кілька хвилин, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
    Вершковий суп з печерицями найкраще подавати з часниковими грінками. Для цього батон обсмажуємо на сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Зверху грінки змащуємо вершковим маслом з додаванням 2 - 3 зубчиків роздавленого часнику.
    Приємного апетиту!

    Вершковий суп-пюре з грибами


    Інгредієнти:

  • гриби печериці - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • молоко - 2 ст.;

  • вершки (жирні) - 1 ст.



  • Приготування
    Акуратно обробляємо печериці, ріжемо і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Трохи грибів відкладаємо окремо в тарілку - вони нам знадобляться для прикраси, а до решти додаємо заздалегідь обсмажений цибулю і часник. Все добре перемішуємо і присипаємо борошном борошном.
    В окремій каструльці кип'ятимо молоко (можна взяти навпіл з бульйоном), потім додаємо гриби з цибулею і часником і всі разом проварюємо. Переливаємо вміст в блендер і робимо однорідне пюре. Отриману суміш перелити назад в каструлю і додаємо пів склянки вершків і відкладені раніше гриби. Доводимо до кипіння.
    Гриби для приготування вершкового супу-пюре з печериць можна використовувати не тільки свіжі, але й заморожені або консервовані. Але зі свіжими грибами виходить набагато смачніше!
    Подаємо готовий грибний вершковий суп-пюре гарячим і додаємо в тарілки вершки.

    Вершковий крем-суп з шампіньйонів


    Інгредієнти:

  • печериці - 250 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершки - 100 мл;

  • сіль, цукор, перець і паприка - за смаком;

  • бульйон - 1 ст.

  • Вершковий суп з грибами

    Приготування
    Чистимо і ріжемо цибулю, печериці півкільцями і подрібнюємо до однорідної маси в блендері. Цибульно-грибну масу перекладаємо в каструлю з попередньо закипевшими вершками. Додаємо бульйон і всі спеції за смаком. Варимо все хвилин 10 поки не вийде однорідна кремоподібна маса. Грибний вершковий крем-суп виходить дуже легким і ніжним, тому що не обтяжать додаванням картоплі та інших овочів, і гриби з цибулею не обсмажуються, а додаються в вершки.
    Подаємо на стіл, попередньо прикрасивши готову страву зеленню і вершками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вершковий суп
    Вершковий суп
    Вершковий суп - відмінна ідея для обіду, особливо якщо ви любите радувати родину новими стравами. Зробити його можна і з рибкою, і з куркою, і навіть
    Картопляний суп-пюре
    Картопляний суп-пюре
    Нам уже доводилося розглядати багато рецепти супів-пюре, однак про самому простому і доступному - картопляному, так і не вдавалося поговорити. Що ж,
    Грибний суп-пюре з вершками
    Грибний суп-пюре з вершками
    Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
    Грибний суп з печериць - рецепт
    Грибний суп з печериць - рецепт
    Грибні супи - дуже корисні для нашого харчування, особливо для тих, хто дотримується дієти або тримає піст. У нашій статті ми розберемо кілька
    Суп-пюре з печерицями
    Суп-пюре з печерицями
    Суп-пюре з печерицями - ніжне і смачне блюдо з чудовим грибним ароматом. Такий супчик сподобається і дорослим, і дітям. Давайте розглянемо детально,
    Грибний суп в мультиварці
    Грибний суп в мультиварці
    Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з