Коли грибний сезон у самому розпалі, час побалувати себе улюблених різними грибними стравами. І найголовніше, якщо ці смаколики готуються ще й дуже швидко. Наприклад, прийшли з роботи, втомилися, хочеться смачненько попоїсти, а вершковий грибний суп - раз, два - і готовий! Дивовижно смачний, божественний суп також може прикрасити будь-який святковий стіл. Так що це блюдо - і в світ, і в бенкет! Вершковий суп з грибами має дуже ніжну густувату консистенцію і трохи солодкуватий вершково-грибний смак. Варити цей суп можна як на овочевому, так і на м'ясному бульйоні або ж просто на воді.
Вершковий суп з печерицями
Рецепт вершкового супу з грибами досить простий і легкий у приготуванні, до того ж він виходить дуже смачним і ароматним. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти: вода або бульйон - 2 л; картопля-200 г; печериці - 200 г; вершки - 100 г; цибуля - 1 шт.; олія соняшникова - 1 ст. ложка; сіль, спеції, зелень - за смаком. Приготування Доводимо воду або бульйон до кипіння і додаємо заздалегідь очищений і порізаний кубиками картоплю. На сковороді обсмажуємо крупно нарізані шампіньйони з цибулею.
У каструлю з картоплею додаємо обсмажені гриби, солимо, додаємо спеції за смаком і варимо на невеликому вогні 5 хвилин. Заважаємо і акуратно вводимо в суп вершки і подрібнену зелень: можете додати кріп, петрушку, базилік. Варимо ще кілька хвилин, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Вершковий суп з печерицями найкраще подавати з часниковими грінками. Для цього батон обсмажуємо на сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Зверху грінки змащуємо вершковим маслом з додаванням 2 - 3 зубчиків роздавленого часнику.
Приємного апетиту!
Вершковий суп-пюре з грибами
Інгредієнти: гриби печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; молоко - 2 ст.; вершки (жирні) - 1 ст. Приготування Акуратно обробляємо печериці, ріжемо і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Трохи грибів відкладаємо окремо в тарілку - вони нам знадобляться для прикраси, а до решти додаємо заздалегідь обсмажений цибулю і часник. Все добре перемішуємо і присипаємо борошном борошном.
В окремій каструльці кип'ятимо молоко (можна взяти навпіл з бульйоном), потім додаємо гриби з цибулею і часником і всі разом проварюємо. Переливаємо вміст в блендер і робимо однорідне пюре. Отриману суміш перелити назад в каструлю і додаємо пів склянки вершків і відкладені раніше гриби. Доводимо до кипіння.
Гриби для приготування вершкового супу-пюре з печериць можна використовувати не тільки свіжі, але й заморожені або консервовані. Але зі свіжими грибами виходить набагато смачніше!
Подаємо готовий грибний вершковий суп-пюре гарячим і додаємо в тарілки вершки.
Вершковий крем-суп з шампіньйонів
Інгредієнти: печериці - 250 г; цибуля - 1 шт.; вершки - 100 мл; сіль, цукор, перець і паприка - за смаком; бульйон - 1 ст. Приготування Чистимо і ріжемо цибулю, печериці півкільцями і подрібнюємо до однорідної маси в блендері. Цибульно-грибну масу перекладаємо в каструлю з попередньо закипевшими вершками. Додаємо бульйон і всі спеції за смаком. Варимо все хвилин 10 поки не вийде однорідна кремоподібна маса. Грибний вершковий крем-суп виходить дуже легким і ніжним, тому що не обтяжать додаванням картоплі та інших овочів, і гриби з цибулею не обсмажуються, а додаються в вершки.
Подаємо на стіл, попередньо прикрасивши готову страву зеленню і вершками.