Соус до курки - рецепт
Про приготуванні і смакових якостях деяких соусів гурмани практично складають легенди. Не претендуючи на літературні лаври, спробуємо просто приготувати смачний соус до курки.
Апельсиновий соус до курки
Дуже простий у приготуванні, апельсиновий соус надає курці дуже приємний, навіть вишуканий смак.
Інгредієнти:
апельсиновий сік - 200 мл;
апельсин - 1 шт.;
печериці - 10 шт.;
часник - 2 зубчики;
біле вино - 100 мл;
перець;
сіль.
Приготування
Часник розтираємо і змішуємо з дрібкою солі. Нарізаємо апельсин і гриби тонкими скибочками і змішати з часником і сіллю, заливаємо білим вином і апельсиновим соком.
Білий соус до курки
Цей варіант соусу для прихильників традиційної рецептури.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст. ложка;
бульйон -1 ст.;
масло вершкове;
жовток яєчний - 1 шт.;
сіль.
Приготування
Борошно на вершковому маслі підсмажуємо до золотистого відтінку. Потім додаємо підігрітий бульйон, помішуючи поджаривающуюся борошно, щоб уникнути утворення грудок. Постійно перемішуючи, варимо до загустіння, додаємо сіль і перець. Загустевшему соусу даємо охолонути і вбиваємо яєчний жовток (в гарячий соус не можна - жовток згорнеться). Гарнируем курку в білому соусі рисом.
Кисло-солодкий соус до курки
Якщо вам захотілося екзотики, приготуйте курку в кисло-солодкому соусі.
Інгредієнти:
перець болгарський - 2 шт.;
ананаси консервовані - 1 банка;
крохмаль - 1ст. ложка;
кетчуп або томатна паста - 2 ст. ложки;
яблучний оцет - 1 ст. ложка;
імбир - 100 г;
рослинне масло.
Приготування
Розігріваємо олію в сковороді. Вимитий і обсушенный болгарський перець очищаємо і ріжемо великими шматочками, імбир чистимо і тремо на тертці. Потім обсмажуємо перець 1-2хвилини, додаємо імбир, оцет, половину склянки кип'яченої води (можна соку, в якому знаходилися ананаси) і порізані на шматочки ананаси. При використанні води потрібно додати 2 столові ложки цукру. Перемішуємо і протушиваем протягом 2-3 хвилин. Можна додати подрібнений часник. Після цього додаємо кетчуп або томатну пасту і крохмаль. Ще раз перемішуємо, знімаємо кисло-солодкий соус з плити.
Вершковий соус до курки
Смак цього ніжного вершкового соусу чудово поєднується з вареною куркою та субпродуктами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 50 г;
вершки - 6 мл;
масло вершкове - 40 г;
сіль, спеції за смаком.
Приготування
Борошно, постійно помішуючи, обсмажуємо на вершковому маслі до отримання золотистого кольору. Вимикаємо плиту, додаємо вершки і розм'якшене вершкове масло. Потім солимо, додаємо спеції і добре перемішуємо.
Сирний соус до курки
Цей соус додасть до звичайної смаженої курки пікантну нотку.
Інгредієнти:
«Пармезан» - 100 г;
густі вершки або сметана - 100 мл;
гостра гірчиця - 2 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Натираємо сир на дрібній тертці. Вершки нагріваємо майже до температури кипіння, додаємо сир і розмішуємо його, поки він не розчиниться. Солимо, перчимо, додаємо гірчицю. Щоб зробити соус погостріше, можна додати щіпку чилі. До м'яса подаємо соус гарячим.
Гострий соус до курки
Нескладний у приготуванні, але дуже смачний соус до курки.
Інгредієнти:
часник - 3-4 зубчики;
сметана - 500 г;
томатна паста за смаком;
сіль.
Приготування
У миску викладаємо сметану, додаємо томатну пасту і розмішуємо. Колір суміші має вийти темно-рожевим, видавлюємо часник, солимо. Гострий соус готовий, подаємо з смаженої або запеченої куркою.
Апельсиновий соус до курки
Дуже простий у приготуванні, апельсиновий соус надає курці дуже приємний, навіть вишуканий смак.
Інгредієнти:
Приготування
Часник розтираємо і змішуємо з дрібкою солі. Нарізаємо апельсин і гриби тонкими скибочками і змішати з часником і сіллю, заливаємо білим вином і апельсиновим соком.
Білий соус до курки
Цей варіант соусу для прихильників традиційної рецептури.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно на вершковому маслі підсмажуємо до золотистого відтінку. Потім додаємо підігрітий бульйон, помішуючи поджаривающуюся борошно, щоб уникнути утворення грудок. Постійно перемішуючи, варимо до загустіння, додаємо сіль і перець. Загустевшему соусу даємо охолонути і вбиваємо яєчний жовток (в гарячий соус не можна - жовток згорнеться). Гарнируем курку в білому соусі рисом.
Кисло-солодкий соус до курки
Якщо вам захотілося екзотики, приготуйте курку в кисло-солодкому соусі.
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо олію в сковороді. Вимитий і обсушенный болгарський перець очищаємо і ріжемо великими шматочками, імбир чистимо і тремо на тертці. Потім обсмажуємо перець 1-2хвилини, додаємо імбир, оцет, половину склянки кип'яченої води (можна соку, в якому знаходилися ананаси) і порізані на шматочки ананаси. При використанні води потрібно додати 2 столові ложки цукру. Перемішуємо і протушиваем протягом 2-3 хвилин. Можна додати подрібнений часник. Після цього додаємо кетчуп або томатну пасту і крохмаль. Ще раз перемішуємо, знімаємо кисло-солодкий соус з плити.
Вершковий соус до курки
Смак цього ніжного вершкового соусу чудово поєднується з вареною куркою та субпродуктами.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно, постійно помішуючи, обсмажуємо на вершковому маслі до отримання золотистого кольору. Вимикаємо плиту, додаємо вершки і розм'якшене вершкове масло. Потім солимо, додаємо спеції і добре перемішуємо.
Сирний соус до курки
Цей соус додасть до звичайної смаженої курки пікантну нотку.
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо сир на дрібній тертці. Вершки нагріваємо майже до температури кипіння, додаємо сир і розмішуємо його, поки він не розчиниться. Солимо, перчимо, додаємо гірчицю. Щоб зробити соус погостріше, можна додати щіпку чилі. До м'яса подаємо соус гарячим.
Гострий соус до курки
Нескладний у приготуванні, але дуже смачний соус до курки.
Інгредієнти:
Приготування
У миску викладаємо сметану, додаємо томатну пасту і розмішуємо. Колір суміші має вийти темно-рожевим, видавлюємо часник, солимо. Гострий соус готовий, подаємо з смаженої або запеченої куркою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Китайський кисло-солодкий соус
Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
Кисло-солодкий соус - рецепт
Соуси надають страві неповторні відтінки і розкривають його смак в повній мірі. Адже, одне і теж страву, подана з різними соусами, кожен раз
Курка з ананасами - рецепт
Курка з ананасами - прекрасне поєднання. Готувати страви з цими інгредієнтами - одне задоволення. Чому? Робляться вони швидко з'їдаються ще швидше, а
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
М'ясо в кисло-солодкому соусі
М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І