Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Білий соус

25-03-2015, 16:07
1 236
Білий соус
Білі соуси є однією з різновидів класичних соусів, які використовуються в приготуванні величезного розмаїття страв. Сам по собі білий соус готується на основі молока або вершків, часто доповнюється сиром і вершковим маслом, а в якості згущувача використовується борошно або крохмаль.
Тому, як приготувати білий соус ми навчимося разом завдяки рецептами з цієї статті.

Білий соус грибний


Інгредієнти:

  • білі гриби - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки;

  • борошно - 1 1/2 ст. ложки;

  • молоко - 1 1/2 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • перець - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Ставимо сотейник на вогонь і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Гриби нарізаємо будь-яким зручним способом і обсмажуємо в сотейнику до тих пір, поки вони не пустять сік. Часник пропускаємо через прес, або дрібно нарізаємо. Відправляємо його до грибів і гарненько перемішуємо. Гриби з часником перекладаємо в тарілку і відставляємо в сторону.
    Промиваємо сотейник і знову повертаємо його на вогонь. Тепер на середньому вогні необхідно розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому муку до золотистого кольору. Як тільки борошно стане золотистою, можна залити її молоком і ретельно розмішати так, щоб в нашому майбутньому соусі не залишилося грудок. Варимо соус до загустіння і приправляємо за смаком. Змішуємо вміст сотейника з заздалегідь обсмаженими грибами і подаємо. Підлива з білих грибів чудово підійде для спагетті, або соковитого стейку.

    Білий соус для спагетті


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • креветки - 400 г;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • тертий «Пармезан» - 1/2 ст.;

  • часник сушений - 1/4 ч. ложки;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо половину вершкового масла й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. Як тільки цибуля пом'якшиться, закладаємо до нього попередньо очищені креветки і доводимо їх до готовності.
    Половину олії в сотейнику розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. До обсмаженої борошні вливаємо суміш курячого бульйону і вершків, додаємо трохи солі і перцю, сушеного часнику і мускатного горіха. Як тільки соус загусне, змішуємо його з креветками і цибулею, а потім додаємо до відвареної пасті.

    Французький білий соус з білого вина


    Інгредієнти:

  • біле вино - 300 мл;

  • вершки - 250 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цибуля шалот - 2 шт.;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 25 г;

  • свіжий чебрець - 1 гілочка;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю шалот до золотистого кольору. Як тільки цибуля змінить колір, заливаємо його вином і кип'ятимо вміст сковороди близько 10 хвилин. Додаємо на сковороду вершки і гірчицю, перемішуємо і варимо соус до загусання. Прискорити процес допоможе столова ложка борошна. Густий соус приправляємо сіллю, перцем, лимонним соком і перелити в соусник.

    Білий соус до курки


    Білі соуси можуть готуватися не тільки на основі ру (суміші борошна і масла), але і з простого грецького йогурту. Швидкий, простий і неймовірно смачний рецепт.
    Білий соус

    Інгредієнти:

  • йогурт - 1 ст.;

  • часник - 1/2 зубчики;

  • тертий імбир - 1/3 ч. ложка;

  • сіль, перець;

  • куркума - 1 /3 ч. ложка.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес і буквально пару секунд обсмажуємо на сковороді разом з тертим імбиром і куркумою. Ароматну заготівлю змішуємо з домашнім йогуртом , солимо і перчимо за смаком. Подаємо до курки, або з простими коржами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
    Підлива з білих грибів
    Підлива з білих грибів
    Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
    Паста з сьомгою
    Паста з сьомгою
    Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і
    Паста з печерицями
    Паста з печерицями
    Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
    Броколі в духовці
    Броколі в духовці
    Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її