Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форель в сметанному соусі

Форель в сметанному соусі

22-03-2015, 13:32
1 292
Форель в сметанному соусі
Форель живе тільки в чистих гірських струмках, озерах і річках, тому її м'ясо відрізняється особливою ніжністю, яку так цінують справжні гурмани! Страви, приготовлені з цієї риби, є справжнім делікатесом. Її дуже добре запікати, тушкувати, варити і смажити, також вона відмінно поєднується з білим сметанним і вершковим соусами. Давайте ж розглянемо рецепт форелі в сметанному соусі, і ви самі переконаєтесь наскільки це смачно і легко!

Форель під сметанним соусом


Інгредієнти:

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • філе форелі - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • сіль, перець, олія - за смаком.


  • Приготування
    Як же приготувати форель під сметанним соусом? Для початку давайте приготуємо соус. Беремо цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Потім нарізаємо болгарський перець. Краще для цієї страви, візьміть зелений перець, щоб був контраст з червоним м'ясом форелі. Коли всі нарізано, беремо сковороду, кладемо шматочок вершкового масла і різаний ріпчасту цибулю, обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні. Додаємо до цибулі перчик, перемішуємо і смажимо овочі ще хвилини 3. Акуратно вливаємо до них сметану і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Соус для нашої рибки готовий, можна приступати до приготування.
    Форель в сметанному соусі

    Філе форелі миємо й нарізаємо невеликими шматочками товщиною близько 5 сантиметрів. Кожен шматочок ретельно натираємо сіллю і перцем і викладаємо на змащене олією деко. Збризкуємо їх свіжовичавленим соком половини лимона і поллємо приготованим соусом. Накриваємо фольгою й запікаємо в духовці, розігрітій до 200°С приблизно 15 хвилин. Потім акуратно знімаємо фольгу і готуємо у відкритому вигляді ще 5 хвилин. Ось і все, форель, запечена у сметанному соусі готова!

    В якості гарніру до неї добре підійде відварний картопля або салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форель під вершковим соусом
    Форель під вершковим соусом
    Форель можна готувати різними способами, але найбільш популярним вважається рецепт форелі під вершковим соусом. Тому ми вирішили розповісти вам про
    Форель під соусом
    Форель під соусом
    Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
    Форель - рецепти
    Форель - рецепти
    Форель - одна з найсмачніших риб. Її смажать, запікають цілком, солять, використовують в створенні різних супів. Ось про всіх цих способах
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в