Форель живе тільки в чистих гірських струмках, озерах і річках, тому її м'ясо відрізняється особливою ніжністю, яку так цінують справжні гурмани! Страви, приготовлені з цієї риби, є справжнім делікатесом. Її дуже добре запікати, тушкувати, варити і смажити, також вона відмінно поєднується з білим сметанним і вершковим соусами. Давайте ж розглянемо рецепт форелі в сметанному соусі, і ви самі переконаєтесь наскільки це смачно і легко!
Форель під сметанним соусом
Інгредієнти: перець болгарський - 1 шт.; філе форелі - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сметана - 100 г; вершкове масло - 50 г; лимон - 05 шт.; сіль, перець, олія - за смаком. Приготування Як же приготувати форель під сметанним соусом? Для початку давайте приготуємо соус. Беремо цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Потім нарізаємо болгарський перець. Краще для цієї страви, візьміть зелений перець, щоб був контраст з червоним м'ясом форелі. Коли всі нарізано, беремо сковороду, кладемо шматочок вершкового масла і різаний ріпчасту цибулю, обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні. Додаємо до цибулі перчик, перемішуємо і смажимо овочі ще хвилини 3. Акуратно вливаємо до них сметану і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Соус для нашої рибки готовий, можна приступати до приготування.

Філе форелі миємо й нарізаємо невеликими шматочками товщиною близько 5 сантиметрів. Кожен шматочок ретельно натираємо сіллю і перцем і викладаємо на змащене олією деко. Збризкуємо їх свіжовичавленим соком половини лимона і поллємо приготованим соусом. Накриваємо фольгою й запікаємо в духовці, розігрітій до 200°С приблизно 15 хвилин. Потім акуратно знімаємо фольгу і готуємо у відкритому вигляді ще 5 хвилин. Ось і все, форель, запечена у сметанному соусі готова!
В якості гарніру до неї добре підійде відварний картопля або салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!