Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Камбала смажена - рецепти

Камбала смажена - рецепти

22-03-2015, 13:31
1 013
Камбала смажена - рецепти
Камбала смажена - це справжнісіньке французьке блюдо і готувати його потрібно вміти, так само вишукано і правильно. Крім усього іншого, потрібно знати, як правильно підготувати її до смаження і скільки часу смажити камбалу.

Як правильно смажити камбалу?



На прилавках магазинів ви можете знайти вже готове очищене філе камбали, а так само цілу тушку риби, яку, перш ніж готувати, потрібно правильно почистити.
В чищенні камбали є свій маленький секрет. Рибу потрібно покласти на обробну дошку світлою стороною догори, щоб було видно темну частину камбали з нутрощами, які потрібно вичистити. Отже, для початку відріжте голову, потім помийте нутрощі і добре промийте рибу. Відріжте хвіст і плавники з обох сторін. В останню чергу акуратно зніміть шкірку. Зробити це потрібно обов'язково, тому що під час смаження вона має не зовсім приємний запах.

В силу того що камбала - плоска риба смажиться вона трохи швидше ніж яка-небудь інша. В середньому для смаження риби потрібно за 3-4 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.

Камбала з часниковим соусом, смажена в клярі - рецепт



Інгредієнти:

  • камбала (філе) - 400 г;

  • майонез - 6 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • лимонний сік - 1 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст.;

  • сіль, перець.



  • Для кляру:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • пиво - 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль.



  • Приготування
    Жовтки відокремте від білків і змішайте з пивом, борошном і сіллю. Добре перемішайте. В окремій ємності збийте білки і поступово введіть в пивну суміш. Філе камбали наріжте брусочками, поперчіть, посоліть, потім кожен шматочок вмочайте в кляр, і обсмажуйте в розпеченому маслі до золотистого кольору.

    Часник продавіть через прес, змішати з майонезом, лимонним соком, трохи поперчіть і збийте. Можна при бажанні додати подрібнений кріп. Рибу перед подачею полити часниковим соусом. Як гарнір до риби підійде картопля пай.

    Рецепт смаженої камбали з томатним соусом



    Перш ніж почати готувати, потрібно знати, як смажити рибу камбалу. Для того щоб риба була соковитою, через 2-3 хвилини після початку смаження необхідно в сковороду з рибою викласти цибулю, нарізану кільцями. Так само для додання рибі смаку і аромату радимо посипати її чебрецем і чебрецем.

    Інгредієнти:

  • камбала - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • томатний сік - 300 г;

  • волоські горіхи - 5 ст. ложок;

  • часник - 3 зубчики;

  • рослинна олія;

  • оливкова олія:

  • лимон - 1 шт.;

  • чебрець;

  • сіль.



  • Приготування
    У риби відріжте голову і черевце з нутрощами. Добре промийте, розріжте плавники і хвіст. Акуратно зніміть шкірку. Якщо риба свіжа, то допоможіть собі ножем зняти шкірку.
    Рибу посоліть, запаніруйте в борошні і викладіть в сковороду з гарячим маслом. Через пару хвилин до риби викладіть нарізані кільцями цибулю, посипте одну сторону чебрецем, потім переверніть рибу і готову бік, так само посипте чебрецем. Риба повинна мати золотистий колір, але ні в якому разі не коричневий.

    У невеликій піалі подрібніть горіхи, до них додайте продавлений через прес часник.
    Камбала смажена - рецепти
    Добре розітріть, додайте трохи солі і пару ложок оливкової олії. Збийте суміш, потім видавити лимон і ще раз добре збийте. Додайте кип'яченої води, постійно помішуючи і довівши соус до потрібної вам консистенції. У сковороду до риби вилийте томатний сік і дайте йому закипіти на маленькому вогні, потім викладіть часниковий соус і знову дайте закипіти. Потримайте рибу пару хвилин на вогні і вимкніть. При подачі рибу посипте рубаною зеленню.
    Смажену камбалу ви можете сервірувати з будь-яким гарніром. Вона буде добре поєднуватися як з овочевим рагу, так і з простим рисом або відварною картоплею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити камбалу на сковороді?
    Як посмажити камбалу на сковороді?
    М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
    Як приготувати камбалу в духовці?
    Як приготувати камбалу в духовці?
    Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
    Як чистити камбалу?
    Як чистити камбалу?
    Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
    Як правильно чистити камбалу?
    Як правильно чистити камбалу?
    Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
    Камбала в мультиварці
    Камбала в мультиварці
    Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще