Страви з тунця
Скільки всього можна приготувати з такої чудової риби, як тунець. З нього готують салати, гарніри і як окреме, самостійне блюдо. Рецепти страв з тунця можуть бути найрізноманітнішими. Розглянемо деякі з них.
Салат з тунця з томатами
Інгредієнти:
рукола - 150 г;
тунець - 150 г;
помідор - 1/2 шт.;
оливки. масло - 2 ст. л.;
бальзамічний оцет - 4 ст. л.;
кунжутне насіння - 4 ст. л.;
кунжутне масло - 2 ст. л.;
мед - 3 ст. л.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Інгредієнти розраховані на одну порцію. Почнемо з соусу. Для цього карамелізуем на плиті мед і додаємо в нього бальзамічний оцет. Блюдо готуємо з філе тунця. Рибу солимо, перчимо, обвалюємо в кунжуті і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді на кунжутній олії. Помідор ріжемо кружальцями і викладаємо на тарілку по колу. Потім ріжемо тунець тоненькими скибочками і викладаємо фігурно на помідори. Рукколу солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Викладаємо в центр блюда і поливаємо все це медовим соусом. Ось і готовий салат з тунцем і помідором .
Так само тунця можна запікати.
Інгредієнти:
риба (тунець) - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
цукор - 1 ч. л.;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 2 ст. л.
Приготування
Це блюдо можна робити як з свіжого тунця, так і з замороженого. Рибу необхідно брати цілу, потрошенную. Відрізаємо хвіст і вирізаємо плавці з хребта і черевця. Всю рибу потрібно промокнути серветками, як зовні, так і всередині, щоб вона була суха. На рибі робимо надрізи, як би ділимо її на шматочки, але не дорезаем. Всю рибу промазуємо сіллю (і внутрішні частини теж) і в надрізи закладаємо по часточці лимона, попередньо посипанного трохи цукром. Всю рибу обмазуємо оливковою олією і посипаємо перцем. Відправляємо в холодильник маринуватися десь на пів годинки. Потім дістаємо, перекладаємо в рукав для запікання (всередині рукава можна побризкати трохи рослинного масла). Випікаємо блюдо з тунця в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно півгодини, а там дивіться по готовності. Запечений тунець в духовці можна подавати до столу.
Ще з тунця може вийти прекрасна швидка закуска.
Закуска з консервованим тунцем
Інгредієнти:
консерви з тунця - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
майонец - 1 ст. л.;
зелень - 1 ст. л.
Приготування
Беремо помідор, зрізаємо з нього верхушечку і дістаємо всю м'якоть. В цю м'якоть додаємо дрібно порізане яйце, тунця (краще брати у власному соку) і майонез. Начинку закладаємо назад в помідор і присипаємо зверху рубаною зеленню. Смачне і дуже просте блюдо з консервованого тунця готово.
Салат з тунця з томатами
Інгредієнти:
Приготування
Інгредієнти розраховані на одну порцію. Почнемо з соусу. Для цього карамелізуем на плиті мед і додаємо в нього бальзамічний оцет. Блюдо готуємо з філе тунця. Рибу солимо, перчимо, обвалюємо в кунжуті і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді на кунжутній олії. Помідор ріжемо кружальцями і викладаємо на тарілку по колу. Потім ріжемо тунець тоненькими скибочками і викладаємо фігурно на помідори. Рукколу солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Викладаємо в центр блюда і поливаємо все це медовим соусом. Ось і готовий салат з тунцем і помідором .
Так само тунця можна запікати.
Запечений тунець
Інгредієнти:
Приготування
Це блюдо можна робити як з свіжого тунця, так і з замороженого. Рибу необхідно брати цілу, потрошенную. Відрізаємо хвіст і вирізаємо плавці з хребта і черевця. Всю рибу потрібно промокнути серветками, як зовні, так і всередині, щоб вона була суха. На рибі робимо надрізи, як би ділимо її на шматочки, але не дорезаем. Всю рибу промазуємо сіллю (і внутрішні частини теж) і в надрізи закладаємо по часточці лимона, попередньо посипанного трохи цукром. Всю рибу обмазуємо оливковою олією і посипаємо перцем. Відправляємо в холодильник маринуватися десь на пів годинки. Потім дістаємо, перекладаємо в рукав для запікання (всередині рукава можна побризкати трохи рослинного масла). Випікаємо блюдо з тунця в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно півгодини, а там дивіться по готовності. Запечений тунець в духовці можна подавати до столу.
Ще з тунця може вийти прекрасна швидка закуска.
Закуска з консервованим тунцем
Інгредієнти:
Приготування
Беремо помідор, зрізаємо з нього верхушечку і дістаємо всю м'якоть. В цю м'якоть додаємо дрібно порізане яйце, тунця (краще брати у власному соку) і майонез. Начинку закладаємо назад в помідор і присипаємо зверху рубаною зеленню. Смачне і дуже просте блюдо з консервованого тунця готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з тунця з огірком
Салати, без сумніву, є чудовою прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. І готувати їх досить просто, для цього не потрібно спеціальних
Салат з макаронами і тунцем
Салат з макаронами і тунцем - ситне і смачне блюдо, яке припаде до будь-якого столу. Готувати його дуже просто, а результат виходить чудовий. Не
Стейк з тунця
Ви справжній щасливчик, якщо встигли насолодитися ніжним смаком тунця. А якщо вам вдалося знайти свіжу рибу в наших краях, то поспішіть випробувати
Запечений тунець в духовці
Якщо ви хочете порадувати своїх близьких смачним і швидким вечерею, пропонуємо вам запекти тунця в духовці. Страва вийде ароматним і ситним.
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
Карпаччо з тунця
Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно