Скільки всього можна приготувати з такої чудової риби, як тунець. З нього готують салати, гарніри і як окреме, самостійне блюдо. Рецепти страв з тунця можуть бути найрізноманітнішими. Розглянемо деякі з них.
Салат з тунця з томатами Інгредієнти: рукола - 150 г; тунець - 150 г; помідор - 1/2 шт.; оливки. масло - 2 ст. л.; бальзамічний оцет - 4 ст. л.; кунжутне насіння - 4 ст. л.; кунжутне масло - 2 ст. л.; мед - 3 ст. л.; сіль, перець - за смаком. Приготування Інгредієнти розраховані на одну порцію. Почнемо з соусу. Для цього карамелізуем на плиті мед і додаємо в нього бальзамічний оцет. Блюдо готуємо з філе тунця. Рибу солимо, перчимо, обвалюємо в кунжуті і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді на кунжутній олії. Помідор ріжемо кружальцями і викладаємо на тарілку по колу. Потім ріжемо тунець тоненькими скибочками і викладаємо фігурно на помідори. Рукколу солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Викладаємо в центр блюда і поливаємо все це медовим соусом. Ось і готовий салат з тунцем і помідором .
Так само тунця можна запікати.
Запечений тунець
Інгредієнти: риба (тунець) - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; цукор - 1 ч. л.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 2 ст. л. Приготування Це блюдо можна робити як з свіжого тунця, так і з замороженого. Рибу необхідно брати цілу, потрошенную. Відрізаємо хвіст і вирізаємо плавці з хребта і черевця. Всю рибу потрібно промокнути серветками, як зовні, так і всередині, щоб вона була суха. На рибі робимо надрізи, як би ділимо її на шматочки, але не дорезаем. Всю рибу промазуємо сіллю (і внутрішні частини теж) і в надрізи закладаємо по часточці лимона, попередньо посипанного трохи цукром. Всю рибу обмазуємо оливковою олією і посипаємо перцем. Відправляємо в холодильник маринуватися десь на пів годинки. Потім дістаємо, перекладаємо в рукав для запікання (всередині рукава можна побризкати трохи рослинного масла). Випікаємо блюдо з тунця в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно півгодини, а там дивіться по готовності. Запечений тунець в духовці можна подавати до столу.
Ще з тунця може вийти прекрасна швидка закуска.
Закуска з консервованим тунцем Інгредієнти: консерви з тунця - 1 шт.; яйце - 1 шт.; помідор - 1 шт.; майонец - 1 ст. л.; зелень - 1 ст. л. Приготування Беремо помідор, зрізаємо з нього верхушечку і дістаємо всю м'якоть. В цю м'якоть додаємо дрібно порізане яйце, тунця (краще брати у власному соку) і майонез. Начинку закладаємо назад в помідор і присипаємо зверху рубаною зеленню. Смачне і дуже просте блюдо з консервованого тунця готово.