Смажений пеленгас
Смажений пеленгас просте у приготуванні блюдо, з яким з легкістю впорається навіть недосвідчена господиня. Риба виходить приголомшливо смачної і неймовірно апетитною. Її можна подати з картоплею і будь-яким овочевим салатом. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування смаженого пеленгаса.
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
пеленгас філе - 15 кг;
соус соєвий - 50 мл;
сік лимона - 3 ст. ложки;
масло рослинне - 0 5 ст.;
сіль, мелений чорний перець;
лимон для прикраси;
борошно для панірування.
Приготування
Філе пеленгаса моєму, витираємо рушником, обробляємо, нарізаємо на шматочки і натираємо сіллю і меленим перцем з усіх боків. Далі шматочки рибки укладаємо в каструлю, злегка скроплюємо лимонним соком, соєвим соусом і заливаємо молоком, залишаючи маринуватися на 20 хвилин. Після цього просочені шматочки обвалюємо в борошні, кладемо в розігріту олію і обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін. Перед подачею прикрашаємо блюдо лимонними часточками і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
пеленгас - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
рослинна олія;
борошно пшеничне - 200 г;
сіль, перець - за смаком.
Для заправки:
томатна паста - 100 мл;
кип'ячена вода - 2 ст.;
мелений чорний перець - за смаком.
Приготування
Рибу очищаємо від лушпиння, видаляємо нутрощі і нарізаємо на невеликі стейки. Шматочки риби гарненько натираємо сіллю і залишаємо засаливаться на 10 хвилин. Тим часом подрібнюємо і пасеруємо до золотистого кольору цибулю. Далі шматочки риби промиваємо під проточною водою від солі і обвалюємо в борошні. Викладаємо рибу на сковороду і обсмажуємо скибочки пеленгаса на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін орієнтовно за 5 хвилин.
Цим часом поки розводимо в двох склянках холодної води томатну пасту. Змішуємо її з цибулі, обсмаженням, посипаємо меленим чорним перцем і перемішуємо. Викладаємо смажену рибу в чавунець, заливаємо приготовленої заправкою, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
пеленгас - 1 кг;
борошно - 150 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
рослинне масло.
Для кляру:
яйце - 1 шт.;
молоко - 40 мл;
соус соєвий - 15 ст. ложки.
Приготування
Спочатку робимо кляр . Яйце гарненько збиваємо міксером або віночком. Додаємо соєвий соус і виливаємо молоко. Солимо, перчимо масу і розмішуємо. Пеленгас розрізаємо на шматочки, потім кожен в яєчну суміш і занурюємо в борошні. Смажимо рибку з обох сторін на розігрітій олії в сковороді до утворення золотистої скоринки.
Інгредієнти:
сметана або майонез - 100 мл;
пеленгас - 500 г;
сік лимона - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
борошно - 100 г;
рослинне масло.
Приготування
Отже, беремо рибу, очищаємо його від лушпиння, вспариваем черевце, акуратно відрізаємо голову і видаляємо всі нутрощі. Потім гарненько промиваємо внутрішні стінки. Далі наливаємо в миску сметану, додаємо за смаком чорний перець та сіль. Видавлюємо сік свіжого лимона і перекладаємо нашу рибку в сметану. Ставимо її в холодне місце приблизно на 2-3 години. Після закінчення цього часу, пеленгас гарненько промаринується і буде повністю готовий до того, щоб перейти до процесу обсмажування.
Отже, в глибоку емальовану тарілку насипаємо борошно. І одночасно з цим ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом. Дістаємо рибу з кляру , гарненько паніруємо її в борошні й обсмажуємо на слабенькому вогні з двох сторін. Готовий пеленгас розрізаємо на стейки і подаємо з улюбленим гарніром на стіл.
Смажений пеленгас в соєвому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Філе пеленгаса моєму, витираємо рушником, обробляємо, нарізаємо на шматочки і натираємо сіллю і меленим перцем з усіх боків. Далі шматочки рибки укладаємо в каструлю, злегка скроплюємо лимонним соком, соєвим соусом і заливаємо молоком, залишаючи маринуватися на 20 хвилин. Після цього просочені шматочки обвалюємо в борошні, кладемо в розігріту олію і обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін. Перед подачею прикрашаємо блюдо лимонними часточками і подаємо на стіл.
Смажений пеленгас в томаті
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Рибу очищаємо від лушпиння, видаляємо нутрощі і нарізаємо на невеликі стейки. Шматочки риби гарненько натираємо сіллю і залишаємо засаливаться на 10 хвилин. Тим часом подрібнюємо і пасеруємо до золотистого кольору цибулю. Далі шматочки риби промиваємо під проточною водою від солі і обвалюємо в борошні. Викладаємо рибу на сковороду і обсмажуємо скибочки пеленгаса на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін орієнтовно за 5 хвилин.
Цим часом поки розводимо в двох склянках холодної води томатну пасту. Змішуємо її з цибулі, обсмаженням, посипаємо меленим чорним перцем і перемішуємо. Викладаємо смажену рибу в чавунець, заливаємо приготовленої заправкою, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15-20 хвилин.
Смажений пеленгас в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Спочатку робимо кляр . Яйце гарненько збиваємо міксером або віночком. Додаємо соєвий соус і виливаємо молоко. Солимо, перчимо масу і розмішуємо. Пеленгас розрізаємо на шматочки, потім кожен в яєчну суміш і занурюємо в борошні. Смажимо рибку з обох сторін на розігрітій олії в сковороді до утворення золотистої скоринки.
Смажений пеленгас в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо рибу, очищаємо його від лушпиння, вспариваем черевце, акуратно відрізаємо голову і видаляємо всі нутрощі. Потім гарненько промиваємо внутрішні стінки. Далі наливаємо в миску сметану, додаємо за смаком чорний перець та сіль. Видавлюємо сік свіжого лимона і перекладаємо нашу рибку в сметану. Ставимо її в холодне місце приблизно на 2-3 години. Після закінчення цього часу, пеленгас гарненько промаринується і буде повністю готовий до того, щоб перейти до процесу обсмажування.
Отже, в глибоку емальовану тарілку насипаємо борошно. І одночасно з цим ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом. Дістаємо рибу з кляру , гарненько паніруємо її в борошні й обсмажуємо на слабенькому вогні з двох сторін. Готовий пеленгас розрізаємо на стейки і подаємо з улюбленим гарніром на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати рибу?
Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
Кальмари у вині
Кальмари у вині - це смачне блюдо Середземноморської кухні, яке відмінно підійде для святкового столу. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Смажений минтай
З минтая можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Але сьогодні мова піде про найпростішому страва - смаженому минтае. Давайте розберемося,
Хек в клярі
Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить