Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кальмари фаршировані рисом і грибами

Кальмари фаршировані рисом і грибами

22-03-2015, 09:06
802
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. Нижче наведено кілька цікавих рецептів приготування кальмарів, фаршированих рисом і грибами. Страви виходить оригінальними, смачними і, головне, корисними.

Кальмари фаршировані рисом і грибами в духовці


Інгредієнти:

  • твердий сир - 50 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • рис - 50 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • печериці свіжі - 100 г;

  • борошно - 20 г;

  • масло вершкове - 20 г;

  • вершки - 70 мл;

  • кальмари - 2 шт.;

  • подрібнена зелень кропу - 2 ст. ложки;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо борошно, перемішуємо і злегка смажимо. Потім вливаємо вершки і доводимо суміш до кипіння. Сир тремо на дрібній тертці і висипаємо його в приготований вершковий соус , підсолюємо за смаком, додаємо сік лимона і перемішуємо.
    Рис відварюємо практично до готовності. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, злегка обсмажуємо на рослинній олії, викладаємо гриби, нарізані кубиками, і тушкуємо хвилин 10 потім викладаємо рис, зелень, спеції і добре все це перемішуємо. Фаршируємо тушки кальмарів отриманою масою, кладемо на деко, змащене рослинним маслом, поливаємо соусом і відправляємо в духовку хвилин на 15-20 при температурі 180 градусів.

    Пісні кальмари фаршировані рисом і грибами


    Інгредієнти:

  • кальмари - 6 шт.;

  • мед - 05 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • лимонний сік - 15 ст. ложки;

  • печериці - 150 г;

  • рис - 100 г;

  • брокколі - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Кальмари відварюємо в підсоленій воді близько 2 хвилин після закипання. Цибулю і гриби нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі. Брокколі опускаємо в киплячу воду і проварюємо хвилини 3. До готовності відварюємо рис.
    З меду, оливкової олії, лимонного соку і часнику робимо маринад. Поливаємо їм тушки кальмарів і залишаємо хвилин на 15. Брокколі дрібно нарізаємо і з'єднуємо з грибами і рисом. За смаком додаємо сіль і спеції. Фаршируємо кальмари отриманою сумішшю і обсмажуємо на сковороді так, щоб з усіх боків вийшла золотава скоринка. В процесі обсмажування періодично поливаємо кальмари маринадом.

    Кальмари фаршировані рисом і грибами


    Інгредієнти:

  • кальмари (невеликі) - 8 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • варений рис - 05 склянки;

  • яйця - 3 шт.;

  • гриби - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • майонез.


  • Приготування
    Кальмари чистимо, звільняємо від хребта і плівок. Посипаємо їх сіллю, перцем і поливаємо соком лимона. Залишаємо маринуватися хвилин на 20. Яйця варимо круто, рис до готовності. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо нарізані кубиками гриби і смажимо ще хвилин 10. Яйця ріжемо кубиками. З'єднуємо цибулю, моркву, гриби, яйця і відварений рис. Все це перемішуємо і підсолюємо за смаком.
    Отриманою масою начиняємо кальмари. Отвори складаємо зубочисткою. Змащуємо тушки майонезом, викладаємо у термостійку форму, змащену вершковим маслом. При температурі 220 градусів запікаємо близько 15 хвилин до золотистої скоринки.

    Кальмари фаршировані рисом і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кальмари - 5 шт.;

  • рис - 100 г;

  • білі гриби - 100 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • подрібнений пармезан - 2 ст. ложки;

  • цибуля-порей - пол стебла;

  • Кальмари фаршировані рисом і грибами

  • сіль, каррі - за смаком.


  • Приготування
    Кальмари миємо, видаляємо з них стрижень. Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності. Чистимо цибулю і гриби, ріжемо дрібними кубиками. Обсмажуємо гриби з цибулею на вершковому маслі близько 10 хвилин, помішуючи. Потім додаємо відварений рис, сіль і каррі за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Додаємо подрібнений пармезан і знову перемішуємо. Фаршируємо кальмари підготовленою начинкою. Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом, укладаємо кальмари фаршировані рисом, грибами і сиром і в режимі «Випічка» готуємо 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варені кальмари
    Варені кальмари
    Кальмари - морепродукти, багаті вітамінами і мікроелементами. Їх використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про тушкованих
    Рис з кальмарами
    Рис з кальмарами
    Рис з кальмарами - відмінна ідея для ситного і в теж час легкого вечері. Хочете знати, як готується це ніжне й ароматне блюдо? Звертайтеся до даної
    Смажені кальмари в клярі
    Смажені кальмари в клярі
    Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і