Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. Нижче наведено кілька цікавих рецептів приготування кальмарів, фаршированих рисом і грибами. Страви виходить оригінальними, смачними і, головне, корисними.
Кальмари фаршировані рисом і грибами в духовці
Інгредієнти: твердий сир - 50 г; лимон - 1 шт.; рис - 50 г; цибуля - 2 шт.; печериці свіжі - 100 г; борошно - 20 г; масло вершкове - 20 г; вершки - 70 мл; кальмари - 2 шт.; подрібнена зелень кропу - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо борошно, перемішуємо і злегка смажимо. Потім вливаємо вершки і доводимо суміш до кипіння. Сир тремо на дрібній тертці і висипаємо його в приготований вершковий соус , підсолюємо за смаком, додаємо сік лимона і перемішуємо.
Рис відварюємо практично до готовності. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, злегка обсмажуємо на рослинній олії, викладаємо гриби, нарізані кубиками, і тушкуємо хвилин 10 потім викладаємо рис, зелень, спеції і добре все це перемішуємо. Фаршируємо тушки кальмарів отриманою масою, кладемо на деко, змащене рослинним маслом, поливаємо соусом і відправляємо в духовку хвилин на 15-20 при температурі 180 градусів.
Пісні кальмари фаршировані рисом і грибами
Інгредієнти: кальмари - 6 шт.; мед - 05 ст. ложки; часник - 2 зубчики; лимонний сік - 15 ст. ложки; печериці - 150 г; рис - 100 г; брокколі - 100 г; цибуля - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Кальмари відварюємо в підсоленій воді близько 2 хвилин після закипання. Цибулю і гриби нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі. Брокколі опускаємо в киплячу воду і проварюємо хвилини 3. До готовності відварюємо рис.
З меду, оливкової олії, лимонного соку і часнику робимо маринад. Поливаємо їм тушки кальмарів і залишаємо хвилин на 15. Брокколі дрібно нарізаємо і з'єднуємо з грибами і рисом. За смаком додаємо сіль і спеції. Фаршируємо кальмари отриманою сумішшю і обсмажуємо на сковороді так, щоб з усіх боків вийшла золотава скоринка. В процесі обсмажування періодично поливаємо кальмари маринадом.
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Інгредієнти: кальмари (невеликі) - 8 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; варений рис - 05 склянки; яйця - 3 шт.; гриби - 100 г; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; майонез. Приготування Кальмари чистимо, звільняємо від хребта і плівок. Посипаємо їх сіллю, перцем і поливаємо соком лимона. Залишаємо маринуватися хвилин на 20. Яйця варимо круто, рис до готовності. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо нарізані кубиками гриби і смажимо ще хвилин 10. Яйця ріжемо кубиками. З'єднуємо цибулю, моркву, гриби, яйця і відварений рис. Все це перемішуємо і підсолюємо за смаком.
Отриманою масою начиняємо кальмари. Отвори складаємо зубочисткою. Змащуємо тушки майонезом, викладаємо у термостійку форму, змащену вершковим маслом. При температурі 220 градусів запікаємо близько 15 хвилин до золотистої скоринки.
Кальмари фаршировані рисом і грибами в мультиварці
Інгредієнти: кальмари - 5 шт.; рис - 100 г; білі гриби - 100 г; масло вершкове - 50 г; подрібнений пармезан - 2 ст. ложки; цибуля-порей - пол стебла; сіль, каррі - за смаком. Приготування Кальмари миємо, видаляємо з них стрижень. Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності. Чистимо цибулю і гриби, ріжемо дрібними кубиками. Обсмажуємо гриби з цибулею на вершковому маслі близько 10 хвилин, помішуючи. Потім додаємо відварений рис, сіль і каррі за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Додаємо подрібнений пармезан і знову перемішуємо. Фаршируємо кальмари підготовленою начинкою. Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом, укладаємо кальмари фаршировані рисом, грибами і сиром і в режимі «Випічка» готуємо 30 хвилин.