Лосось в духовці
![Лосось в духовці Лосось в духовці](/uploads/posts/2015-03/losos-v-duhovc_781.jpeg)
Розповімо, як приготувати лосося в духовці. Вибираємо добре виглядатиме рибку з ясними очима, з нормальним свіжим рибним запахом, ніж свіже, тим краще.
Філе лосося у фользі, запечене в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Филируем очищену і випатрану рибу, тобто зрізаємо м'ясо з обох боків уздовж хребта. Філе лосося нарізаємо впоперек шматочками шириною приблизно 2-3 пальця (якщо залишилися кісточки - акуратно видаляємо). На шматок фольги викладаємо рідко, але рівномірно кілька листочків зелені.
Зверху кладемо шматок риби, присипаємо його спеціями і кладемо зверху тонкий скибочку лимона. Запаковуємо кожен шматочок в окремий пакет і викладаємо ці пакети на деко. Ставимо деко в уже розігрітий до температури близько 180 градусів по С духова шафа. Запікаємо протягом 20-30 хвилин. Якщо хочете підрум'янити рибку, потрібно перервати процес приблизно на середині, розгорнути пакет з фольги, прибрати лимонні скибочки і повернути лист з розгорнутими пакетами в духову шафу на час, що залишився.
Шматочки готового лосося, запеченого в духовці, акуратно витягуємо з пакетів фольги і викладаємо на сервірувальне блюдо або порційні тарілки. Оформляємо свіжими скибочками лимона і зеленню.
До запечене лососеві добре подати відварений рис , мариновану спаржу, картопля, овочеві та фруктові салати , білі або рожеві вина, горілку, джин, віскі, рисові алкогольні напої, темне пиво.
Лосось, цілком запечений в духовці з тушкованими овочами
Інгредієнти:
Приготування
Потрошимо рибку, видаляємо зябра, очищаємо від луски і ретельно промиваємо. Приправляємо спеціями, в черевце вкладаємо зелень і пару скибочок лимона, на бочках з кожного боку робимо по 3-4 поперечних неглибоких надрізу. Рівномірно, але рідко викладаємо гілочки зелені на фольгу, зверху викладаємо рибку і запаковуємо її у фольгу. Викладаємо пакет з лососем на деко і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Запікаємо при температурі близько 180 градусів.
Тушкуємо овочі окремо в сковороді. Лук, нарізаний чверть
![Лосось в духовці Лосось в духовці](/uploads/posts/2015-03/losos-v-duhovc_292.jpeg)
Готового запеченого лосося акуратно викладаємо на довгасте (овальне) сервірувальне блюдо, поруч сервіруємо тушковані овочі. Чи можна викласти овочі на порційні тарілки разом з шматочками запеченого лосося.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Маринований лосось](/uploads/posts/2015-03/marinovaniy-losos_881.jpeg)
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
![Рис з лососем](/uploads/posts/2015-03/ris-z-lososem_161.jpeg)
Рис з лососем
Рис чудово поєднується з багатьма продуктами, в тому числі і з рибою. І сьогодні ми розповімо, які страви можна приготувати з рису з лососем.
![Лосось з овочами](/uploads/posts/2015-03/losos-z-ovochami_811.jpeg)
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
![Солоний лосось](/uploads/posts/2015-03/soloniy-losos_741.jpeg)
Солоний лосось
Лосось - це цінна і смачна риба, яку широко використовують в кулінарії. Але найбільш цікавим способом її приготування є засолювання. Солоний лосось -
![Горбуша в фользі](/uploads/posts/2015-03/gorbusha-v-folz_661.jpeg)
Горбуша в фользі
У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним
![Запечений судак в духовці](/uploads/posts/2015-03/zapecheniy-sudak-v-duhovc_891.jpeg)
Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику