Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Кета - рецепти

22-03-2015, 08:11
721
Кета - рецепти
Кета - поширена і популярна різновид риб в нашій країні. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв на будь-який смак: гарячі страви, оригінальні салати, смачні закуски або пироги. Сьогодні ми розповімо вам про самих смачних і цікавих рецепти приготування кети, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Рецепт юшки з кети


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • рис;

  • голова кети.


  • Приготування
    З голови кети варимо рибний бульйон , проціджуємо його, знову доводимо до кипіння, додаємо заздалегідь промитий рис і варимо хвилин 10. Після цього викладаємо в суп нарізану кубиками картоплю і варимо до м'якості. Потім додаємо пасеровані цибульку з морквою, приправляємо спеціями, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо суп до готовності.

    Рецепт кети в духовці


    Інгредієнти:

  • кета - 1 кг;

  • морква - 500 г;

  • сметана - 200 мл;

  • цибулина - 3 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    З риби акуратно знімаємо шкірку, виймаємо великі кістки і філе нарізаємо маленькими кубиками. Приправляємо рибу спеціями, поливаємо лимонним сочком, обсипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді в розігрітому маслечко. Моркву чистимо, натираємо на дрібній тертці, а цибулька шаткуємо півкільцями, перемішуємо овочі між собою і пасеруємо на середньому вогні до золотистого кольору. З помідорів знімаємо шкірку, рубаємо дрібно, викладаємо в сковороду і протушиваем кілька хвилин.
    Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо у кілька шарів овочі, рибку і лавровий листок. Сметану змішуємо з водою, додаємо за смаком спеції і приправи, отриманим соусом заливаємо нашу страву і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності приблизно 40 хвилин.

    Рецепт стейків з кети


    Інгредієнти:

  • сир - 150 г;

  • стейки кети - 4 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • біле вино - 3 ст. ложки;

  • сушений базилік - 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо стейки, збризкуємо їх вином і відставляємо поки в сторону. На великій тертці натираємо сир, з помідорів обережно знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом, і протираємо томатну м'якоть через сито, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Рибу злегка підсолюємо, присипаємо прованськими травами, покриваємо шаром цибулі, промазуємо томатним пюре , присипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

    Рецепт котлет з кети


    Інгредієнти:

  • філе кети - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе кети гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, натираємо на дрібній терочке. Саме він додасть нашим котлет приємну соковитість. Тепер змішуємо кету з цибулею, заправляємо майонезом, перемішуємо і знімаємо фарш години на 2 в затишне місце.
    Кета - рецепти
    На великій терочке натираємо сир. Після закінчення зазначеного часу дістаємо фарш, додаємо у нього яйця, солимо і перчимо за смаком. Додаємо тертий сирочек і всипаємо картопляний крохмаль. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної густої маси і залишаємо фарш постояти ще хвилин 10.
    Тим часом беремо сковороду, наливаємо на неї рослинне масло і розігріваємо його. Потім за допомогою великої ложки викладаємо фарш коржами котлетки і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до запеченої коричневої скоринки. Далі викладаємо котлети на тарілки і подаємо до столу з будь-яким соусом або кетчупом на ваш смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
    Горбуша - рецепти
    Горбуша - рецепти
    Горбуша - нежирна риба, в якій містяться корисні мінерали для нашого організму. З неї можна приготувати безліч цікавих страви: рибну юшку, салат,
    Котлети з щуки з салом
    Котлети з щуки з салом
    Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
    Пікша з цибулею і морквою
    Пікша з цибулею і морквою
    Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
    Котлети з крохмалем
    Котлети з крохмалем
    Котлети з додаванням крохмалю виходять соковитими і добре прожариваются. Давайте з вами розглянемо кілька простих варіантів створення м'ясних котлет
    Лосось в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з