Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарніри з круп

Гарніри з круп

21-03-2015, 19:59
3 047
Гарніри з круп
Крупи - це не тільки добре знайомі нам гречка і рис. Вам варто обов'язково спробувати страви з булгуру , перловки, нуту , вівсянки, сочевиці, ячки та інших видів круп, щоб здивувати себе і близьких відмінними гарнірами. Пропонуємо вам кілька цікавих і смачних рецептів приготування гарнірів з круп, які прикрасять ваш стіл.

Гарнір з кукурудзяної крупи


Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа - 150 г;

  • пшоно - 30 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • молоко - 1 л;

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування
    Отже, в чашу мультиварки засипаємо 2 виду крупи, виливаємо молоко, кладемо вершкове масло, цукор і сіль. Тепер виставляємо на приладі режим «Каша» і готуємо при закритій кришці до звукового сигналу. Після завершення програми залишаємо гарнір з пшоняної крупи ще на 30 хвилин на режимі «Підігрів» щоб страва добре настоявся і разбухло. Готову кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

    Гарнір з ячної крупи


    Інгредієнти:

  • вода - 600 мл;

  • ячна крупа - 300 г;

  • сіль;

  • цибулина - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Ячну крупу добре промиваємо, потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і ставимо на середній вогонь. Коли каша почне «пихкати», значить, вона практично готова. Тепер зменшуємо вогонь, підсолюємо її за смаком і добре перемішуємо, щоб не пригоріла. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і злегка обсмажуємо його. Коли вся вода майже википить, знімаємо каструлю з кашею з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Тепер накриваємо кришкою, загорнути рушником і ставимо на 40 хвилин під ковдру, щоб крупа «дійшла» і пропарилася. Потім дістаємо теплу кашку, посипаємо її смаженою цибулькою і відразу ж подаємо на стіл як гарнір до будь-якої м'ясної страви.

    Гарнір з перлової крупи


    Інгредієнти:

  • перлова крупа - 200 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень;

  • сир сирний - 50 г;

  • сухарі панірувальні - 50 г;

  • Гарніри з круп

  • сіль.


  • Приготування
    Перлову крупу замочуємо на 30 хвилин, а потім відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі акуратно відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, змішуємо з сирним сиром і курячим яйцем. Отриману масу з'єднайте з перловкою, додаємо панірувальні сухарі і зелень. Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо і формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо їх з кожного боку по 5 хвилин, і подаємо до столу з улюбленим соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ячна каша на воді
    Ячна каша на воді
    Каші - це джерело багатьох корисних речовин, які необхідні нашому організму. З цієї причини викреслювати їх зі свого раціону не варто. Візьміть за
    Ячна каша на молоці
    Ячна каша на молоці
    Ячна каша на молоці готується дуже легко, а тому її часто роблять до сніданку. А ще вона дуже корисна. Так що якщо ви вирішили стежити за своїм
    Перлова каша - рецепт
    Перлова каша - рецепт
    Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
    Пшоняна каша з родзинками
    Пшоняна каша з родзинками
    На основі пшоняної крупи готують безліч смачних і цікавих страв: супи, юшки, начиняють птицю, а також різні види каш. І зараз ми розповімо, як
    Кукурудзяна каша в мультиварці
    Кукурудзяна каша в мультиварці
    Приготувати кукурудзяну кашу дуже просто, адже для цього можна скористатися таким приладом як мультиварка. Звичайно, різні моделі мають різні
    Перлова каша в мультиварці
    Перлова каша в мультиварці
    Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте