Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печеня в горщику в духовці

Печеня в горщику в духовці

21-03-2015, 19:44
1 215
Печеня в горщику в духовці
Ароматне жарке з м'ясом у горщику в духовці, що може бути доречніше до вечері, особливо в холодну пору? Ми зібрали кілька смачних рецептів цього смачного страви для вас.

Печеня в горщику в духовці по-домашньому


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • яловичина - 500 г;

  • сіль, перець - по 1 ч. ложці;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яловичий бульйон - 2 ст.;

  • кетчуп - 1 /4 ст.;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • томати у власному соку - 1 ст.;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Розігріваємо жаровню з маслом на середньому вогні. Яловичину посипаємо сіллю і перцем і кладемо в жаровню. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з обох сторін (близько 8 хвилин), після чого прибираємо його з жаровні. На місце м'яса кладемо крупно нарізану цибулю і пасеруємо його 8 хвилин. Повертаємо м'ясо до смаженій луку. Кетчуп змішуємо з яловичим бульйоном і вустерширським соусом, виливаємо суміш поверх м'яса і додаємо туди ж томати. Доводимо рідину до кипіння на малому вогні.
    Перекладаємо вміст жаровні в горщик і ставимо нудитися в духовці при 140 градусах 2 1/2 години, або до м'якості. Після закінчення часу додаємо у нарізану картоплю і моркву, знову закриваємо блюдо кришкою і ставимо готуватися ще на 30 хвилин. По закінченні готування додаємо в жарку лимонний сік і посипаємо його свіжою зеленню.

    Печеня в горщику в духовці з яловичиною


    Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • бальзамічний оцет - 1/2 ст.;

  • вустерширський соус - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • перець;

  • часник - 4 зубчики.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо великими шматками і укладаємо в горщик. Яловичий бульйон змішуємо з бальзамічним оцтом, вустерширським соусом, соєвим соусом , медом, чорним перцем і пропущеним через прес часником. Отриманою сумішшю заливаємо м'ясо і ставимо його готуватися в розігріту до 140 градусів духовку на 4 години.
    В даному випадку також зручно буде скористатися медленноваркой, якщо у вас така є. Як тільки м'ясо буде готове, викладаємо його на блюдо і розбираємо виделкою на волокна. Поливаємо м'ясо залишилася підливою і подаємо до столу з гарніром з картопляного пюре.

    Печеня в горщику в духовці з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • картопля - 8 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • чебрець - 1 пучок;

  • вершки - 1 ст.;

  • сметана - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    М'ясо солимо і перцем з обох сторін. Сковороду змащуємо маслом і розігріваємо на плиті. Обсмажуємо м'ясо з обох боків до золотистого кольору. Цибулю, моркву і картоплю крупно нарізаємо і кладемо на дно горщика, поверх кладемо м'ясо і заливаємо все сумішшю з сметани і вершків, змішаних з сіллю і перцем. В довершення в горщик кладемо пучок чебрецю, пов'язаного ниткою. Запікаємо м'ясо в духовці при 140 градусах 4-5 годин.

    Печеня з грибами в горщику в духовці


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • кумин, подрібнений імбир - по 1 ч. ложці;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • Печеня в горщику в духовці

  • печериці (великі) - 6-8 шт.;

  • ягнятина - 500 г;

  • заморожений шпинат - 130 г;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, часник і прянощі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до спецій томати у власному соку і розминаємо їх ложкою. М'ясо тим часом нарізаємо кубиками і злегка підрум'янюємо на сковороді. Перекладаємо ягнятину в горщик разом з грибами. Розігріваємо духовку до 140 градусів і залишаємо нудитися блюдо 40 хвилин, після чого додаємо попередньо розморожений шпинат і продовжуємо готування ще 10-15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печеня в духовці
    Печеня в духовці
    Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
    Яловичина в горщику з картоплею
    Яловичина в горщику з картоплею
    Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Рецепт печені зі свинини
    Рецепт печені зі свинини
    Печеня - це процес томління м'яса і овочів на невеликому вогні, що дозволяє страви розкрити свої смакові якості повною мірою. І сьогодні ми
    Печеня з курки з картоплею
    Печеня з курки з картоплею
    Печеня - популярне блюдо, яке знайоме багатьом. Його можна приготувати з будь-якого м'яса - яловичини, баранини, свинини. І сьогодні ми поговоримо