Заварний хліб
Заварний хліб дуже корисний для нашого організму, а приготований в домашніх умовах він виходить неймовірно м'якою, ароматною і апетитним.
Інгредієнти:
Для опари:
закваска - 40 г;
борошно житнє - 150 г;
вода - 250 мл
Для тіста:
борошно житнє - 125 г;
борошно пшеничне 1-2 сорту - 200 г;
сіль - 1 ч. ложка;
мед - 05 ст. ложки;
вода - 150 мл;
мелений коріандр - 1 ч. ложка.
Для заварки:
солод житній - 1 ст. ложка;
коріандр - 1 ст. ложка;
житнє борошно - 25 г;
вода - 20 мл;
окріп - 30 мл
Приготування
Починаємо з приготування опари: готову закваску змішуємо з борошном, розвести водою і залишаємо приблизно на 7-12 годин. Для заварки змішуємо солод з коріандром і житній борошном, заливаємо суміш холодною водою і залишаємо на 10 хвилин. Після спливу зазначеного часу вливаємо окріп і розмішуємо. Накриваємо суміш рушником і ставимо в розігріту до 65 градусів, духова шафа на 2 години.
Коли заварка і закваска будуть готові приступаємо до замісу тіста. У великій ємності змішуємо всі інгредієнти, ретельно вимішуємо масу і залишаємо на 20 хвилин. Готове тісто перекладаємо на вологий стіл і мокрими руками формуем буханочку. Потім перекладаємо її в змащену маслом форму, посипати зернами коріандру, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 4 години.
Прогріваємо Духовку до 230 градусів, ставимо на дно піднос. Форму з заготівлею скроплюємо водою, ставимо на решітку, а в піднос наливаємо склянку окропу. Випікаємо заварний пшеничний хліб 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 200 градусів і чекаємо ще 35 хвилин.
Інгредієнти:
житнє борошно - 500 г;
житній солод - 4 ст. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
дріжджі сухі - 2 ч. ложки;
сіль - 7 г;
вода - 300 мл;
окріп - 100 мл;
масло рослинне - 15 ст. ложки;
суха закваска Екстра-Р - 2 ч. ложки;
панифарин - 1 ст. ложка.
Приготування
Житній солод заварюємо в окропі, розмішуємо і залишаємо остигати. Борошно просіваємо через сито в відерце хлібопічки, кладемо цукор і сіль. Потім додаємо суху закваску і дріжджі. У заварений солод вливаємо воду, що залишилася, перемішуємо і виливаємо суміш у відерце. Встановлюємо на приладі режим «Без глютену» і допомагаємо замісу пластиковою лопаткою, збираючи борошно зі стінок. Приблизно через 1 годину вимикаємо даний режим, виставляємо програму «Випічка» і випікаємо хліб в хлібопічці до готовності близько 15 годин. Після цього заварний житній хлібець виймаємо з відерця і загортаємо на 2 години в рушник.
Інгредієнти:
Для закваски:
стартер житній - 50 г;
борошно житнє -150 г;
вода - 150 мл
Для заварки:
борошно пшеничне - 150 г;
окріп - 200 мл;
кмин - 1 ст. ложка.
Для тіста:
борошно - 600 г;
вода 130 мл;
джем яблучний - 70 г;
цукровий пісок - 30 г;
сіль - 15 р.
Приготування
Отже, для приготування заварного бездріжджового хліба спочатку давайте зробимо закваску. Краще всього зробити це ввечері, щоб вона простояла всю ніч. Гарненько перемішуємо борошно і стартер з водою, щоб вийшла густуватий маса. Заварку теж потрібно приготуйте заздалегідь. Вона повинна бути дуже гладкою і блискучою. Для цього доводимо воду до кипіння і заливаємо їй борошно. Далі додаємо кмин і все гарненько розтираємо.
Тепер в окремий посуд викладаємо закваску, заварку і всі інші необхідні за рецептурою інгредієнти. Замішуємо однорідне і досить м'яке тісто. Залишаємо його на 15 - 2 години для бродіння. Після того, як тісто добре піднялося, формуємо з нього овальну буханочку і кладемо в приготовлену посуд, накривши чистою серветкою. Залишаємо для вистоювання на 15 - 2 години. Потім деко застеляємо пергаментом і перекладаємо буханець на нього. Робимо на тісті проколи.
У духовці раскаливаем гарненько камінь і ставимо форму з хлібом. Випікаємо буханець так: скроплюємо водою розпечений камінь і печемо при температурі 250 градусів з парою протягом 10 хвилин. Потім випускаємо пар, відкривши ненадовго духовку і печемо заварний хліб на заквасці ще 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Рецепт заварного хліба
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Для заварки:
Приготування
Починаємо з приготування опари: готову закваску змішуємо з борошном, розвести водою і залишаємо приблизно на 7-12 годин. Для заварки змішуємо солод з коріандром і житній борошном, заливаємо суміш холодною водою і залишаємо на 10 хвилин. Після спливу зазначеного часу вливаємо окріп і розмішуємо. Накриваємо суміш рушником і ставимо в розігріту до 65 градусів, духова шафа на 2 години.
Коли заварка і закваска будуть готові приступаємо до замісу тіста. У великій ємності змішуємо всі інгредієнти, ретельно вимішуємо масу і залишаємо на 20 хвилин. Готове тісто перекладаємо на вологий стіл і мокрими руками формуем буханочку. Потім перекладаємо її в змащену маслом форму, посипати зернами коріандру, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 4 години.
Прогріваємо Духовку до 230 градусів, ставимо на дно піднос. Форму з заготівлею скроплюємо водою, ставимо на решітку, а в піднос наливаємо склянку окропу. Випікаємо заварний пшеничний хліб 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 200 градусів і чекаємо ще 35 хвилин.
Заварний хліб в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Житній солод заварюємо в окропі, розмішуємо і залишаємо остигати. Борошно просіваємо через сито в відерце хлібопічки, кладемо цукор і сіль. Потім додаємо суху закваску і дріжджі. У заварений солод вливаємо воду, що залишилася, перемішуємо і виливаємо суміш у відерце. Встановлюємо на приладі режим «Без глютену» і допомагаємо замісу пластиковою лопаткою, збираючи борошно зі стінок. Приблизно через 1 годину вимикаємо даний режим, виставляємо програму «Випічка» і випікаємо хліб в хлібопічці до готовності близько 15 годин. Після цього заварний житній хлібець виймаємо з відерця і загортаємо на 2 години в рушник.
Рецепт заварного хліба в духовці
Інгредієнти:
Для закваски:
Для заварки:
Для тіста:
Приготування
Отже, для приготування заварного бездріжджового хліба спочатку давайте зробимо закваску. Краще всього зробити це ввечері, щоб вона простояла всю ніч. Гарненько перемішуємо борошно і стартер з водою, щоб вийшла густуватий маса. Заварку теж потрібно приготуйте заздалегідь. Вона повинна бути дуже гладкою і блискучою. Для цього доводимо воду до кипіння і заливаємо їй борошно. Далі додаємо кмин і все гарненько розтираємо.
Тепер в окремий посуд викладаємо закваску, заварку і всі інші необхідні за рецептурою інгредієнти. Замішуємо однорідне і досить м'яке тісто. Залишаємо його на 15 - 2 години для бродіння. Після того, як тісто добре піднялося, формуємо з нього овальну буханочку і кладемо в приготовлену посуд, накривши чистою серветкою. Залишаємо для вистоювання на 15 - 2 години. Потім деко застеляємо пергаментом і перекладаємо буханець на нього. Робимо на тісті проколи.
У духовці раскаливаем гарненько камінь і ставимо форму з хлібом. Випікаємо буханець так: скроплюємо водою розпечений камінь і печемо при температурі 250 градусів з парою протягом 10 хвилин. Потім випускаємо пар, відкривши ненадовго духовку і печемо заварний хліб на заквасці ще 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Бородинський» хліб - рецепт
Бородінський - це назва знайоме багатьом людям. Адже хліб з цією назвою їдять багато, воліючи його звичайному білому цеглинці. Хочете зробити
Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як