Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стегенця, запечені в духовці

Стегенця, запечені в духовці

19-03-2015, 16:00
1 929
Стегенця, запечені в духовці
Стегенця, запечені в духовці - приголомшливо соковите, смачне і ситне блюдо, яке не займе у вас багато часу на приготування. Пропонуємо вам кілька оригінальних способів створення цього чудового страви.

Качині ніжки, запечені в духовці


Інгредієнти:

  • качині стегенця - 2 шт.;

  • спеції.


  • Для підливи:

  • качиний жир;

  • мед квітковий - за смаком;

  • салат латук - 1 пучок.


  • Приготування
    Качині ніжки промиваємо, обсушуємо паперовою серветкою, натираємо сумішшю спецій і залишаємо м'ясо на 2 години маринуватися. Духовку заздалегідь запалюємо, прогріваємо до 180 градусів і викладаємо стегенця на деко, застелене фольгою. Як тільки з м'яса почне витапливаться жирок, поливаємо їм ніжки. Після цього збираємо трохи гарячого жиру в миску, розводимо з медом, перемішуємо і рясно поливаємо стегенця за 15 хвилин до готовності. Зелень салату промиваємо, просушуємо, щоб на листочках не залишилося води, і розкладаємо вкруговую на блюдо. Зверху викладаємо запечені стегенця, поливаємо їх соусом і подаємо на стіл.

    Курячі стегенця, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 2 шт.;

  • спеції;

  • приправа для птиці - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія оливкова;

  • кип'ячена вода - 250 мл;

  • зелень петрушки - 2 гілочки.


  • Приготування
    Стегенця промиваємо, обрізаємо зайвий жир, обсушуємо паперовим рушником, натираємо приправою для птиці, спеціями, посипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки і видавлюємо через прес часник. Потім м'ясо злегка скроплюємо оливковою маслом, перемішуємо, закриваємо кришкою і ставимо маринуватися на всю ніч у холодильник.
    Перед випічкою перекладаємо стегенця в спеціальний рукав і з двох кінців туго зав'язуємо ниткою. Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо деко з м'ясом і запікаємо близько 1 години. Готовність перевіряємо гострим ножем або виделкою, при протикании, повинен виділятися ароматний прозорий сік.

    Запечені стегенця з картоплею


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 1 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • спеції;

  • приправа для птиці - за смаком;

  • соус соєвий - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • часник - 6 зубчиків.


  • Приготування
    Стегенця заздалегідь розморожуємо, промиваємо й обсушуємо рушником. Потім робимо на них поздовжні надрізи, шпигуємо очищеними зубчиками часничку і поміщаємо стегенця в миску. Поливаємо соєвим соусом , приправляємо спеціями і будь-якими приправами для птиці. Картопля промиваємо, чистимо, нарізаємо кружальцями, додаємо терту на крупній терочке моркву і рослинне масло. Приправляємо спеціями за смаком і викладаємо курку з овочами в рукав для запікання. Зав'язуємо його, зверху робимо кілька проколів і запікаємо все в розігрітій духовці приблизно 1 годину. Потім акуратно виймаємо деко, розкриваємо пакет, ділимо на порції і подаємо!

    Як смачно запекти стегенця?


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 3 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сушена м'ята - за смаком;

  • вода кип'ячена - 05 ст.;

  • сметана - 05 склянки;

  • спеції.


  • Приготування
    Беремо форму для запікання, кладемо на дно крупно нарізаний
    Стегенця, запечені в духовці
    очищену картоплю, зверху посипаємо нашаткованою півкільцями цибулею, зеленню і додаємо кілька ложок сметанки. Зверху викладаємо оброблені курячі окости, присипаємо їх сушеної м'ятою і спеціями за смаком. Вливаємо в форму трохи води і ставимо страву в розігріту духовку. Запікаємо курячі стегенця протягом години при температурі близько 190 градусів. Кожні 20 хвилин відкриваємо дверцята духової шафи і поливаємо м'ясо соком з форми, щоб воно вийшло соковитим і рум'яним. Коли картопелька стане розсипчастим, посипаємо зверху тертим сирком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегенця з грибами
    Стегенця з грибами
    Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних і простих варіантів створення
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Стегенця в рукаві в духовці
    Стегенця в рукаві в духовці
    З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і