Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в сметані

Курячі ніжки в сметані

19-03-2015, 16:00
14 421
Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки відмінно підходять як до звичайного обіду або вечері, так і до святкового столу. Вдала форма гомілок робить їх відмінним фуршетним стравою, а так само відмінний варіант для пікніків. У курячих ніжках дуже ніжне і м'яке м'ясо з виразним смаком, а так само вони дуже просто і швидко готуються. Існує безліч рецептів приготування цієї самої доступної частини курячої тушки. Ну а сьогодні ми вам розповімо, як приготувати курячі ніжки в сметані.

Курячі ніжки, тушковані в сметані


Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • вода - 350 мл;

  • перець запашний;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • перець чорний мелений;

  • сметана - 400 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Курячі ніжки миємо й обсушуємо паперовим рушником. На добре розігрітому маслі обсмажуємо гомілки до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м'яса і смажимо до прозорості. Вливаємо в сковороду 250 мл води, доводимо до кипіння. Робимо невеликий вогонь і закриваємо сковороду кришкою і протушиваем м'ясо до готовності.
    В окрему ємність наливаємо 100 мл води додаємо борошно, гарненько розмішуємо щоб не залишилося грудочок і вводимо в сковороду до м'яса. Туди ж вливаємо жирну сметану, солимо, перчимо і тушкуємо до загустіння. Перед тим як вимкнути плиту, додаємо до м'яса запашний перець і лавровий лист.

    Курячі ніжки з сметаною


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 50 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • сіль;

  • перець;

  • червоний солодкий перець мелений;

  • мускатний горіх;

  • сметана - 300 г;

  • бальзамічний оцет.


  • Приготування
    З ніжок акуратно знімаємо шкіру тонким ножем робимо гомілки кілька отворів, щоб курка краще промаринувалася. М'ясо солимо, перчимо та посипаємо сумішшю сухих трав. Змішуємо 05 склянки білого вина і 05 ч. ложки бальзамічного оцту . Курку перекладаємо у пластмасовий контейнер і заливаємо отриманим маринадом. І курячі ніжки ставимо в холодильник на 40 хвилин. В окремій мисці змішуємо борошно, солодку паприку, сіль, перець додаємо мелений мускатний горіх, перемішуємо суміш до однорідного стану. Наше дістаємо м'ясо з маринаду і обвалюємо ніжки в приготовленої суміші з борошна та спецій.
    У сковороді розігріваємо масло і викладаємо ніжки. Смажимо м'ясо на сильному вогні до рум'яної скоринки. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ніжки до готовності. У сметану додаємо суміш з борошна та спецій добре перемішуємо. Додаємо сметану зі спеціями до курки і протушиваем все разом ще 10 хвилин.

    Курячі ніжки, запечені в сметані


    Інгредієнти:

  • гомілка куряча - 8 шт.;

  • сметана - 200 мл;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • каррі - 1 ст. ложка;

  • базилік сухий - 1 ст. ложка;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Курячі ніжки гарненько миємо під теплою водою і просушуємо паперовим рушником. Цибулю чистимо і
    Курячі ніжки в сметані
    нарізаємо півкільцями. Для приготування заправки виливаємо в миску сметану, гірчицю , майонез і перемішуємо, всипаємо каррі і ще раз перемішуємо. Після цього додаємо базилік, сіль ще раз перемішуємо і наша заправка готова.
    У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо цибулю три хвилини. Кожну гомілку добре мачає в сметанною заправці і викладаємо на сковороду до цибулі. Накриваємо кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо наші гомілки 45 хвилин. Під час приготування м'ясо періодично перевертаємо на сковороді. Коли м'ясо буде готове, вимикаємо грубку і залишаємо ніжки настоятися 30 хвилин. Готові курячі ніжки в сметані подаємо до столу в гарячому вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані курячі ніжки
    Фаршировані курячі ніжки
    Якщо вам набридли звичайні страви з курячих ніжок, спробуйте приготувати незвичайні. Наприклад, фаршировані курячі гомілки. Вони виходять соковитими,
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є