Антрекот з яловичини
![Антрекот з яловичини Антрекот з яловичини](/uploads/posts/2015-03/antrekot-z-yalovichini_391.jpeg)
Як посмажити антрекот на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування:
Наріжемо м'якоть яловичини упоперек волокон на порційні шматки товщиною сантиметра 15-2 (можна не відокремлювати м'ясо від кісточок), злегка відіб'ємо їх кулінарним молоточком з обох сторін. Трохи присолим, поперчити і приправимо сухими спеціями за смаком. Добре розігріємо рослинне масло в сковороді і обсмажимо антрекоти з обох сторін на середньо-сильному вогні. Скоринка повинна придбати красивий золотисто-коричневий відтінок. Убавим вогонь до малого і доведемо м'ясо до готовності протягом не більше 12 хвилин.
Ступінь прожаренности антрекота залежить від особистих переваг. У класичному варіанті м'ясо прожарюється з обох сторін, але всередині залишається сируватим. Втім, існує 3 класичних ступеня просмаження, однак сама тривала найменш краща. Подавати антрекот найкраще з обсмаженою цибулею, нарізаною кільцями, і з картоплею, смаженою або пюре з зеленим горошком, відвареної спаржі, молодої стручкової квасолею, брокколі, маринованими або тушкованими зі сметаною грибами (печериці, білі). Обов'язково полийте м'ясо соком, що утворився в процесі приготування. Неодмінно покладіть на тарілку зелень. Подайте червоне столове вино типу «Каберне» або «Мерло».
Антрекот в духовій шафі
Можна приготувати антрекот в духовці. Такий спосіб приготування більш здоровий.
Інгредієнти:
Приготування:
М'ясо наріжемо на порційні шматки поперек волокон товщиною сантиметра 15-2 і злегка відіб'ємо антрекоти кухарським молоточком. Поперчити, присолим, приправимо спеціями і викладемо один на інший в декілька шарів на тарілку. Кожен шар поливаємо соком лимона. Поставимо антрекоти на півгодини в холодильник. Після закінчення цього часу викладемо на змащений олією (або свинячим жиром) деко і помістимо його в духову шафу, розігрітий до температури 200-220?С. Через 15-20 хвилин перевернемо антрекоти на іншу сторону і будемо запікати ще 15 хвилин. Сир натремо на тертці. Змастимо майже готові антрекоти сметаною або вершками (або вершковим маслом), присиплем тертим сиром і знову помістимо в духову шафу ще хвилини на 4. Витягнемо деко і лопаткою розкладемо готову страву на тарілки. Збоку красиво викладемо гарнір, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою і прикрасимо зеленню. Можна ще раз збризнути соком лимона і подавати до столу. Можна, звичайно, вступити трохи по-іншому: спочатку злегка обсмажити антрекоти на сковороді, а потім вже довести до готовності в духовій шафі - у цьому випадку буде гарна скоринка, але перший метод більш здоровий.
![Антрекот з яловичини Антрекот з яловичини](/uploads/posts/2015-03/antrekot-z-yalovichini_592.jpeg)
Антрекот у фользі
Можна приготувати антрекот у фользі. Такий спосіб теж цілком непоганий, м'ясо вийде соковитим, ось тільки зажаристая скоринка не вийде (що непогано, так корисніше). Для приготування антрекотов у фользі м'ясо готуємо так само, як і для зажаривания на сковороді або відкритого запікання в духовій шафі. Кожен шматок загортаємо у фольгу окремо. Фольгу перед запаковиванием антрекота змащуємо рослинним маслом або свинячим жиром, поміщаємо пакетики на деко і запікаємо протягом 40-50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як приготувати відбивні зі свинини?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-vdbivn-z-svinini_741.jpeg)
Як приготувати відбивні зі свинини?
Всі чоловіки дуже люблять м'ясні страви, особливо відбивні зі свинини. Адже вони такі смачні - з хрусткою скоринкою зовні, соковиті і м'які
![Антрекот - рецепт](/uploads/posts/2015-03/antrekot-recept_111.jpeg)
Антрекот - рецепт
Любите м'ясо? Значить приготувати антрекоти вам буде тільки в радість. Та й чоловікові ваш витвір кулінарного мистецтва точно припаде до смаку. За
![Антрекот з свинини в духовці](/uploads/posts/2015-03/antrekot-z-svinini-v-duhovc_351.jpeg)
Антрекот з свинини в духовці
Любите смачне і соковите мяско? Тоді вам точно згодиться рецепт антрекотов з свинини, приготованих в духовці. По-перше, таке блюдо корисно, по-друге,
![Рецепт картопляної запіканки](/uploads/posts/2015-03/recept-kartoplyanoyi-zapkanki_441.jpeg)
Рецепт картопляної запіканки
Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
![Як смажити м'ясо на сковороді?](/uploads/posts/2015-03/yak-smazhiti-myaso-na-skovorod_601.jpeg)
Як смажити м'ясо на сковороді?
Кожна хороша дружина знає, що чоловіки дуже люблять м'ясо. Особливо якщо це добре просмажений соковитий шматок яловичини або свинини. Але що робити
![Ромштекс із яловичини - рецепт](/uploads/posts/2015-01/romshteks-z-yalovichini-recept_871.jpeg)
Ромштекс із яловичини - рецепт
Ромштекс (у перекладі означає "стейк із задньої частини") - класичне англійське блюдо, а простіше кажучи відбивна, смажена в клярі і сухарях, завдяки