Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати оленину?

Як приготувати оленину?

19-03-2015, 14:05
4 100
Як приготувати оленину?
Оленіна - це ніжне м'ясо, користується особливою популярністю у північних народів. Воно корисно і дуже цінується за те, що страви, приготовані з нього, виходять ніжними і соковитими. Якщо у вас на кухні з'явився такий делікатес, і ви не знаєте, що і як приготувати з оленини, то зверніть свою увагу на наступні цікаві рецепти.

Відбивні з оленини


Інгредієнти:

  • м'якоть оленини - 500 г;

  • гірчиця - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кунжутне насіння;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • вершкове масло;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Як смажити оленину? Беремо м'якоть, промиваємо і нарізаємо товстими шматочками. Потім злегка відбиваємо молотком. Часник пропускаємо через прес, додаємо гірчицю, кунжутне насіння і перемішуємо. Кожен шматок м'яса солимо, перчимо за смаком і обмазуємо приготованим соусом з двох сторін. Далі викладаємо м'ясо на розігріту сковороду і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору!

    Оленина з брусничним соусом


    Інгредієнти:

  • грибна ікра - 250 г;

  • вирізка оленини - 300 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • брусниця - 2 ст. ложки;

  • сир - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо оленини злегка відбиваємо молоточком, потім солимо і перчимо за смаком. Далі викладаємо зверху грибну ікру і посипаємо тертим сиром.
    Тепер акуратно загортаємо м'ясо рулетом і обсмажуємо на сковороді з обох боків до готовності. До м'ясного соку, що залишився після смаження оленини, додаємо м'якоть помідорів і свіжу брусницю. Гарненько проварюємо, додаємо за смаком сіль. Протираємо соус через сито.
    М'ясо викладаємо на блюдо, поливаємо соусом. Прикрашаємо свіжими ягодами, зеленню і подаємо до столу. Ну, ось і все, оленина з брусницею готова!

    Оленина з картоплею


    Інгредієнти:

  • оленяча вирізка - 400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • гриби - 300 г;

  • сметана - 150 мл;

  • часник;

  • бульйон - 05 ст.;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх, перець, чебрець - за смаком.


  • Приготування
    Як смачно приготувати оленину? Отже, м'ясо нарізаємо скибочками упоперек волокон, відбиваємо молотком і ріжемо тонкою соломкою. Потім смужки оленини обсушуємо на рушник і швидко підсмажуємо на сковорідці до підрум'янення. Далі перекладаємо їх на тарілку і залишаємо остигати.
    Обсмажуємо на сковороді тонко порізану картоплю, цибулю і часник. Потім всипаємо скибочки грибів і продовжуємо готувати ще 5 хвилин.
    Вливаємо вино, бульйон і кладемо сметану. Крохмаль розвести в холодній воді і додаємо в підливу. Приправляємо спеціями і сіллю за смаком. У готовий соус кладемо обсмажені смужки оленини і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні. Подаємо готову страву на стіл, посипавши дрібно посіченою зеленню.

    Бефстроганов з оленини


    Інгредієнти:

  • м'ясо оленини - 300 г;

  • рис - 1 ст.;

  • олія оливкова - 150 мл;

  • червона цибулина - 1 шт.;

  • гриби - 250 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • бренді - 15 мл;

  • цедра лимона;

  • сметана - 05 склянки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • огірок - 3 шт.;

  • свіжа петрушка;

  • сіль і перець - на смак.


  • Приготування
    Рис відварюємо до повної готовності, потім зливаємо воду, і, поки він не охолов, кладемо його назад у каструльку, зверху щільно накривши фольгою.
    Цибулю з часником дрібно ріжемо і обсмажуємо приблизно 10 хвилин
    Як приготувати оленину?
    у великій сковороді до золотистого кольору, перекладаємо в тарілку. М'ясо оленини нарізаємо соломкою, солимо, перчимо за смаком. Гриби нарізаємо пластинами і злегка обсмажуємо на оливковій олії. Потім додаємо до них шматочки оленини і продовжуємо це смажити ще приблизно 5 хвилин. В останню чергу додаємо рубану петрушку і приготовану обжарку. Все перемішуємо і кладемо шматочок вершкового масла.
    Тепер акуратно наливаємо в сковороду бренді і підпалюємо. Чекаємо, коли алкоголь прогорить, додаємо сметану і терту цедру лимона. Закриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності. Страву подаємо до столу з рисом, прикрасивши все скибочками огірка і рубаною петрушкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оленіна, запечена в духовці
    Оленіна, запечена в духовці
    Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
    Котлети з оленини
    Котлети з оленини
    Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
    Ковбаса з оленини
    Ковбаса з оленини
    Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
    Тушкована оленина
    Тушкована оленина
    Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про
    Страви з оленини
    Страви з оленини
    Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
    Тушонка з оленини
    Тушонка з оленини
    Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх