Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шведські фрикадельки - рецепт

Шведські фрикадельки - рецепт

19-03-2015, 13:43
1 631
Шведські фрикадельки - рецепт
Шведські фрикадельки - це невеликі, приблизно з волоський горіх, кульки з рибного або м'ясного фаршу. Зазвичай в них додають зелень, цибулю і, звичайно ж, різні спеції. Основним інгредієнтом для фаршу є хлібні крихти або розмочений білий хліб.
Давайте розглянемо з вами як готувати шведські фрикадельки? Все дуже просто.

Рецепт шведських фрикадельок


Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • батон або білий хліб - 100 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • вершки - 100 мл;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати шведські фрикадельки? Беремо свіже м'ясо, ретельно перебираємо, видаляючи всі кісточки і плівки, гарненько промиваємо. Потім яловичину подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, кілька разів, щоб фарш вийшов більш м'яким і однорідним.

    Далі замочуємо у вершках шматок черствого білого батона або хліба, а потім пропускаємо через м'ясорубку і з'єднуємо з фаршем.

    Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Потім кладемо його на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо в м'ясний фарш яйце, сіль, цибулю, перець і мускатний горіх - за смаком. Замішуємо фарш, розбавляючи його трохи вершками. В результаті у вас повинна вийти м'яка, але пружна м'ясна маса, щоб при смаженні шведські фрикадельки не розвалювалися.

    Тепер починаємо ліпити кульки. Ставимо поруч тарілку з водою і мокрими руками скачуємо кульки, розміром приблизно з волоський горіх. Коли всі фрикадельки сформовані, наливаємо в сковорідку олію, розігріваємо його і викладаємо м'ясні кульки. Підсмажуємо фрикадельки на середньому вогні протягом декількох хвилин, а потім за допомогою вилки перевертаємо на інший бік.

    Соус для шведських фрикадельок


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • молоко - 50 мл;
  • Шведські фрикадельки - рецепт

  • бульйон - 50 мл;

  • брусничний джем.


  • Приготування
    Поки смажаться наші фрикадельки, ми з вами приготуємо соус. Для цього розтоплюємо в сотейнику трохи вершкового масла, додаємо борошно і готувати, помішуючи, 3 хвилини. Слідкуйте обов'язково за тим, щоб борошно не стала коричневою. Далі тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо молоко і підігрітий бульйон. Все перемішуємо, солимо за смаком і варимо до загустіння.
    Готові фрикадельки викладаємо поверх картопляного пюре або будь-якого іншого гарніру, рясно поливаємо приготованим соусом і брусничним джемом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні фрикадельки
    Рибні фрикадельки
    Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
    Фрикадельки з рисом
    Фрикадельки з рисом
    Спочатку фрикадельки з рисом готувалися для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, за рахунок не дорогий крупи. Потім про це рецепті забули,
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
    Фрикадельки в соусі
    Фрикадельки в соусі
    Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
    Фрикадельки для супу - рецепт
    Фрикадельки для супу - рецепт
    Фрикадельки для супу не тільки додають захопливості його поїдання, але і значно скорочують час при приготуванні самого страви, адже для такого супу
    Фрикадельки в мультиварці
    Фрикадельки в мультиварці
    Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в