Грудинка, запечена у фользі
![Грудинка, запечена у фользі Грудинка, запечена у фользі](/uploads/posts/2015-03/grudinka-zapechena-u-folz_331.jpeg)
Грудинка у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Грудинку перевіряємо на наявність плівок і надлишків жиру, при необхідності зрізаємо все непотрібне. Добре приправляємо м'ясо сіллю і перцем з обох сторін. Викладаємо грудинку на розпечену сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору на сильному вогні. Перекладаємо м'ясо в жаровню і покриваємо скибочками цибулі.
Змішуємо томатну пасту , соус барбекю, вустерширський соус, діжонську гірчицю , пропущений через прес часник і коричневий цукор. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком, після чого поливаємо соусом грудинку, а зверху заливаємо все пивом. Накриваємо жаровню або форму для запікання з м'ясом фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 3 години.
Картопля з грудинкою у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як запекти грудинку у фользі, приготуємо для неї маринад. Для цього склянку води змішуємо з паприкою, розмарином, чебрецем, сіллю і пропущеним через прес часником. Проваримо рідина на невеликому вогні, поки кристали солі не розчиняться. Кладемо грудинку, попередньо очищену від надлишків жиру і плівок, на деко для випікання, заливаємо отриманою рідиною і накриваємо фольгою. Ставимо м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 1/2 години. Картоплю і цибулю нарізаємо кільцями і кладемо по боках м'яса, знову накриваємо деко фольгою і повертаємо готується ще 40-60 хвилин або до готовності картоплі. Перед подачею м'ясо залишаємо відпочити на 10 хвилин.
Свиняча грудинка, запечена у фользі
Інгредієнти:
![Грудинка, запечена у фользі Грудинка, запечена у фользі](/uploads/posts/2015-03/grudinka-zapechena-u-folz_692.jpeg)
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Грудинку приправляємо сіллю і перцем з обох сторін (столова ложка солі+2 ч. ложки перцю на одну сторону). У великій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо по 6-7 хвилин з одного боку, до золотистого кольору. Перекладаємо грудинку на деко для випікання та оточуємо скибочками селери, моркви, а також чорносливом. Поверх кладемо розмарин і лавровий лист.
У сковороду, на якій обсмажувалася грудинка, кладемо шматочки цибулі і обсмажуємо до золотистого кольору 8 хвилин. До цибулі додаємо зубчики часнику (цілком), червоне вино і оцет, все перемішуємо. Випариваем рідину повністю, постійно помішуючи, додаємо томати, коричневий цукор і бульйон.
Отриману суміш виливаємо поверх грудинки і накриваємо блюдо фольгою. Запікання грудинки у фользі займе близько 4 годин, після чого м'яса слід дати постояти хвилин 15 і можна подавати страву до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
![М'ясо з овочами в духовці](/uploads/posts/2015-03/myaso-z-ovochami-v-duhovc_211.jpeg)
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
![Індичка, запечена у фользі](/uploads/posts/2015-03/ndichka-zapechena-u-folz_331.jpeg)
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
![Грудинка, запечена в духовці](/uploads/posts/2015-03/grudinka-zapechena-v-duhovc_711.jpeg)
Грудинка, запечена в духовці
Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно
![Варено-копчена грудинка](/uploads/posts/2015-03/vareno-kopchena-grudinka_821.jpeg)
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
![Копчена грудинка](/uploads/posts/2015-03/kopchena-grudinka_251.jpeg)
Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
![Як засолити грудинку?](/uploads/posts/2015-03/yak-zasoliti-grudinku_551.jpeg)
Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її