Козячий сир в домашніх умовах
Козяче молоко - один із самих корисних молочних продуктів. Мало хто знає, що воно навіть корисніше ніж коров'яче. Козяче молоко містить більше білків, а так само легше перетравлюється і краще засвоюється організмом, завдяки чому є дуже корисним продуктом для дитячого харчування. У магазинах ви не знайдете чистого козячого сиру, хіба що продукти, приготовані на його основі. Саме тому якщо у вас є можливість купити свіже козяче молоко, ви цілком можете самі зробити козій домашній сир.
Інгредієнти:
козяче молоко - 2 л;
оцет - 4 ст. ложки;
сіль - 40 г;
кмин.
Приготування
Виготовлення сиру з козячого молока не займає надто багато часу, але вимагає уважності. Для початку зніміть з молока верхній шар вершків, перелийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Як тільки молоко закипить, зменшіть вогонь і додайте в молоко оцет. Після додавання оцту постійно помішуйте молоко, щоб воно швидше і краще згорталося. Як тільки все молоко згорнеться, вимкніть вогонь, а молочний згусток перекладіть в марлю і дайте стекти залишку молока. Найкраще марлевий мішок підвісити. Через добу дістаньте згусток з марлевого мішка, посоліть і добре розімніть тісто. Сформуйте коржик і викладіть в товсту сковороду. Поставте сковороду на повільний вогонь. Ваш сир спочатку повинен розтанути, а потім знову загуснути. Як тільки сир загусне, розріжте його на шматки і поки він гарячий, передавайте йому бажану форму. Готовий сир посипте кмином.
Інгредієнти:
козяче молоко - 2 л;
сметана - 350 г;
яйця - 3 шт.;
сіль - 3 ст. ложки;
базилік (сухий) - 2 ч. ложки;
часник (сухий) - 1 ч. ложка;
кріп (сухий) - 1 ч. ложка.
Приготування
Козяче молоко поставте на повільний вогонь і постійно помішуйте. Яйця збийте зі сметаною і посоліть. У вас повинна вийти однорідна маса, тому краще збивати міксером. Додайте яєчну суміш у молоко і, не перестаючи помішувати, доведіть все до кипіння. Залиште молоко трохи покипіти і процідіть його через марлю, складену в два шари. Що залишився сир в марлі добре перемішайте з кропом, часником і базиліком. Потім зав'яжіть сир в марлю і підвісити, щоб стекла молоко, що залишилося. Через пару годин, коли все молоко збіжить, покладіть марлю з сирним згустком в каструлю під прес. Поставте каструлю в холодне місце, або просто в холодильник. Через 12-13 годин ваш козячий сир в домашніх умовах
готовий.
Сир з козячого молока - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Виготовлення сиру з козячого молока не займає надто багато часу, але вимагає уважності. Для початку зніміть з молока верхній шар вершків, перелийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Як тільки молоко закипить, зменшіть вогонь і додайте в молоко оцет. Після додавання оцту постійно помішуйте молоко, щоб воно швидше і краще згорталося. Як тільки все молоко згорнеться, вимкніть вогонь, а молочний згусток перекладіть в марлю і дайте стекти залишку молока. Найкраще марлевий мішок підвісити. Через добу дістаньте згусток з марлевого мішка, посоліть і добре розімніть тісто. Сформуйте коржик і викладіть в товсту сковороду. Поставте сковороду на повільний вогонь. Ваш сир спочатку повинен розтанути, а потім знову загуснути. Як тільки сир загусне, розріжте його на шматки і поки він гарячий, передавайте йому бажану форму. Готовий сир посипте кмином.
Домашній сир з козячого молока з прянощами
Інгредієнти:
Приготування
Козяче молоко поставте на повільний вогонь і постійно помішуйте. Яйця збийте зі сметаною і посоліть. У вас повинна вийти однорідна маса, тому краще збивати міксером. Додайте яєчну суміш у молоко і, не перестаючи помішувати, доведіть все до кипіння. Залиште молоко трохи покипіти і процідіть його через марлю, складену в два шари. Що залишився сир в марлі добре перемішайте з кропом, часником і базиліком. Потім зав'яжіть сир в марлю і підвісити, щоб стекла молоко, що залишилося. Через пару годин, коли все молоко збіжить, покладіть марлю з сирним згустком в каструлю під прес. Поставте каструлю в холодне місце, або просто в холодильник. Через 12-13 годин ваш козячий сир в домашніх умовах
готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кисіль молочний - рецепт
Якщо ваша дитина не хоче пити молоко, тому необхідне його зростаючому організму, приготуйте йому молочний кисіль. Цей напій не тільки корисний, але і
Бринза в домашніх умовах
Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
Як зробити морозиво з молока?
Що може бути приємніше, ніж охолодитися в літню спеку справжнім, якісним морозивом, натуральність інгредієнтів якого ви можете бути впевненим на всі
Смажене молоко
Смажене молоко - це ніжний іспанський десерт, який точно вб'є всіх наповал. Для його приготування вам знадобиться чимало часу, проте це тільки тому,