Картопляне пюре - рецепт
Картопля є універсальним овочем, його можна приготувати різними способами - запекти, підсмажити, відварити в мундирі і т. д. Він чудово поєднується практично з усіма продуктами і може виступати як в якості гарніру, так і зіграти роль основного блюда. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування картопляного пюре.
Рецепт картопляного пюре з молоком
Інгредієнти:
картопля 1 кг;
молоко - 1 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Рецепт приготування класичного картопляного пюре досить простий, для цього очищену картоплю відварюємо в злегка підсоленій воді, потім обережно зливаємо рідину, а каструлю ставимо на 10 хвилин у розігріту духовку, щоб випарувався весь залишок води. Після цього, гарячий картопля протираємо через сито, або розминаємо товкачиком, додаємо вершкове масло, сіль і поступово вливаємо гаряче молоко.
Готове картопляне пюре посипаємо свіжою зеленню і подаємо як самостійне блюдо або як гарнір до котлет, шинки, сосисок та інших страв.
Рецепт картопляного пюре з яйцем
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
молоко - 05 склянки;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
зелень - за смаком.
Приготування
Давайте розглянемо з вами рецепт приготування смачного картопляного пюре. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім воду зливаємо, картоплю розминаємо і поступово вливаємо гаряче молоко, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Окремо відварюємо яйця, остуджуємо, чистимо їх від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками. Потім змішуємо яйця з розтопленим вершковим маслом і подрібненою зеленню, гарненько перемішуємо. Перед подачею картопляне пюре викладаємо гіркою на тарілку, зверху поливаємо приготовленої яєчною масою і подаємо на стіл.
Рецепт картопляного пюре зі шпинатом
Інгредієнти:
картопля - 600 г;
часник - 1 зубчик;
шпинат - 300 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 10 г;
молоко;
сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Листя шпинату промиваємо й обсушуємо за допомогою рушника. Часник чистимо, ріжемо на тонкі часточки і обсмажуємо в рослинному маслі, потім до часнику додаємо шпинат і тушкуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин, періодично змішуючи. Далі подрібнюємо шпинатну масу блендером і відставляємо остигати. Картоплю чистимо і відварюємо до готовності. Воду зливаємо, картоплю розминаємо з вершковим маслом і змішуємо зі шпинатній масою. В залежності від консистенції отриманого пюре додаємо трохи гарячого молока і приправляємо страву сіллю, перцем і спеціями за смаком.
Рецепт картопляного пюре з грибами
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
молоко - 05 склянки;
масло вершкове - 50 г;
гриби - 400 р;
сметана - 50 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рецепт картопляного пюре з цибулею і грибами сподобається всім без винятку. Отже, картоплю очищаємо, відварюємо, а потім розминаємо в пюре, додаючи гаряче молоко, вершкове масло і яйце. Цибулю і гриби нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом, викладаємо половину порції пюре, потім обжарку, зверху кладемо половину нашого картопляного пюре і заливаємо все сметаною. Запікаємо страву в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин. Подаємо пюре з грибною підливою до столу, прикрасивши зеленню.
Рецепт картопляного пюре з сиром
Інгредієнти:
картопля - 400 г;
сіль, перець - за смаком;
часник - 2 зубчики;
вершкове масло - 15 ст. ложки;
сир твердих сортів - 200 р.
Приготування
Картопля очищаємо, крупно нарізаємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності, потім воду зливаємо, а картоплю розминаємо в пюре.
Часник чистимо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо з вершковим маслом приблизно 2 хвилини. Додаємо обжарку в пюре, кладемо тертий сир, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо. Відразу ж подаємо страву до столу. Зробити пюре ще смачніше допоможе сметанний соус .
Приємного апетиту!
Рецепт картопляного пюре з молоком
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування класичного картопляного пюре досить простий, для цього очищену картоплю відварюємо в злегка підсоленій воді, потім обережно зливаємо рідину, а каструлю ставимо на 10 хвилин у розігріту духовку, щоб випарувався весь залишок води. Після цього, гарячий картопля протираємо через сито, або розминаємо товкачиком, додаємо вершкове масло, сіль і поступово вливаємо гаряче молоко.
Готове картопляне пюре посипаємо свіжою зеленню і подаємо як самостійне блюдо або як гарнір до котлет, шинки, сосисок та інших страв.
Рецепт картопляного пюре з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо з вами рецепт приготування смачного картопляного пюре. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім воду зливаємо, картоплю розминаємо і поступово вливаємо гаряче молоко, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Окремо відварюємо яйця, остуджуємо, чистимо їх від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками. Потім змішуємо яйця з розтопленим вершковим маслом і подрібненою зеленню, гарненько перемішуємо. Перед подачею картопляне пюре викладаємо гіркою на тарілку, зверху поливаємо приготовленої яєчною масою і подаємо на стіл.
Рецепт картопляного пюре зі шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Листя шпинату промиваємо й обсушуємо за допомогою рушника. Часник чистимо, ріжемо на тонкі часточки і обсмажуємо в рослинному маслі, потім до часнику додаємо шпинат і тушкуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин, періодично змішуючи. Далі подрібнюємо шпинатну масу блендером і відставляємо остигати. Картоплю чистимо і відварюємо до готовності. Воду зливаємо, картоплю розминаємо з вершковим маслом і змішуємо зі шпинатній масою. В залежності від консистенції отриманого пюре додаємо трохи гарячого молока і приправляємо страву сіллю, перцем і спеціями за смаком.
Рецепт картопляного пюре з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт картопляного пюре з цибулею і грибами сподобається всім без винятку. Отже, картоплю очищаємо, відварюємо, а потім розминаємо в пюре, додаючи гаряче молоко, вершкове масло і яйце. Цибулю і гриби нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом, викладаємо половину порції пюре, потім обжарку, зверху кладемо половину нашого картопляного пюре і заливаємо все сметаною. Запікаємо страву в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин. Подаємо пюре з грибною підливою до столу, прикрасивши зеленню.
Рецепт картопляного пюре з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картопля очищаємо, крупно нарізаємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності, потім воду зливаємо, а картоплю розминаємо в пюре.
Часник чистимо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо з вершковим маслом приблизно 2 хвилини. Додаємо обжарку в пюре, кладемо тертий сир, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо. Відразу ж подаємо страву до столу. Зробити пюре ще смачніше допоможе сметанний соус .
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з пюре
Котлети з пюре, горохового або картопляного, відмінне блюдо для тих, хто віддає перевагу вегетаріанську їжу або тримає піст. У нашій статті ми
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Сирна запіканка з картоплею
Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.
Картопляне пюре для грудничка
Картопля - один з перших овочів, з якими знайомлять немовляти. Звичайно, до смаженої картоплі або картоплі-фрі ще далеко, і перші страви пропонуються
Картопляне пюре по-американськи
Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити